CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

TE-AM CREIAT
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pentru că nu existai... 
  
Am luat creionul în mână. Si spunându-mi că sunt în stare, am furat gândului imaginea și... te-am creat. Te-am creat. Ma auzi? Cu un creion negru, n-aveam colorate, m-am năpustit asupra coalei de hartie. 
  
Talentul meu prima oara încercat, a năvălit în linii și bolți umplând spațiul cu o făptură din umbră, căci seara începuse a se lăsa. Chipul părea a se contura precum gândul dicta ochilor mei. Si am continuat până când, lumina cerului a dat voie nopții, unei nopți întunecate, lipsită de lună să cuprindă întreaga fereastră. Atunci, hârtia a dispărut din fața ochilor mei și chipul tău și-a conturat tristețea dând ochilor, privirea căutărilor în întuneric. 
  
Pentrucă nu existai. Te-am creiat! 
  
Am continuat, dar lipsa luminii mă făcea să nu-mi pot coordona mișcările. Atunci, creionul a uitat să puncteze de-a-ntregul ființei umane. In neștiință, sau inconștiență, am creat chipul de pe hârtie în imaginea minții. Urma ca în lumina acelui mâine, imaginea să prindă viața aidoma desenului meu și creația să se perfecteze prin puterea credinței că pot creea omul. Apoi acesta urma să fie aducător de alinare. 
  
Pentrucă nu existai. Te-am creiat! 
  
Dar... cum n-aveam darul dumnezeirii, Creația concret perfectizată nu s-a făcut observată, dar am auzit vorbele și am văzut, scrisul rămase ca o ființă vie în aerul limpede al dimineții care-și arăta zorile. Si pentru că eu o creasem, am luat în brațele mele imaginea și i-am mărturisit iubirea care clocotea în ființa nopților. 
  
Trebuia să asculți. 
  
Pentrucă nu existai. Te-am creiat! 
  
Atunci, o rază plăpândă a lunii a tăiat întunericul dens al nopții și s-a proiectat direct pe hartia pe care era chipul desenat. Hârtia a început a se mișca poate la o adiere pătrunsă, oare cum?, prin geamul închis. Am văzut cum pe masă înaintea mea se contura un om. Era el. Omul creiat care persista sa existe real în imaginea minții și care era unul viu căruia abia îi dădusem viață. 
  
Pentrucă nu existai. Te-am creiat! 
  
Atunci, tu, omul creat mi-ai prins mâna și ieșind în întunericul nopții, am pornit într-o lume magica și ea rod al creației mele. Am umblat pe drumuri neumblate, în răsărit de soare și în pitorescul lui apus. Mângâierile sufletului nu aveau margini și căzuzeră la trecerea noastră toate barierele gândului altminteri îngrădit de reguli și dictoane. Pașii au colindat crestele munților și muzica stelelor s-a revărsat peste sufletele dornice de iubire. Am alergat în chemare de glasuri ale păsărilor cântatoare spre marginile pământului spre a ne lăsa încătușați de frumusețile oceanelor și dincolo de bariera văzului, de infinitul capturat de imaginea gândului. 
  
Pentrucă nu existai. Te-am creiat. 
  
S-a făcut ziuă. Am privit. Te-am privit, chip creat de mine în noapte! Si cum nu erai decât un desen conturat cu creionul, am început în lumina zilei să ascult glasul vieții sperând că doar el îmi poate spune locul în care creația mea s-a putut întruchipa aidoma. Atunci, în lumina strălucitoare a soarelui a năvălit o realitate caldă și mângâietoare care oferea un contur perfect. 
  
Pentrucă nu existai. Te-am creiat! 
  
Tu, omul acela înviat din gând de păcat, în imaginea nopții îmi stai alături și cu un glas cald și profund, venind parcă din adâncul necunoscut al cerului, îmi spui cuvinte de vis pe care nu le-am mai auzit vreodată. 
  
Trebuia să exiști. Atunci, te-am creiat! 
  
Referinţă Bibliografică:
TE-AM CREIAT / Silvia Cinca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1936, Anul VI, 19 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Silvia Cinca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Silvia Cinca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!