CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 2039 din 31 iulie 2016        Toate Articolele Autorului

OASTEA MICILOR ȚÂRCOVNICI RĂSPLĂTITĂ DE ASOCIAȚIA SF. NICOLAE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Îndemnul Domnului Iisus Hristos „Lăsați copiii sa vină la Mine, că a unora ca aceștia este Împărăția cerurilor!” (Matei 19,14), reprezintă o poruncă sfântă pentru toți enoriașii Parohiei Ortodoxe „Înălțarea Domnului” din Salonta păstorită de preotul paroh Nicolae Marian. Duminică, 31 iulie 2016, familia preotului Marian a oferit copiilor dulciuri și jucării în semn de dragoste și prețuire pentru implicarea lor activă în slujirea pe lângă Altarul sfintei Biserici.  
 
Micii țârcovnici sunt nelipsiți din rânduiala Altarului Bisericii Ortodoxe „Înălțarea Domnului” din Salonta. Pentru părintele Nicolae Marian bucuria copiilor care, prin inocență, candoare și suflet curat, îl ajută în slujba Sfintei Liturghii, duminică de duminică, reprezintă o dulce binecuvântare, un sprijin divin. Copiii Parohiei Ortodoxe „Înălțarea Domnului” din Salonta sunt, totodată, și nepieritoare raze de lumină în sufletul doamnei Dorina Marian, soția preotului paroh și președinte al Asociației „Sf. Nicolae Ocrotitorul Săracilor”. Prin implicarea acestei asociații caritabile, zeci de copii din Salonta și din satele învecinate primesc ajutor școlar, îmbrăcăminte, alimente și suport în îngrijirea medicală de specialitate.  
 
Anul acesta, prin grija Asociației Sfântul Nicolae din Salonta și a Parohiei Ortodoxe „Înălțarea Domnului” elevii care au obținut rezultate deosebite la Olimpiada de Religie ortodoxă au fost premiați și recompensați cu numeroase cadouri în cărți, rechizite, haine și bani. Duminică, 31 iulie, toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie din Biserica Ortodoxă au primit cadouri în dulciuri și jucării din partea asociației caritabile și a familiei Nicolae și Dorina Marian.  
 
Enoriașii salontani au pregătit, la rândul lor, o surpriză emoționantă președintei Asociației „Sf. Nicolae Ocrotitorul Săracilor”. Jubileul unei vieți dedicată slujirii celor bolnavi și nevoiași, ajutorării bătrânilor sau a persoanelor cu nevoi speciale și, în mod deosebit, susținerii tuturor copiilor din obștea Parohiei Ortodoxe „Înălțarea Domnului” din Salonta, a fost sărbătorit cu flori, lacrimi de mulțumire și îmbrățișări primite de Dorina Marian de la toți părinții, bunicii și copiii Bisericii.  
 
Sorin Petrache  
 
Referinţă Bibliografică:
OASTEA MICILOR ȚÂRCOVNICI RĂSPLĂTITĂ DE ASOCIAȚIA SF. NICOLAE / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2039, Anul VI, 31 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!