CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 1627 din 15 iunie 2015        Toate Articolele Autorului

SUFLET DE MAMĂ, LA SUPERLATIV
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SALONTA/Bihor. Salontanii din generația anilor ’70 îi poartă un respect deosebit. Îi spun „Doamna Lenuța” și povestesc lumii cât de valoroasă este cărămida pusă de ea la temelia educației copiilor de vârstă preșcolară. Prichindeii „grădinari” care o strigau odinioară „Doamna educatoare Lenuța” o regăsesc acum la loc de cinste în cămăruța inimii lor de oameni împliniți în viață și îi spun, cu dragoste și recunoștință, „Mulțumim, Mama Lenuța!”  
 
Asta a fost și va rămâne doamna educatoare Elena Beltechi, directoarea Grădiniței nr. 11 „Ursuleț” din cartierul Gării pentru mii de copii din orașul Salonta - „mama primei jumătăți de zi”. După 40 de ani de activitate profesională, săptămâna aceasta va cânta, pentru ultima dată, „La revedere, grădiniță dragă!”  
 
Doamna Elena Beltechi este recunoscută în breasla dascălilor bihoreni drept una dintre cele mai blânde, colegiale, consecvente și calificate educatoare. A absolvit Liceul pedagogic „Iosif Vulcan” din Oradea în anul 1975 și, în primul ei an de învățământ, a lucrat ca învățătoare în satul bihorean Boianul Mare. Un an mai târziu și-a început cariera profesională în învățământul preșcolar ca educatoare la Grădinița din Tulca iar, din anul 1977, a profesat neîntrerupt la Grădinița „Ursuleț” din Salonta.  
 
Dintre copilașii care i-au trecut pragul clasei și care s-au bucurat peste ani de frumoasele ei calități de dascăl, devenind oameni recunoscuți și apreciați în comunitatea locală, fac parte și educatoarele Gabriela Popescu (Grădinița „Toldi”) sau Liliana Ignătescu, învățătoarea Ramona Paina, de la Colegiul Național „Teodor Neș” din Salonta, economistele Ramona Oros, Gergely Renata, Ioana Beltechi, juristele Tatiana Nedelcu, Ramona Panti, Ioana Turcuț, jurnalistele Anca Faca și Iulia Maghiar, inginerul Ionuț Turcuț, informaticienii Cristian Gădălean (Timișoara) sau Adrian Hurpoi (Baia Mare) și mulți alții.  
 
Pentru toți, doamna educatoare Elena Beltechi va cerne astăzi, în lacrimi de bucurie, picăturile unor amintiri deosebite păstrate din vremea când, prin exerciții de excelență și dăruire, „Mama Lenuța” presăra în suflețelele lor inocente dragoste, înțelepciune, sete de cunoaștere și dorință de afirmare.  
Autori:  
Melania Mateuț, Sorin Petrache  
15 iunie 2015  
Referinţă Bibliografică:
SUFLET DE MAMĂ, LA SUPERLATIV / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1627, Anul V, 15 iunie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!