CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Lingvistic > Rromani >  

C-O VASIA | K-O VASIA

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vasingo, i rat cana par̦ovzola o breș, o terne jana cai̯ o pu̯o p̔ure copanosa c̔eraldan. Cai̯ fiecare manuș i̯ingelna lesce copanos, pai̯ cobițasa, uravde (o) c̦el mai̯ lac̦̔e idonța, neve-neve.  
 
Dena jam pal-o adeți p̔uricano:  
 
“Bange Vasința avena tumenge  
 
doșle gurnența,  
 
parne cacai̯ența,  
 
ec̔ țisi loi̯ența!”  
 
Amare zii̯sende pale, o ternimata:  
 
“Bahtale Vasia avena tumenge!  
 
Bute breșende !”  
 
O șoro o tuhumisco p̔agela boci̯i maslinența, ulela saconesce. Con arac̔ela and-o mar̦o o pei̯indango banos, anla cîzmeți, o’ si o stîlpos [o c̔eresco], i cruc̦e̯a savrengi.  
 
============  
 
Vasingo, i rat kana parrovzola o breś, o terne źana kaj o pwo phure kopanosa kheraldan. Kaj fiekare manuś jingelna leske kopanos, paj kobicasa, uravde (o) ćel maj laćhe idonca, neve-neve.  
 
Dena źam pal-o adeci phurikano:  
 
“Bange Vasinca avena tumenge  
 
dośle gurnenca,  
 
parne kakajenca,  
 
ekh cisi lojenca!”  
 
Amare zijsende pale, o ternimata:  
 
“Baxtale Vasia avena tumende!  
 
Bute breśende !”  
 
O śoro o tuhumisko phagela bokji maslinenca, ulela sakoneske. Kon arakhela and-o marro o pejindango banos, anla kïzmeci, o’ si o stïlpos [o kheresko], i krućă savrengi.  
Referinţă Bibliografică:
C-O VASIA | K-O VASIA / Sorin Cristian Moisescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2572, Anul VIII, 15 ianuarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Sorin Cristian Moisescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Cristian Moisescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!