CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 1907 din 21 martie 2016        Toate Articolele Autorului

TREI DECENII DE HAR ȘI BINECUVÂNTARE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sărbătoarea „Buna Vestire” (Blagovestenia din 25 martie) este începutul mântuirii noastre și arătarea tainei celei din veac. Fiul lui Dumnezeu, Fiu al Fecioarei se face și Sfântul Arhanghel Gavriil harul îl binevestește Sfintei Fecioare Maria, cea aleasă Purtătoare Sfântă pentru Mesia. Pentru aceasta și obștea credincioșilor Parohiei Ortodoxe cu hramul „Înălțarea Domnului” din Salonta, împreună cu preotul paroh Nicolae Marian, cântă astăzi, cu bucurie și smerenie: „Bucură-te Născătoare de Dumnezeu! Bucură-te cea plină de har, Domnul este cu tine!” 
  
În binecuvântata bucurie a „Bunei Vestiri”, vineri, 25 martie 2016, credincioșii ortodocși din Salonta mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru cele trei decenii de activitate neobosită, plină de har și călăuzire divină a preotului paroh iconom-stavrofor Nicolae Marian care păstorește Parohia Ortodoxă cu hramul „Înălțarea Domnului”. 
  
În timpul scurs din Duminica „Bunei Vestiri” a lunii martie, anul 1984, în cei 32 de ani de slujire pastorală, acţiunile de binefacere iniţiate de preotul paroh Nicolae Marian, împreună cu familia și cu oamenii de bine din Parohia „Înălţarea Domnului” din Salonta, Protopopiatul Tinca, Episcopia Oradiei, au devenit o tradiţie a bunului-simț, iar prezenţa Bisericii Ortodoxe Române este permanentă în peisajul activităţilor filantropice, sociale şi culturale din acest oraş cosmopolit, multietnic şi multiconfesional, situat la graniţa ţării noastre cu Ungaria. 
  
Părintele Nicolae Marian a reuşit să organizeze şi să dezvolte, împreună cu vrednicii credincioşi, mai multe proiecte social-filantropice de care a beneficiat întreaga comunitate salontană, indiferent de confesiune şi etnie: an de an, s-au distribuit peste 500 de pachete cu alimente, îmbrăcăminte şi încălţăminte persoanelor nevoiaşe; s-au pregătit daruri pentru peste 400 de copii, constând în dulciuri şi jucării; s-au pus bazele Asociaţiei „Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul săracilor” iar Preasfinţitul Sofronie, Episcopul Oradiei, a pus piatra de temelie a Centrului de zi multifuncţional pentru copii „Doris”, al acestei asociaţii. 
  
În cadrul acestui centru dedicat comunității locale sunt în pregătire mai multe activităţi pentru copiii ai căror părinţi au posibilităţi materiale reduse. În cadrul unor programe umanitare comune, Parohia ortodoxă „Înălţarea Domnului” din Salonta și Asociaţia „Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul săracilor” au dăruit televizoare color grădiniţelor din oraş iar zece familii nevoiaşe din zona Salonta au primit televizoare color; s-au împărțit 15 scaune cu rotile pentru persoanele cu dizabilități și domnul Laza Silviu, din Salonta, a fost ajutat cu o proteză de picior în valoare de 2.500 euro. 
  
Peste 4.000 de români dreptmăritori din Salonta şi din localităţile limitrofe împărtășesc, an de an, iniţiativele culturale izvorâte din inima Parohiei ortodoxe „Înălţarea Domnului” a cărei mare realizare este și statuia marelui bărbat al neamului românesc, Avram Iancu, eroul nostru naţional, amplasată în Parcul central din vecinătatea bisericii. 
  
Mulți ani cu sănătate, în biruința și binecuvântata împlinire a „Bunei Vestiri”, îi doresc, astăzi, toți dreptcredincioșii Parohiei „Înălţarea Domnului” din Salonta, preotului preaiubit Nicolae Marian. 
  
Sorin PETRACHE 
  
Referinţă Bibliografică:
TREI DECENII DE HAR ȘI BINECUVÂNTARE / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1907, Anul VI, 21 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!