CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 1607 din 26 mai 2015        Toate Articolele Autorului

CONGRESUL NAȚIONAL ELECTIV AL BAPTIȘTILOR, LA ORADEA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Biserica baptistă „Emanuel” din Oradea este gazda binecuvântată a Congresului național electiv al Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste din România (UBCB) – Cultul creștin baptist din România care, potrivit site-ului oficial, numără în cadrul celor 14 comunități regionale și Convenția Baptistă Maghiară peste 1.700 de biserici în care slujesc lui Dumnezeu aproximativ 150.000 de credincioși. Timp de două zile, joi și vineri (28-29 mai 2015), la Oradea sunt așteptați peste 1.500 de delegați electori care vor alege pentru un mandat de patru ani Consiliul Național al Uniunii, Comitetul Executiv și Președintele cultului. 
  
În urma întâlnirii consiliilor reunite ale Uniunii Baptiste din data de 28 aprilie, s-a decis ca Biserica baptistă „Emanuel” din Oradea să găzduiască Congresul Cultului Creștin din România care se va desfășura în perioada 28-29 mai. Potrivit site-ului Uniunii, lucrările Congresului vor avea tema „Isus Hristos este Calea, Adevărul și Viața”. Președinte al Congresului va fi pastorul Onisim Mladin de la Biserica baptistă „Dragostea” din Arad. 
  
Pentru președinția Cultului Baptist din România vor candida: Viorel Iuga (foto stânga), Daniel Mariș (foto centru) și Ionel Tuțac (foto dreapta). Pentru slujirea de Secretar general al UBCB din România vor candida pastorii: Cornel Boingeanu, Ioan Ardelean și Mircea Ursu, pentru vicepreședinte cu misiunea este propus pastorul Otniel Ioan Bunaciu, iar pentru vicepreședinte cu pastorala sunt propuși Samuel Tuțac și Paul Vasile. În slujirea funcției de vicepreședinte cu educația sunt propuși pastorii Paul Negruț și Daniel Fodorean, iar pentru activitatea de Secretar general adjunct sunt propuși pastorii Ilie Milutin și Timotei Rusu. 
  
Astfel, vineri, se încheie cel de-al doilea mandat de patru ani al președintelui UBCB din România, prof. univ. dr. Otniel Ioan Bunaciu, păstor la Biserica Creștină Baptistă Providența din București și președinte în exercițiu al Federației Europene Baptiste - European Baptist Federation (urmând a preda mandatul, în septembrie 2015, către Asatur Nahapetyan din Armenia). Prof. univ. dr. Otniel Ioan Bunaciu este decanul Facultății de Teologie Baptistă din cadrul Universității București, profesor universitar în cadrul Universității din București și la Institutul Teologic Baptist din București, dar și în cadrul altor instituții de învățământ superior din străinătate. 
  
Sorin Petrache 
  
Referinţă Bibliografică:
CONGRESUL NAȚIONAL ELECTIV AL BAPTIȘTILOR, LA ORADEA / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1607, Anul V, 26 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!