CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  

ALIANȚA ANUNȚĂ GALA ANUALĂ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
24 Septembrie 2015  
PENTRU PUBLICARE IMEDIATĂ  
CONTACT: Daniela Kammrath dk.alianta@gmail.com, tel: (929) 352-6529  
  
ALIANȚA ANUNȚĂ GALA ANUALĂ Ce onorează realizările d-lui Robert D. Kaplan,Dr. Adrian Bejan și d-lui Radu Georgescu Washington, DC.  
  
Pe 7 octombrie, 2015, Alianţa, o asociaţie nepartizană de organizaţii si profesioniști români și americani, va organiza cea de-a doua Gală Anuală de Premiere pentru a ridica profilul României în SUA și a sărbători realizările comunităţii române din SUA. Gala de Premiere a Alianţei este cel mai mare eveniment social al comunităţii române in Washington D.C. și este organizat pentru a celebra legăturile culturale, economice și sociale dintre cele doua ţări. Acest eveniment va avea loc între orele 18:00 si 21:30 la Organizaţia Statelor Americane, in 200 17th Street, NW, Washington, D.C.  
  
Pe langă celebrarea realizărilor a trei lideri remarcabili, Robert D. Kaplan, autor, jurnalist; Dr. Adrian Bejan, profesor J.A. Jones de Inginerie Mecanică la Universitatea Duke; Radu Georgescu, antreprenor de software, Gala va găzdui expoziţia "Medii", avându-le drept curatoare pe Ramona Todoca și Sonia Coman, doua artiste româno-americane de renume. Evenimentul va aduce împreună intelectuali și practicieni din diferite domenii în efortul de a consolida legăturile dintre România și SUA și de a stabili noi punţi între cele două ţări prin intermediul parteneriatelor creative și iniţiativelor bilaterale. Fostul Ambasador Mark Gitenstein, Președintele Alianţei, a explicat: "Persoanele care participă la Gala de Premiere demonstrează nu numai cât de puternic este acest parteneriat, dar și cât de mult au de castigat atat românii, cat și americanii, din alianța popoarelor noastre". Alianţa este încântată să prezinte persoanalitaţile cărora li se vor înmâna premiile în acest an pentru realizări remarcabile:  
 
• Robert D. Kaplan, autor, jurnalist  
Robert D. Kaplan este autorul de renume a 15 cărţi despre relaţii internaţionale și călătorii în străinătate, inclusiv Razbunarea Geografiei și Fantome în Balcani. Munca sa jurnalistică la fel de extinsa a fost publicată în The Atlantic, The New York Times, Washington Post și Foreign Affairs. El este, de asemenea, invitat principal al Centrului pentru o Noua Securitate Americana (Center for a New American Security). În 2012, revista Foreign Policy l-a numit unul dintre Top 100 Gânditori Globali. Următoarea lui carte, In Umbra Europei: Două Războaie Reci și O Calatorie de 30 de ani prin România și Mai Mult, este o călătorie palpitantă prin România și o analiză a forţelor ce au determinat evoluţia Europei în epoca postmodernă, inclusiv imperialismul, Războiul Rece și Holocaustul. Cartea va fi lansată la începutul anului 2016. Dupa ce a vizitat prima oară Romania în anii 1970, autorul s-a reîntors în 2013 si 2014. A gasit o ţară transformată într-o destinaţie turistică modelată de influenţe vestice, dar încă înrevenire de sub influenţa comunistă. Robert D. Kaplan va fi disponibil pentru interviuri și sa raspundă la întrebări în timpul Galei de Premiere a Alianţei.  
  
• Dr. Adrian Bejan, profesor J.A. Jones de inginerie mecanica la Universitatea Duke  
Dupa ce a dezvoltat recent Legea Constructuală a organizării și evoluţiei in natură, Dr. Bejan a fost clasat în topul celor 100 cei mai citaţi autori în inginerie din lume din 2001. A primit 18 doctorate onorifice de la universităţi din 11 ţări. A acoperit o vastă paletă de subiecte, de la termodinamică la transferul de caldură și mecanica fluidelor. Bejan a publicat 28 de carti și peste 600 de articole revizuite de colegi.  
  
• Radu Georgescu, antrepreneur in software  
Radu Georgescu este un antreprenor în serie în industria tech și software din România inca de la începutul anilor 1990. El este fondatorul GECAD Group, care se concentrează pe investiţii în companiile software și high-tech din domeniile de software de securitate, ecommerce și tehnologii de tip cloud. El a fost implicat în crearea mai multor companii precum RAV AntiVirus, care a fost achiziţionată de Microsoft în 2004, precum și Avangate, vândută unui fond privat de investiţii din SUA. Pentru realizările sale a primit numeroase premii, inclusiv Ordinul Naţional "Steaua României" de la Președintele României în anul 2003.  
  
Gala:  
Program: 18-19:30 – Cocktail si socializare;  
19:30-21:00 – Cina si decernarea premiilor.  
Loc: Cladirea OAS, 200 17th Street, NW, Washington, D.C. (Parcare cu valet).  
  
Despre Alianța: Alianţa susţine și promoveaza instituţii, organizatii și persoane fizice române și americane prin educaţie, crearea de reţele de comunităţi și facilitarea de oportunităţi de care să beneficieze cetăţenii din ambele ţări. În acest sens, Alianţa va spori și întări imaginea României în Statele Unite ale Americii, în special în rândul principalilor formatori de opinie din SUA. Membrii fondatori ai consiliului director sunt foștii Ambasadori americani în România, Mark Gitenstein și Jim Rosapepe; Dan Dimancescu, Consulul Onorific al României la Boston; Eileen McHenry, Fundaţia Inocenti – Romanian Children’s Relief Fund; Chris Fontanesi, fost voluntar al PeaceCorps; Iuliana Niculescu MD, presedintele Asociaţiei Medicale Române din America, Michigan.  
  
Pentru mai multe informaţii despre eveniment, pentru rezervări sau interviuri vă rugăm să o contactaţi pe Daniela Kammrath, Director Executiv al Alianţei la dk.alianta@gmail.com sau să vizitaţi site-ul fundatiei: http://www.alianta.org.  
 
Referinţă Bibliografică:
ALIANȚA ANUNȚĂ GALA ANUALĂ / Simona Botezan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1728, Anul V, 24 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Simona Botezan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Simona Botezan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!