CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

IUBIREA
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Despre iubire? Cel mai nobil sentiment. Cel mai complex. Cel mai admirabil purtător al binelui dar și al celor mai adânci suferințe. Suferințe aducând nemuritoarele povești ale lumii. Poveștile iubirilor neîmpărtășite, poveștile marilor sau dureroaselor despărțiri, povestile vieții... Iubirea! In Univers iubirea e totul. Pe pământ lipsa ei e doar timp. Dacă iubirea sub orice formă ar fi, dispare, atunci tu omule, aici și oriunde, atingi întunericul și mai mult atingi ura care este întunericul în acțiune. 
  
Iluzia, gata să înlocuiască adevărul trăirii este ceea ce avem atunci când iubirea dispare, ne părăsește, se joacă într-un fel anume cu sufletele noastre. 
  
Iubirea! Trăiește clipa iubirii. Gândește și bucură-te de frumusețea simțirilor. Trăiește pasiunea timpului tău. Nu risipi nimic din vremea aceea. Iti amintești? El, iubitul. Ea iubita, mama, sora...era sau erau pentru tine centrul pământului. Chiar centrul Universului. Fără, nimic nu mai avea vreo importanță. Prețuirea era una singura. Si doar pentru el sau ea. Când nu era alături, părea un gol în jur. Când erau - vorbele sunau pentru tine cântece venite de undeva din direcții necunoscute, unde nu există decât dragoste și fericire. 
  
Sărutul. Prima atingere. Prima emoție plecată spre adâncurile ființei. Vino. Să-ți simt parfumul care-mi face să cânte fiecare celulă, fiecare nerv si fiecare respirație. Iți simt trupul dela distanță. Iți simt apropierea. Căldura minții înăbușe orice gând, orice mișcare. O fericire acoperă totul și liniștea nemărginitului acoperă. Piatră proptită în mijlocul universului care mă primește cu toate păcatele dintotdeauna, cu toate răzvrătirile și plecări din ambiții. Pentru că tu, ești tu, ești singurul în această lume care-i vorbește sufletului și nu rațiunii, îi cântă trupului spunându-i în vorbe meșteșugite magia sărutului. De la el începe eternul. De la sărut se mistuie toate celulele întrebându-se: Incotro? Si direcția de mult a fost uitată. 
  
Uneori mă lăsam și tu de asemenea, te lăsai amăgit(ă) de vorbe. Uitând că ele, ar putea întregi doar bucuria momentului. Trăirile sunt viață. Vorbesc ele înșile de emoție și adevăr sau... Ele zguduie tot entuziasmul timpului, dându-i puteri nemăsurate. Să poți spune oricând – da, știu ce înseamnă fericirea. 
  
Iubirea e totul. E lacrima și suferința. E arderea și împlinirea sufletului. E permanența zâmbetului. E furtună zdrobitoare și e răsărit de soare. E viață. 
  
Iubirea nu e numai apanajul clipelor. Ea nu este încătușată în ani sau percepte. Doar iubirea pasională e a vârstei. Dar iubirea, chiar și cea dintre un bărbat și o femeie, e oriunde și oricând. 
  
Avântă-te în frumusețea vieții și găsește iubire în tot ce te-nconjoară. Găsește iubirea în frumusețea florilor, în surâsul femeii, în sărutul ei, în delicatețea porumbeilor, în prietenie, în mângâierea acordurilor muzicii, în adevărul vorbelor tale. 
  
Nu te sfii să spui iubirii vorbe mari în care altfel n-ai fi crezut vreodată – “nu pleca. Nu mă lăsa. Fără tine dispare forța soarelui și lumina ochilor. Fără tine apele vor urla cu sunetul nemărginirii din suflet. Tu ești ce mi-au dăruit ursitoarele în clipele lor bune când vorbele veneau în cascadele nemiloase ale destinului meu. Si tu erai acolo. In mijlocul acelor vorbe.” Si dacă nu au devenit vorbe rostite, sufletul tău poate le-a simțit. Si vraja a căpătat puterile nemărginirii. 
  
Să nu sfidezi iubirea. Să nu alergi spre împliniri de-o zi. Ascultă vorbele sufletului și cântă nesfârșitul cerului. Iubirea îți face prieten natura. Culorile florilor și zâmbetul oamenilor. Iubirea te face să vezi picăturile de ploaie în străluciri de diamante și cerul în culorile universului. Iubirea te faci să guști frumosul pădurilor și să asculți cântecul izvoarelor. Iubirea îți cântă marile simfonii ale lumii și te face să trăiești conflictul fiecărui film. Totul e altfel. Când iubești viața are culorile lumi și nimic rău nu te mai poate atinge. 
  
Si de la iubirea apropierii noastre, om lângă om și suflet peste suflet, de mână alergăm spre iubirea eternă care nu mai cere sărutări și mângâieri ale trupului și nu are îngustimea înțelegii unui suflet ci merge dincolo la tot ce ne înconjoara, la tot ce există la îmbrațișarea totală a vieții pe care o acoperă cu infinita iubire a universului. 
  
Acolo, aici și oriunde Dumnezeu este iubire. El fiind iubire, ne-a dăruit iubirea. S-a dăruit pe El Insuși spre a înțelege iubirea tot așa cum Iisus S-a dăruit pe cruce pentru noi. 
  
Cu iubire în suflet poți transforma totul. Dar... Acesta dar, se referă la timp. La înțelegerea acestei iubiri de către noi toți. Vă așteptați ca toți să înțeleagă și să accepte valoarea omului, să dea iubirii totul? Ne depărtăm din ce în ce mai mult de ceea ce strămoșii și credința ne-au învățat. Ceea ce se mai întâmplă este confruntarea cu omul, cu cel asemeni lui și nici nu-și dă seama că el se confruntă de fapt cu cel care l-a creat. Această “măreție” a unora dintre noi oamenii, ne poate duce spre distrugere. Ascultam recent o știre care afirma că mai puțin de jumătatea globului sunt oameni foarte bogați, iar mai mult de jumatate se află pe treapta cea mai de jos a sărăciei. Unde sunt cei din mijloc? Unde sunt acele posibilități care să ajute ascensiunea omului în mod corect, cinstit? Asta se întamplă fiindcă omul nu se mai gândește cum să construiască societățile pentru a exista drumul creației și binelui. Iar în inima multora nu mai este iubirea. 
  
Să fim noi oamenii de bine cei care știm să iubim, care mai sperăm și care cu mijloacele fiecăruia susținem binele și progresul. Iubirea să fie în drumul nostru. Si ascensiunea să fie susținută de încredere și de iubirea de oameni. 
  
Găsește iubirea bucurându-te de iubirea dintre cei doi pe care-i știi, sau îți sunt aproape. O iubire, o altfel de iubire, se naște admirând un tablou, bucurându-te de apusul unic din fiecare seară. Caută iubirea. Oriunde ar fi ea. Iubește-te pe tine. Fără iubire nu rezistăm trăirii. Fără iubire nu-l avem pe Dumnezeu alături, El Insuși, iubire. Fără iubire? Nu existăm. 
  
Referinţă Bibliografică:
IUBIREA / Silvia Cinca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1905, Anul VI, 19 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Silvia Cinca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Silvia Cinca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!