CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 1610 din 29 mai 2015        Toate Articolele Autorului

VIOREL IUGA ESTE NOUL PREȘEDINTE AL BAPTIȘTILOR DIN ROMÂNIA
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Biserica baptistă „Emanuel” din Oradea a găzduit joi și vineri (28-29 mai 2015) Congresul național electiv al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România (UBCB) - Cultul Creștin Baptist din România, la care au fost aleși pentru un mandat de patru ani membrii Consiliului Național al Uniunii, ai Comitetului Executiv și noul Președinte al cultului. 
  
La lucrările Congresului cu tema „Isus Hristos este Calea, Adevărul și Viața” au participat 874 de delegați electori din cadrul celor 14 comunități regionale și Convenția Baptistă Maghiară ale Cultului baptist din România care, potrivit site-ului oficial al Uniunii, numără peste 1.700 de biserici în care slujesc lui Dumnezeu aproximativ 150.000 de credincioși. 
  
Un moment deosebit al lucrărilor Congresului a fost marcat prin discursul susținut de Victor Opaschi, ministru secretar de stat al Secretariatului de Stat pentru Culte care, într-o scurtă alocuțiune, a adresat delegaților bisericilor baptiste salutul său, alături de mesajul de apreciere și susținere al șefului Guvernului României, premierul Victor Ponta. Mesaje deosebite marcate de o viziune optimistă au fost adresate Congresului și de prof.univ.dr. Otniel Ioan Bunaciu, președintele în exercițiu al Federației Baptiste Europene - European Baptist Federation (EBF), alături de Tony Peck, Secretarul General EBF. Parlamentarii creștini baptiști au salutat misiunea Congresului național al UBCB și au subliniat în discursurile lor, alături de Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, rolul constructiv al mișcării creștine baptiste din România și Diaspora. 
  
Noul Președinte al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România (UBCB) - Cultul creștin baptist din România a fost ales prin votul delegaților la Congres pastorul arădean Viorel Iuga, slujitorul Bisericii Creștine Baptiste „Speranța” din Arad. Acesta se autocaracterizează drept „un dependent zilnic de călăuzirea, de mila, de înţelepciunea şi de puterea lui Dumnezeu”. Președintele ales al Cultului creștin Baptist din România are 53 de ani (originar din Săliştea de Sus, județul Maramureş), este căsătorit cu Didina Eugenia şi sunt binecuvântaţi cu doi copii credincioşi Cristian şi Teodora Harina. 
  
Comunitatea creștinilor baptiști din municipiul Salonta și din zonele limitrofe orașului nostru a fost reprezentată la acest Congres național de delegația pastorilor electori Florin Cociubei și Ioan Marișcaș (Bisericile baptiste „Betel” din Salonta și „Credința” din Mădăras), alături de delegația pastorului Mihai Cociubei însoțit de pastorul Daniel Brisc și prezbiterul Traian Petrila (Bisericile baptiste din Avram Iancu, Ghiorac, Homorog, Ianoșda și Mărțihaz), de pastorul Petrică Crețu de la Biserica Creștină Baptistă din Micherechi (Ungaria), profesor de religie baptistă la C.N. „Teodor Neș” Salonta, de pastorul Gheorghe Chișe (Biserica baptistă din Tulca) și de Mezei Ödön, pastor al Bisericii Creștine Baptiste Maghiare din Salonta. 
  
Sorin Petrache 
  
Referinţă Bibliografică:
VIOREL IUGA ESTE NOUL PREȘEDINTE AL BAPTIȘTILOR DIN ROMÂNIA / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1610, Anul V, 29 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!