CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 2364 din 21 iunie 2017        Toate Articolele Autorului

ȘCOALA ROMÂNEASCĂ DIN SALONTA, LA SUPERLATIV
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Așa cum toamna, la început de an școlar, numărăm „bobocii”, la sfârșit de an școlar și început de vară numărăm premiile, distincțiile și recompensele școlare obținute prin hărnicie și talent de cei mai silitori elevi. Colegiul Național „Teodor Neș” din Salonta a avut și anul acesta nenumărate motive de mândire, socotind la sfârșitul anului școlar 2016-2017 medii generale pe clase cu mult peste 8 și, provocator pentru generațiile viitoare de elevi, cu predilecție peste 9.  
  
„Un an școlar excelent, la superlativ. O prezență constantă și meritorie a elevilor de liceu și de școală generală la majoritatea fazelor județene a olimpiadelor școlare, la concursuri școlare naționale cu tradiție și o performantă ediție a Olimpiadei Claselor, sub îndrumarea inimosului Illyes Lajos Demeter, confirmă munca în echipă a tandemului profesor - părinte spre folosul elevului”, a ținut să precizeze prof. Vasile Trăncău, directorul C.N. „Teodor Neș” la festivitatea de încheiere a anului școlar.  
  
Șefii de promoție ai colegiului salontan, absolvenți ai seriei 2017 cu media 10, au fost premiați și recompensați de Fundația „Pro Sanitas”. În Cartea de Aur a colegiului au fost menționați șefii de promoție Vlad Dumitrescu (XII B, profil Real), Bianca Rus (XII B, profil Real) și Dorotheea Foltuț (XII C, profil Umanist), iar la gimnaziu, șefă de promoție cu nota 10 a fost eleva Andreea Cătălina Marușca (VIII A).  
  
Premiați cu diplome de Inspectoratul școlar județean Bihor și cu premii în bani de către bordul Fundației „Pro Sanitas”, zeci de elevi salontani s-au remarcat în mod excepțional la olimpiadele Ministerului Educației Naționale: Lorena Zifceac (VII A, Premiul I pe judeţ la Biologie); Corul C.N. „Teodor Neș” Salonta, dirijor prof. Nagy Judit Noemi (IX-XII, Premiul I, faza judeţeană, disciplina Olimpiada națională corală); Echipa de baschet fete antrenată de prof. Cristina-Ioana Simina (IX-XII, Premiul I pe județ la Olimpiada națională a sportului); Echipa de baschet fete antrenată de prof. Vlad Simina (V-VIII, Premiul I pe județ la Olimpiada națională a sportului); Ana Coltău (XII C, Premiul I pe judeţ la Olimpiada sportului – Tenis de masă); Echipa de baschet băieți antrenată de prof. Vlad Simina (V-VIII, Premiul II pe județ la Olimpiada națională a sportului); Csornai Patrick Ladislau (IX A, Premiul III, faza judeţeană, disciplina T.I.C.); Remus Petrache (X B, Premiul III la faza județeană a olimpiadelor de Matematică și Limba română); Iulia Roman (X B, Premiul III pe județ la Religie); Oana Pavel (V B, Mențiune pe județ la Religie); Rebeca Coste (XII D, Menţiune la Olimpiada de Geografie, faza judeţeană); Xenia Caramete (IX B, Mențiune la faza judeţeană a Olimpiadei de Limba engleză); Lucas Bora (V B, Mențiune pe județ la Olimpiada de Matematică); Tudor Pop (VI D, Menţiune la faza judeţeană, Olimpiada de Lingvistică); Alexandra Pantea (XII C, Menţiune la faza judeţeană a Olimpiadei sportului – Cros).  
  
La Concursul interjudețean de matematică „Teodor Topan”, organizat la Șimleu Silvaniei (Sălaj) s-au remarcat, sub îndrumarea prof. Ioan Lung, elevii: George Roman (XII B, Mențiune), Vlad Eduard Dumitrescu (XII B) și Remus Petrache (X B). Și Concursul de Matematică „Ștefan Musta” organizat la Beiuș a fost câștigat cu brio de elevii salontani ai profesorilor Ioan Lung și Liviu Galea: Petrache Remus - Premiul I, Dulău Paul - Premiul I, Magda David - Premiul II, Bora Lucas - Premiul II, Petrache Andrei - Premiul II, Bonchiş Ştefan - Premiul III, Katona Zoltan - Premiul III, Neag Cristina - Premiul III, Fechete Anabella - Premiul III.  
  
Concursul Național Interdisciplinar „MATUDINFO–TERMESZETTUD” (secțiunea matematică) a fost câștigat de elevii prof. Ioan Lung: Micle Mircea - Premiul I, Dulău Paul - Premiul II, Capătă Cristina - Premiul III și Magda David, Illyes Hannah, Igna Tiberiu – Mențiune. La etapele „județeană” și „interjudețeană” ale Simpozionului regional de proiecte științifice „Gustă știința”, organizat la Beiuș, s-au remarcat elevii: Dumitrescu Vlad Eduard - Premiul I, Rus Bianca - Premiul I, Capătă Cristina - Premiul II.  
  
Sub îndrumarea prof. Nagy Zoe, elevul Sebastian Ardelean din clasa a VII-a C a obținut Premiul III la Concursul internațional de creații literare „Grigore Vieru – poet al sufletului românesc”. Catedra de informatică a colegiului salontan s-a remarcat la Concursul „ElectroTehniada”, organizat la Cluj Napoca de Facultatea de inginerie electrică, prin performanța elevilor Denisa Dale și Mircea Micle (Premiul III).  
  
„Romanian Coolest Project 2017 – Timișoara” a încununat cu premii echipa C.N. „Teodor Neș” din Salonta reprezentată de elevii: Florin Hodiș – Premiul I, Mircea Micle, Gloria Stanciu și Cristina Capăta care este și câştigătoare a unei burse „Coder Dojo România” în vederea participării la Dublin la Expoziţia-concurs „Coder Dojo”.  
  
Prof. Florentina Galea  
  
Referinţă Bibliografică:
ȘCOALA ROMÂNEASCĂ DIN SALONTA, LA SUPERLATIV / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2364, Anul VII, 21 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!