CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 2164 din 03 decembrie 2016        Toate Articolele Autorului

BUNUL NICOLAE, AL TUTUROR COPIILOR DIN SALONTA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Dragi ziariști din redacția Confluențe Literare, vă rugăm să ne ajutați să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru preotul nostru paroh Nicolae Marian, căruia îi dorim mulți ani cu sănătate și bucurii, precum și cât mai multe proiecte umanitare împlinite alături de inimoșii salontani din Parohia ortodoxă Înălțarea Domnului și din cadrul Asociaţiei Sfântul Nicolae Ocrotitorul Săracilor din municipiul Salonta”.  
 
Acest mesaj emoționant marchează începutul scrisorii deschise semnată de mai multe familii - bunici, părinți și copii din orașul Salonta. Expediată mai multor redacții ale publicațiilor locale și către cotidianul Ziarul Lumina al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române scrisoarea de mulțumire poartă titlul sugestiv „Destinatar: Dumnezeu, părintele tuturor copiilor și călăuzitorul bunului Nicolae, duhovnicul tuturor copiilor din Salonta”.  
 
Mulțumirea izvorâtă din inimioarele sutelor de copii care se declară cu bucurie purtătorii dreptei credințe românești are rădăcinile bine înfipte în tradiția ortodoxă și în iubirea de neam și de țară, învățate în familie și întărite prin Sfânta Liturghie a Bisericii Ortodoxe Mari „Înălțarea Domnului” din Salonta. An de an, în preajma Marilor Sărbători ale Domnului, sute de copii, alături de profesorii de religie, participă la Sfânta Taină a Spovedaniei și la Sfânta Împărtășanie primind de la bunul preot paroh Nicolae Marian mângâiere, alinare duhovnicească, îndrumare și întărire pe calea credinței. Nelipsite sunt darurile pe care le oferă an de an Biserica Ortodoxă cu sprijinul Asociaţiei Sfântul Nicolae Ocrotitorul Săracilor din Salonta. Alimente, lemne pentru încălzire, hăinuțe, rechizite școlare, îngrijire și îndrumare medicală, consiliere școlară, îndrumare și educație parentală, sunt doar câteva dintre faptele de credință prin care familia preotului Nicolae Marian a slujit lui Dumnezeu și în acest an 2016.  
 
Începutul Sărbătorilor de iarnă este marcat prin pomenirea trăirii duhovnicești a Sfântului Nicolae „cel bun şi înţelept care dăruieşte lumină şi har credincioşilor, care este ocrotitor al copiilor şi apărător al credinţei ortodoxe”. Potrivit tradiţiei, Sfântul Nicolae s-a născut în secolul IV, în provincia Lichia, orașul Patara din Turcia. Părinţii au fost oameni înstăriţi şi foarte credincioşi. Şi-au dorit mult un copil. Dumnezeu le-a dăruit unul. Singurul. Un copilaș milos, foarte înţelept şi extrem de curajos. Copilul Nicolae a învăţat viaţa duhovnicească de la unchiul său, Nicolae, episcopul Patarelor. Rămas orfan devreme, Sfântul Nicolae şi-a împărţit și dăruit averea moştenită fără să păstreze nimic.  
 
Anul acesta, Sfântul Nicolae dăruiește familiei preotului paroh Marian Nicolae, zeci de zâmbete, mulțumiri și îmbrățișări de la copiii Parohiei „Înălțarea Domnului”. La Mulți Ani, cu sănătate, bunule părinte Nicolae!  
 
Copiii, părinții și bunicii Parohiei Ortodoxe Salonta  
 
Referinţă Bibliografică:
BUNUL NICOLAE, AL TUTUROR COPIILOR DIN SALONTA / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2164, Anul VI, 03 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!