CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  

Formula magică a iubirii
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sorb din priviri chipul angelic ce visează heruvimi, legănat de brațele mătăsoase ale lui Morfeu. Peste ochii negri și sprințari, care mi-au iscodit toate ascunzișurile minții, s-au coborât cuminți și învinse, pleoapele bordate de gene lungi și negre, pe care le sărut încetișor, cu adorație. Fluviul întrebărilor pe care le-am întâmpinat mereu cu răbdare și încântare, s-a întrerupt, deocamdată, lăsându-mă cu răspunsul neterminat. Setea lui de cunoaștere, curiozitatea înnăscută, inteligența sclipitoare și maturitatea nefirească, pentru o vârstă atât de fragedă, mă determină să afirm cu convingere și mândrie, că micuțul meu e genial. Toată puritatea copilăriei și candoarea ei înduioșătoare se regăsesc în privirea acelor ochi, pe care îi asemuiesc cu două rândunele, care zboară în jurul meu, într-o continuă explorare. 
  
Îi aud glasul cristalin și vesel, păstrat cu sfințenie în ascunzișurile minții, în nopțile solitare și lungi, din îndepărtate orizonturi și surâd fericită, invadată de căldura sfântă a unei iubiri binecuvântate. Sosirile mele sunt încununate cu bucuria lui pură și nemărginită. O Buburuză sprințară, care țintește direct către valiza bunicii venite de departe, scanându-i conținutul cu laserul ochișorilor pofticioși, dornici de noi și noi aventuri, ce se zămislesc în misteriosul interior. Controlul la ,, godan”(ghiozdan), mai riguros ca al unui vameș, se face amănunțit și exigent, ignorând dojana mamei, care tentează inutil, să mențină regulile stabilite dinainte. Cu complicitatea bunicii, acestea riscă să fie boicotate iremediabil, procurându-ne astfel, perspectiva unor neliniștitoare consecințe. Dar, până una alta, ne bucurăm de viață și ne dedăm la activități felurite, care atentează adesea la integritatea casei, a liniștii publice și chiar, a bunelor maniere. 
  
Urmează inevitabil, monopolizarea bunicii, care este sechestrată în camera nepoțelului, unde au loc efuziuni sentimentale, dintre cele mai dulci și mai pasionale, destăinuiri strict personale, care nu admit intruși sau curioși, zbenguieli gălăgioase soldate cu scărmăneli asidue, suportate cu stoicism de eroica bunică, ,, pedepsită” pentru disparițiile lungi și inexplicabile. Adesea, cuprinși de febra creației, compunem poezii pentru copiii, iar micul meu Solomon se opune cu dârzenie oricărei sugestii, ținând cu dinții la opiniile lui, chiar dacă muzele răzvrătite se încaieră între ele, îngrozite de scandaloasele rime. Aprinși și transpirați, ieșim din sanctuarul creației, pentru a expune familiei capodoperele literare, care ne-au prăjit neuronii. Bineînțeles, eu sunt complet cenzurată, iar toate meritele și le însușește micul Sofocle, care mă plagiază fără scrupule. 
  
Am interdicție să socializez cu oricine altcineva, în afară de el, iar dacă îndrăznesc să deschid gura, pentru a răspunde la vreo întrebare, izolarea e garantată. Numai împreună, bineînțeles! El știe că timpul e prețios și... puțin, din păcate. Din acest motiv, nu vrea să mă împartă cu nimeni! O frază pe care el o repetă oricui, sau chiar și numai sieși, mi-a invadat memoria și îmi răscolește sufletul însingurat: 
  
,, Shiba cu Edi se iubesc mult!” 
  
O introduce chiar și în creațiile noastre literare și o repetă când strânge seara, înainte de culcare, perna pe care a dormit bunica. Iubirea lui imensă și pură mă cheamă stăruitor înapoi și îmi arde sufletul, vinovat de... absență. Voi înlătura toate obstacolele, pe care destinul mi le seamănă în cale, cu bagheta magică a dragostei și cu formula ei invincibilă: ,, Edi cu Shiba se iubesc!” 
  
Sătul de cântecele și poveștile de pe You Tube, văzute și auzite în mai multe limbi, pretinde memoriei mele prăfuite, performanțe nemaiauzite. Vrea, nici mai mult, nici mai puțin, să-i spun poveștile cu care mi-am delectat eu copilăria. Am scormonit pe acolo și am regăsit câteva titluri: ,, Dana, Dan și Roboțel”, ,, Doctorul Au-mă-doare” și ,,Cănuță om sucit”, dar a trebuit să improvizez mult, deoarece, din păcate, doar titlurile mai rămăseseră exacte, în memoria mea. Dar cum ,,minciuna are picioare scurte”, exigentul meu ascultător îmi sare la gât, ori de câte ori dau rateuri. Memoria lui e infailibilă și reține fiecare cuvințel, ceea ce nu se poate spune și despre a mea. Mă penalizează, ori de câte ori adaug, sau uit vreun detaliu. 
  
Alteori începe el câte o istorioară sau vreo poezie, furate tot de pe net și îmi cere să continui eu, cu intenția clară de a mă prinde cu lecția neînvățată. Și mă prinde!... Se enervează urât, când descoperă ignoranța mea inadmisibilă. Dau din colț, în colț, gata să intru într-un atac de panică și încerc să-mi salvez onoarea, trăgând cu ochiul pe google, dar pârdalnicul de internet, nu catadicsește să se conecteze, tocmai când ai mai mare nevoie de el. În zadar îmi fac eu temele, după ce am picat testul, într-un mod atât de rușinos, deoarece, data următoare îmi dă altă ,, lucrare de control”, cu teme despre care nu am auzit în viața mea! Și iar mi-o iau în freză! Pff, ce pacoste și tehnologia asta! Vai de noi, bieți bunici, care nu ne mai putem ridica la înălțimea așteptărilor nepoțeilor noștri, super-precoci și super- informați! Mă folosesc, fără scrupule de sentimentele lui, pentru a-mi salva, cât de cât prestigiul de bunică, supus la atâtea încercări eșuate. Mă iartă, micul meu Voievod, cu inimă de aur și mă consolează cu cele mai dulci dovezi de iubire, pecetluite temeinic, cu formula noastră magică. 
  
Referinţă Bibliografică:
Formula magică a iubirii / Silvia Giurgiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3221, Anul IX, 26 octombrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Silvia Giurgiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Silvia Giurgiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!