CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

PRIMUL TANGO CU EL
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ritmurile sufletului adună melodii și le supune. Gîndul dispare. Si locul lui străbătând tumultul sufletului îl preia momentul. Timpul stă în loc. Acum e dansul. E ritmul viu al unui rock turbat dar atletic, e vârtejul unui vals spectacular, ocupând o sală spațioasă. E menuetul uitat de timp într-un salon strălucitor cu prinți și prințese. Este un twist înflăcărat ascunzând gânduri care aduc pe buze un zâmbet furișat fără știre. E încântâtoarea periniță în așteptarea unei flori dăruite cu batista fluturând în fața ochilor tăi și cântecul alegerii. Oricare dintre acestea sau toate măsurând timpul frumosului, al mișcărilor care unduiau trupul în fascinante desene aflate la tărâmul dintre pasiune și artistic. 
  
Sau nimic din toate acestea nu ducea mai aproape de legământul dintre spirit și trup. Cel mai sigur era un tango ce permitea monologul cu tine însăți, unul în care aveai cu siguranță minunea atingerilor întâmplătoare cu cel ce-ți strângea mâna ca semn al prezenței știute. Muzica vorbea de iubire, sufletele vorbeau de iubire, atingerile întâmplătoare sau nu, mâinile împreunate, apropierile voite, toate erau emoție. Si-n jur tăcerea unui mister care nu se dorește dezvăluit, magia unor clipe pe care le-ați fi dorit eterne. 
  
Si muzica se oprea. Sufletul trăia emoția speranței reluării, la masă nu odată așteptau alte persoane care vă întâmpinau cu un surâs binevoitor și uneori zâmbetul lor părea asigurarea unei bune alegeri. Sau, nu existați decât voi doi. 
  
Da. A fost un singur dans magic, așa cum doar un sărut există - primul. El deschide drumurile și dansul a spus cu tăria destinului însuși, acum, aici, acesta, aici e totul. E începutul clipei nesfârșite, e cântecul neînterupt al lumii, e culoarea florilor și lumina strălucitoarei luni în care v-ați prvălit peste frumosul veșnic. Un dans, atât a fost, un dans urmat apoi de veșnicul sărut dătător de viață. Dătător de aripile speranței. Tangoul veșniciei părea atunci alegerea cea dreaptă. Si muzica revărsată în mintea topită de primul sărut, continua apropierea trupurilor și uitarea care se năpustise peste minți și gândire. Atunci, a fost începutul, atunci sfârșitul. Tot ceea ce aduce clipa anunțătoarea veșniciei de frumusețe. Atunci, nici vorbe, nici gânduri si nici proiecte nu încăpeau în spațiul nelăsat liber între cei doi. Atunci, era doar muzica abia auzită. Călcând în surdina unor tresăriri de emoție nestăpânită. Nu spuneți vorbelor să se trezească. Gândurile nu au loc spre a răsări în pauzele aproape inexistente ale muzicii. Planuri, gânduri, vorbe, toate s-au ascuns undeva în pământul primitor al undelor respinse de trăiri și coborâte precum imaginea în meditare impune înghițirea de către pământ a răului. 
  
A fost într-o seara târzie. Când luna ascunsă undeva într-un nor trecător dar zăbovit o clipă în curiozitatea ei să vadă oamenii, când norul nu s-a mai mișcat ca altă dată și oamenii din jur au împietrit rămași ca statuile antice în nemișcarea eternului. Doar muzica se auzea și dansul continua să lase miscările lascive spre dorințele clipei marturisătoare a luminii ce sta înainte. Dacă tangoul ar fi schimbat ritmul, atunci magia momentului s-ar fi răzbunat pe toți și oamenii din jur ar fi fost iremediabili cuprinși de salbaticia atletica a unui ritm. Dar ritmul purtat de alte trăiri a întărziat anume. Si oamenii au amuțit încă o vreme în nemișcarea lor. Si totul ar fi fost altfel, dacă... Dar ce minune să nu se stingă vraja și magia timpului să rămână neîntinată. 
  
Primul tango, primul sarut, și seara aceea. Ea încă există, magia e încă aici, cu noi, în suflet și minte iar muzica aceea continuă să cânte ușor, iar spiritul binelui și bucuria încă ne înconjoară. Nu, nu încercați să tulburați momentul. E încă viu în puterea amintirilor magice. 
  
Referinţă Bibliografică:
PRIMUL TANGO CU EL / Silvia Cinca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1866, Anul VI, 09 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Silvia Cinca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Silvia Cinca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!