CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

VIATA IN PUTEREA TA
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Si... după anii aprinși ai tinereții, continuăm să trăim și să visăm și să realizăm. Forța cu puteri supranaturale, dată de ceea ce aduc anii cu tumultul de flăcări înaripate și cîntece de Ingeri, stă în întrega splendoare în amintire. Dar iubirea rămâne. Ceea ce se schimbă e doar strigătul. După anii aceia, locul lui e luat adesea de șoaptă și rațiune. O bună parte, e completată de ceea ce este supremația omului Gândul. El sedimentează tot ceea ce e mai frumos și spune cu forță, continuă-și viața - trăiește. Trăiește bucuriile și tristețile ei. Simte-le ca și cum ai avea de prins toate stelele unui cer plin de lumini. 
  
Pune întreaga ta ființă în a da bucuriei ceea ce îi aparține. Inalță sufletul tău. Găsește aceea rezonanță interioară care să anunțe permanența zâmbetului. Durata lui, nu uita că ține de gândurile tale de bine, de bucuria prelungită, de rațiunea în înțelegerea fericirii sufletului care are sute de ramificații. De la zâmbetul adresat unui prieten, la vorba bună dată fiecărui întâlnit în cale prin care destinul îți vorbește de viață. Nu refuza îmbrațișarea pe care un prieten cu gând nevinovat vrea să ți-o ofere. Primește și răspunde zâmbetului venit de oriunde. Acolo este cu siguranță un fir nevăzut care vă leagă cine știe cum. Căci cum vom afla, unde este acel om? Poate veni de departe, sau poate fi aproape, poate fi departe de sufletul tău sau poate fi parte din viitorul tău pe care-l vei afla cândva. 
  
Sunt oameni care dau culoare vieții. Câte odată ei sunt muzica lumii, cum spunea o bună prietenă. Fără ei nu am fi propulsați spre sferele înalte ale frumuseții, iar câte odată, ne bucurăm de ei, pentrucă avem pe cine apostofa. Dar continuăm să-i admirăm și să-i iubim! 
  
Si da, câteodată tresărim unei iubiri venită greșit în anii noștrii, trăind fără voia unei logici subtile o iubire ce nu-ți aparține, cu tumultul împovărător de altă dată. Sfredelește, își caută un loc fără să știe că a greșit poteca spre grădina de flori. 
  
Viața e plină de întrebări. De ciocniri și de răspunsuri greșite. E plină de cei ce urlă în disperarea dominației neștiind că este un urlet adus de golul sufletului. Acolo unde Divinul a fost înlăturat lăsând loc doar sufletului, a rămas în existența unora, un loc lipsit de viață. Atunci răul din ei nu mai are bariere și își deschide căi ale lumii de flăcări. Tu mergi în drumul tău. Fă-i să înțeleagă că tu exiști, îi vezi și nu-i vei accepta. Tu mergi pe cărarea mărginită de florile gândurilor bune. Nu lăsa piciorul tău să alunece dincolo de potecă spre gropile fără lumină. 
  
Prelungește trăirile înflorite. Lasă-le să pună stăpânire pe sufletul tău. Chiamă-le. Deschide inima. Cântă. Nu lăsa o singură zi fără să ai în suflet muzică. Nu lăsa o singură zi fără a zâmbi. Nu lăsa o singura zi fără a spune vorbe frumoase. Nu lăsa o singură zi fără a împărți gânduri bune. 
  
Iubește-te. Admiră-te. Ai grjă de chipul tău, tot așa cum ai grijă de suflet. Iubește. Iubește totul și nu uita de OM. 
  
Referinţă Bibliografică:
VIATA IN PUTEREA TA / Silvia Cinca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1844, Anul VI, 18 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Silvia Cinca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Silvia Cinca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!