CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 2178 din 17 decembrie 2016        Toate Articolele Autorului

COLINDE ÎN LUMINA SĂRBĂTORII NAȘTERII LUI HRISTOS
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Biserica creștină baptistă „Betel” din Salonta a fost gazda unui eveniment deosebit păstorit de Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste din Oradea și Satu Mare (CBCBO) reprezentată de Președinte, pastor Petru Vidu și de Secretar, pastor Alin Faur. 
  
Sâmbătă seara, Biserica baptistă „Betel” din Salonta păstorită de Florin Cociubei a fost scăldată în „Lumina Sărbătorii Nașterii Domnului Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu”. Peste 300 de tineri creștini din mai multe localități ale județului Bihor au lăudat prin colinde emoționante și mesaje de mulțumire darul neprețuit făcut întregii umanități de Creatorul Divin: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică” (Ioan 3:16). 
  
Grupurile de tineri coordonate de pastorii Bisericilor din localitățile Oradea (Biserica Emanuel, Biserica Providența), Sânmartin, Tinca, Râpa, Tinăud, Petid, Gurbediu, Tăut, Salonta, au colindat cu inima, cu sufletul și cugetul mântuite în dragostea Jertfei lui Hristos. Liderii grupurilor de tineri un adresat gazdelor și tuturor salontanilor prezenți la întâlnirea cu „O veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi, în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul” (Luca 2:10b-11), mesaje deosebite din Sfânta Scriptură - Biblia prin care au mulțumit Tatălui Ceresc pentru cel mai frumos dar oferit sufletului omenesc, mântuirea prin credința mărturisită în Fiul Său născut din Maria fecioară, Domnul Isus Hristos. 
  
Pastorul Petru Vidu, președintele CBCB din Oradea a subliniat în mesajul său către Biserică, în mod special către tinerii creștini din Bihor, importanța trăirii unei vieți curate într-o familie sănătoasă și curată binecuvântată de Dumnezeu prin lumina călăuzitoare a învățăturii Sfintei Scripturi și a exemplului de viață al Domnului Isus Hristos: „Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni s-a dat şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii” (Isaia 9:6). 
  
Programul de laudă a Dumnezeului Păcii și de închinare prin cântări creștine a fost coordonat pe secretarul CBCB Oradea, Alin Faur, pastorul Bisericii din Sânmartin. Cuvântul lui Dumnezeu a fost predicat de pastorul conf. univ. dr. Aurelian Botică, Președintele Senatului Universității Emanuel din Oradea. 
  
Florin Cociubei, pastorul creștinilor baptiști din Salonta a prezentat bordului Comunității Bisericilor Creștine Baptiste din Oradea și Satu Mare salutul edilului șef al municipiului Salonta. Primarul Török László s-a declarat, printr-un mesaj, prietenul desăvârșit al baptiștilor și al tuturor confesiunilor religioase din Salonta și a declarat că își dorește să ajungă cât mai curând în mijlocul Bisericii baptiste „Betel” din Salonta unde simte cu bucurie pacea lui Dumnezeu. 
  
Forțat de împrejurări și de angajamente oficiale, primarul Török László și-a petrecut întreaga zi de sâmbătă la Cluj Napoca. Edilul și-a exprimat regretul că nu poate colinda alături de Biserica „Betel”, dar a precizat că „aștept cu nerăbdare un nou prilej de părtășie creștină cu Adunarea baptistă din Salonta”. 
  
Ziua de sâmbătă, 17 decembrie 2016, a fost încheiată de colindători prin rugăciuni de mulțumire pentru bucuria Nașterii Pruncului Isus Hristos și printr-o agapă oferită tinerilor din Bihor de comunitatea salontanilor baptiști păstoriți de Florin Cociubei. 
  
Sorin Petrache 
  
Referinţă Bibliografică:
COLINDE ÎN LUMINA SĂRBĂTORII NAȘTERII LUI HRISTOS / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2178, Anul VI, 17 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!