CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 1398 din 29 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

O NAȚIUNE SUPUSĂ LUI DUMNEZEU
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Biserica baptistă „Providența” din Tulca trăiește vremuri de înviorare duhovnicească sub binecuvântarea jertfei Domnului Isus Hristos. În ultimele patru luni, 11 suflete au fost adăugate la Biserica Domnului prin mărturisirea lui Dumnezeu – Tată, Fiu și Duh Sfânt, dintr-un cuget curat, ca împlinitor al vieții veșnice. 
  
La ceasul cinei, Domnul Isus Hristos a trimis pe robul său să spună celor poftiţi: „Veniţi, căci iată că toate sunt gata”. (Luca 14:17) Domnul Isus Hristos le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit”. (Marcu 16:15-16) 
  
În împlinirea chemării și trimiterii divine s-a desăvârșit și botezul nou-testamentar din 29 iunie când, datorită jertfei Mântuitorului Isus Hristos de pe Calvar, Estera Bora, George Roman, Alex Cotrău, Alex Ghiuruțan, Viorica Andor și Floare Bulzan, i-au mărturisit lui Dumnezeu, din toată inima, dragoste și slujire veșnică. 
  
În 14 septembrie, un nou botez nou-testamentar sub călăuzirea Duhului Sfânt și în slujirea pastorilor Gheorghe Chişe și Ionică Cotrău, împreună cu fr. prof. Iulian Necea a adăugat la turma Bunului Păstor alte două suflete, pe frații în Cristos – Petru Bojoni și Traian Damșe. 
  
Duminică, 26 octombrie, Sărbătoarea Recunoștinței pregătită în detaliu de întreaga suflare a Bisericii baptiste „Providența” din Tulca a fost desăvârșită și printr-un botez nou-testamentar păstorit de frații Teofil Cotrău, Gili Indrie, Ionică Cotrău, Ghiță Chișe, alături de fr. prof. Iulian Necea, prilej cu care sufletul colectiv al Bisericii Domnului a mulțumit lui Dumnezeu pentru purtarea de grijă, pentru binefaceri și încercări, pentru adăugarea la numărul membrilor bisericii a tinerilor Dora Zimbru, Dorita Puștea și Răzvan Puștea. Astfel, timp de 120 ani, sub providența lui Dumnezeu, Biserica baptistă din Tulca ajunsă astăzi la peste 350 de membri, își împlinește misiunea biblică: „Vegheaţi dar, pentru că nu ştiţi în ce zi va veni Domnul vostru!” 
  
„Alături de învățătura Sfintei Scripturi a Vechiului și Noului Testament – Biblia, ofer cititorilor publicației dumneavoastră o frază memorabilă rostită în istorie de Ronald Reagan: „Atunci când vom uita că noi suntem o națiune supusă lui Dumnezeu, vom deveni o națiune supusă oricui”- ne-a declarat Gheorghe Chișe, pastorul Bisericii baptiste din comuna Tulca, județul Bihor. 
  
Sorin PETRACHE 
  
Referinţă Bibliografică:
O NAȚIUNE SUPUSĂ LUI DUMNEZEU / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1398, Anul IV, 29 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!