CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 1748 din 14 octombrie 2015        Toate Articolele Autorului

CINSTE ȘI ONOARE EROILOR NEAMULUI ROMÂNESC
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Un popor care nu își cunoaște istoria este ca un copil care nu își cunoaște părinții” - spunea marele patriot român Nicolae Iorga. Călăuziți de acest îndemn istoric, membrii Oficiului Național pentru Cultul Eroilor împreună cu militarii Garnizoanei Oradea, elevii din Salonta ai Colegiului Național „Teodor Neș” și Asociația „Neamunit” - filiala Bihor au îngrijit mormintele eroilor Diviziei 1 Infanterie - Instrucție care au căzut la datorie pentru eliberarea orașului Salonta în septembrie 1944.  
 
SALONTA/Bihor: La activitatea desfășurată sâmbătă, 10 octombrie, în cimitirul municipal, au participat cadre didactice și elevii coordonați de prof. Vasile Haș, directorul adjunct al Colegiului Național „Teodor Neș” din Salonta, o delegație a Garnizoanei Oradea, membri ai Asociației „Neamunit” - filiala Bihor.  
 
Prezent la eveniment, președintele Asociaţiei Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, filiala Bihor (ANCMRR Bihor), generalul de brigadă în rezervă profesor universitar Vasile Creț, le-a prezentat elevilor o scurtă lecție de istorie despre evenimentele din Primul și Al Doilea Război Mondial. Preotul paroh Nicolae Marian a susținut cu solemnitate un „Te Deum” spre pomenirea eroilor neamului românesc care au eliberat orașul de sub ocupația fascisto-hortystă și care odihnesc acum în cimitirul din Salonta.  
 
Evenimentul s-a regăsit în seria de menifestări patriotice din cadrul proiectului „Un erou, o floare” organizată de Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor. Elevii Colegiului Național „Teodor Neş” din Salonta şi membrii Asociaţiei „Neamunit” au îngrijit mormintele eroilor şi au rescris însemnele de căpătâi. Organizatorii și-au exprimat încrederea că gestul lor nu rămâne singular şi va atrage şi alte manifestări similare de exprimare a respectului pe care noi toţi îl datorăm ostaşilor români care au căzut în războaie pentru apărarea României. Prin îndemnul versurilor patrotice: „Presărați pe-a lor morminte, ale laurilor foi/ Spre a fi mai dulce somnul, fericiților eroi./ Ridicați pe piramida nemuririi, faima lor,/ Scris în cărțile de aur, cântecul nemuritor.” - Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor le mulţumeşte tuturor participanţilor la activităţile de cinstire a memoriei eroilor neamului din orașul Nucet şi din municipiul Salonta.  
Autoare: prof.înv.primar ILIE Adela Sofia  
(Surse completare text și foto: www.once.ro, facebook.com/mapn.ro.)  
14 octombrie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
CINSTE ȘI ONOARE EROILOR NEAMULUI ROMÂNESC / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1748, Anul V, 14 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!