CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 2278 din 27 martie 2017        Toate Articolele Autorului

„VETERAN” NONAGENAR PE FRONTUL EVANGHELIEI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ianoșda. „Cinstim și lăudăm pe Dumnezeu pentru lucrarea mâinilor Lui în viața omului, nicidecum o persoană, oricât de remarcabilă ar fi. Pentru că tot ce suntem, tot ce moștenim, tot ce facem și tot ce lăsăm în urma noastră este de la Dumnezeu, prin grija și dragostea Sa”, a precizat pastorul Mihai Cociubei după rugăciunea de deschidere a serviciului divin de Duminică, 26 martie, din Biserica creștină baptistă Ianoșda (Bihor).  
  
Lăcașul de cult baptist a găzduit, după săvârșirea slujbei religioase, un moment unic în istoria de peste un secol a comunității baptiste locale. Gheorghe Petrușan, decanul de vârstă al Bisericii baptiste din Ianoșda a primit îmbrățisări sfinte din partea fraților și surorilor în credință care, prin rugăciuni, cântări, poezii sau îndemnuri creștine au mulțumit Bunului Dumnezeu pentru lucrarea împlinită în cei 90 de ani de viață dăruiți celui care, în ultimii 70 de ani a slujit cu credincioșie Evangheliei Domnului Isus Hristos. Gheorghe Petrușan, care este cetățean român și cetățean american, a mulțumit Creatorului divin pentru suflarea de viață și puterea credinței împlinită în cei 90 de ani de călătorie pe pământ dar a subliniat că, pentru el, „adevărata cetățenie pentru care am slujit Biserica, clipă de clipă, este cetățenia cerească a Împărăției lui Dumnezeu”.  
  
„Ghiță Petrușan este un luptător-veteran pe frontul Sfintei Evanghelii a Domnului nostru Isus Hristos, în prima linie a luptei cele bune a credinței”, l-a caracterizat un frate din biserică, octogenar, care a mulțumit lui Dumnezeu pentru „tinerețea care mă obligă să continui cu destoinicie tot ceea ce Domnul Hristos a săvârșit la Golgota”.  
  
Emoționantul moment a reunit în rugăciuni și îndemnuri de sfântă mulțumire numeroși credincioși din Oradea, Ianoșda, Salonta, Avram Iancu, Mădăras și Homorog. Rugăciunea lui Moise rostită în Psalmul 90 a adus în inimile tuturor vibrația mântuirii: „Anii vieţii noastre se ridică la şaptezeci de ani, iar pentru cei mai tari, la optzeci de ani, şi lucrul cu care se mândreşte omul în timpul lor nu este decât trudă şi durere, căci trece iute şi noi zburăm. Dar cine ia seama la tăria mâniei Tale şi la urgia Ta, aşa cum se cuvine să se teamă de Tine? Învaţă-ne Doamne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă!”.  
  
De-a lungul timpului, peste 600 de lucrători creştini s-au format ca oameni desăvârşiţi în Biserica creștină baptistă din Ianoșda. Numeroşi dirijori de fanfară, cântăreţi, misionari, predicatori, diaconi şi pastori au împlinit chemarea și trimiterea Domnului Isus Hristos din Cuvântul lui Dumnezeu, iar mărturiile slujirii creştine au completat istoria comunităţii de credincioși baptiști din Cercul pastoral Salonta care cuprinde bisericile din Avram Iancu, Ghiorac, Mărțihaz, Mădăras, Homorog, Ianoșda și din orașul Salonta, păstorite de frații Mihai și Florin Cociubei.  
  
Sorin PETRACHE  
  
Referinţă Bibliografică:
„VETERAN” NONAGENAR PE FRONTUL EVANGHELIEI / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2278, Anul VII, 27 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!