CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 1605 din 24 mai 2015        Toate Articolele Autorului

NOUL LEGĂMÂNT MĂRTURISIT DE CINCI CUGETE CURATE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În prezența martorilor nevăzuți din cerurile sfinte și a peste 150 de suflete vii adunate în inima Bisericii baptiste „Betel” din Salonta, Duminică, 24 mai 2015, cinci salontani L-au mărturisit pe Domnul Isus Hristos ca Dumnezeu - Mântuitor și Mijlocitor în fața Tatălui Ceresc. 
  
Harul Duhului Sfânt i-a îmbrăcat pe înțelepții Iov și Valeria de la Centrul de bătrâni al Asociației „Smiles” din Salonta, pe tânăra, statornica și dedicata Diana, și pe exemplarii soți Melinda și Attila în puterea vindecătoare a Cuvântului Sfintei Scripturi, prin care cugetele lor au făcut Legământul cel Nou și Sfânt de credință veșnică, de ascultare și slujire în fața lui Dumnezeu. 
  
Serviciul divin din biserica păstorită de Domnul Isus Hristos prin încredințarea pastorului Florin Cociubei a fost încă un prilej de bucurie pentru adunarea creștinilor salontani care, prin acest Botez nou-testamentar au adus laudă și mulțumire lucrării Duhului Sfânt din Biserica „Betel”, împlinită prin roadele Jertfei Domnului Isus Hristos cel răstignit, cel înviat, cel înălțat. 
  
Fanfara bisericii, grupurile de tineri și corul adunării creștine au adus slavă și mulțumire Numelui Tatălui Ceresc – Dumnezeu. Evanghelia Mântuirii Domnului Isus Hristos a fost predicată de pastorul Mihai Cociubei care le-a mărturist credincioșilor importanța împlinirii poruncilor lăsate întregii omeniri de Fiul lui Dumnezeu prin harul credinței în ascultarea și împlinirea Cuvântului Sfânt. „Printr-o trăire autentică în pocăință, Domnul Isus Hristos ne cheamă la părtășie frățească în veșnicia vieții din Împărăția Tatălui Ceresc, cunună dobândită de fiecare în parte prin nașterea din nou în fapte de pocăință, credință și botez, purtând astfel, încă de pe acest pământ, în smerenie, neprihănire și sfințenie mărturia darurilor și roadelor Duhului Sfânt”, a subliniat slujitorul Domnului în îndemnul adresat tutuor celor preocupați de gândul veșniciei. Alături de frații păstori Cociubei, au slujit Bisericii Domnului pastorul Ioan Marișcaș și prezbiterul Traian Petrila de la Biserica baptistă din Avram Iancu. 
  
Sorin Petrache 
  
Referinţă Bibliografică:
NOUL LEGĂMÂNT MĂRTURISIT DE CINCI CUGETE CURATE / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1605, Anul V, 24 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!