CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 2254 din 03 martie 2017        Toate Articolele Autorului

Bun-venit, Primăvară, dragostea mea pentru frumos!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
EVENIMENT EXPOZIȚIONAL LA COLEGIUL NAȚIONAL „TEODOR NEȘ” SALONTA  
  
Trei expoziții inedite au îmbrăcat în haine de primăvară Colegiul Național „Teodor Neș” din Salonta. Măști de carnaval vienez, mărțișoare hand-made și lucrări artistice deosebite realizate de elevii salontani, sub atenta coordonare a profesoarei Oana Alexandrina Moldovan, spun povestea fără sfârșit a regăsirii iubirii, bucuriei și speranței în pragul lunii martie.  
  
Reunite într-o temă îndrăzneață – „Bun-venit, Primăvară, dragostea mea pentru frumos!”, cele trei expoziții artistice poartă amprenta originalității profesoarei Oana Alexandrina Moldovan, o bistrițeancă îndrăgostită de Salonta, absolventă a Facultății de Arte Vizuale din Oradea și a unui master în management educațional.  
  
Mamă a doi copii deosebiți, Oana Alexandrina Moldovan ne-a mărturisit că își dorește să aducă fiecare elev talentat la un nivel artistic superior, la acea vibrație creativă care să-l determine să simtă creația dincolo de o lucrare unică, frumoasă și emoțională găzduită de o coală de hârtie: „Elevii mei s-au obișnuit să lucreze pe lemn, pe sticlă, ceramică, porțelan, piatră, material textil și pe toate tipurile de hârtie. Știu să mânuiască pensula, creionul, tușul sau cărbunele. Expoziția de măști de carnaval vienez este în primul rând creația elevilor de clasa a VII-a și reunește 100 de creații inedite, atent lucrate în detaliu, realizate pe suport din ghips. Expoziția de mărțișoare este o provocare artistică la care au răspuns elevii claselor a IX-a. Bijuteriile artistice cu șnur alb-roșu sunt realizate pe suport de ceramică modelatoare și poartă fiecare un strop de iubire picurat din inimioarele viitorilor artiști-plastici sau artizani hand-made. Prin efortul și talentul investite în aceste mărțișoare, elevii mei au înțeles că un obiect creat manual poartă o valoare sentimental-emoțională mult mai mare decât unul de serie”.  
  
Panourile artistice expuse în holul central al colegiului salontan sunt realizate de elevii claselor a IX-a, a XI-a și a XII-a și definesc cel mai bine armonia prieteniei profesor-elev, așa cum au cristalizat-o de-a lungul timpului adolescenții salontani alături de îndrăgita lor Oana Alexandrina Moldovan.  
  
În mod deosebit, profesoara Moldovan a ținut să precizeze că „acest eveniment expozițional este rodul unei binecuvântate colaborări cu boardul colegiului național din Salonta, reprezentat de directorul prof. Vasile Trăncău și, în mod special, cu inimosul colaborator Cristi Butcă, un coleg deosebit de la care am beneficiat, de-a lungul timpului, de suport material, susținere morală și promovare”.  
  
Sorin Petrache, Remus Petrache (Foto: Cristian Butcă)  
  
Referinţă Bibliografică:
Bun-venit, Primăvară, dragostea mea pentru frumos! / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2254, Anul VII, 03 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!