CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Literatura > Fragmente >  

LACRIMI SI SPINI,,,iN STATUL NOSTRU DE DREPT...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

LACRIMI SI… SPINI, IN STATUL NOSTRU DE DREPT  

 

Intro zi, am ajuns pe Facebook...  

’’Cum, mama?’’ a fost surprins baiatul cel mic, stiind ca nu sunt prea priceputa in folosirea calculatorului si accesarii de pagini pe internet…’’Nu stiu! i-am raspuns copilaresc de amuzata…Daca imi ceri sa repet, nu mai stiu…’’ Si, uite-asa, am continuat…acceseaza…trimite cereri de prietenie… primeste acceptari … la inceput haotic, pana m-am prins cum stau lucrurile, apoi selectiv…’’Macar sa-mi pierd timpul cu ceva interesant’’ m-am consolat…Fiecare postare prezenta un anume stil ,transmitea cate ceva, dupa dorinta fiecarui participant al retelei de socializare…Eu totdeauna am agreat stilul simplist care nu da loc la interpretari ambigue…Scurt, concis si… la obiect. In fine, intro zi “norocoasa’’ , ‘’m-am imprietenit’’ cu un recent fost membru C.S.M. , apoi cu un coctroversat-actual membru si…si cu inca cu un inca-actual membru…C.S.M.,categoric. Ca posteaza un fost judecator, membru C.S.M., inteleg, dar ca posteaza doi judecatori, inca membrii C. S. M., inteleg mai greu…Pai, daca au iesit la camp deschis ,mi-am zis, poate reusesc sa rezolv si eu problema pentru care ma lupt de doi ani cu M.J. si C.S.M….L-am abordat,in calitatea sa de membru C.S.M., in particular, pe membrul cel controversat care este omniprezent pe f.b., i-am comunicat nr. de inregistrare al memoriului depus de mine la C.S.M.,si am precizat ca il rog, ca problema de drept sesizata sa fie pusa in discutia plenului. Mi-a raspuns, in urma insistentelor mele, ca nu a avut acces la respectivul memoriu…I-am relatat, strecurand in text si aprecierile mele acide la adresa celor din C.S.M. si din M.J.,care mi-au formulat, niste aiureli de raspunsuri ,ce nu au nimic comun cu legislatia in vigoare, cu principiile de drept, cu prevederile Constitutiei Rmaniei, cu prevederile C.E.D.O….Mi-a raspuns,surprinzator de repede ,ca pt. solutionarea sesizarii nu a identificat vreo cale legala(?!), si ca,se pare, ca nu este de competenta C.S.M…. !!!!!!!!???????......I-am reprecizat si eu, la fel de repede, textul de lege, in temeiul caruia un ordin emis prin exces de putere si incalcarea limitelor prevazute de lege…poate fi revocat de catre emitent, in speta supusa dezbaterii,coemitent,…si, i-am urat o zi buna…cu completarea, ca n-am sa renunt, chiar si de-ar fi sa vad ,numai, cat le mai poate mintea unora… Nici nu-i pasa…posteaza non-stop, stil radiosant… in continuare… Celalalt membru C. S.M., face postari cu referire la alte puteri ale statului ,ignorand normele de drept…in stil de politician…patimas si populist…Sunt, de-a dreptul socata…Membrii C.S.M….stat de drept…separatia puterilor… respectarea si aplicarea corecta si nediscrimatorie a legilor… comportament decent si professional…Numai palavere!…Poate intelegeti dvs. ce se intampla…, ca eu, nu mai inteleg nimic… Dar ,simt un gust amar…o enorma dezamagire si mult dezgust…Si…astazi am iesit de pe f.b.,m-am descurcat…nevoia te invata…  

16. 03. 20014  

 

 

Referinţă Bibliografică:
LACRIMI SI SPINI,,,iN STATUL NOSTRU DE DREPT... / Sofia Raduinea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1172, Anul IV, 17 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sofia Raduinea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sofia Raduinea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!