CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

ODA BUCURIEI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cânta oda bucuriei peste dealurile îngheţate de durere. Cântǎ, nu pleca mai departe ca şi cum nu ai auzit glasul vieţii. Zbaterile sunt ale omului. Pentru cǎ vede. Vede binele, vede şi rǎul. Ameţit de vârtejurile vieţii confundǎ, aleargǎ se zbate şi cade frânt nu odatǎ sub povara ameninţǎtoare a greului, a urâtului, a sǎgeţilor însângerate. Se ridicǎ şi aleargǎ din nou. La capatul unui drum rǎtǎceşte peste cǎrǎrile neştiute, se amestecǎ în strigǎtul neputincios al celorlalti şi dispare o vreme pentru a reapare uneori, refǎcut şi frumos, alteori zdrobit şi împovǎrat. Aude oda bucuriei ca o rezonanţǎ a unei simfonii de mult uitatǎ. Se ridicǎ, aleargǎ din nou. Iar la rǎscruce, ia drumul greşit, apoi încearcǎ zborul. Dar el nu-l mai ajutǎ. 
  
Unde este cântecul neîntrerupt al bucuriei? Oda care acoperǎ deruta aflatǎ la început de drum? Unde sunt deciziile noastre ferme şi paşii hotarâţi spre împlinirea lor? Alunecǎm în mâlul de la marginea unui pârâu uitat de lume. Ne afundǎm în viziunile în care adevǎrul a uitat sǎ mai fie unicul judecator. Ne smulgem frumosului ajungând în ritmurile unui cântec nebun, condus de ierburi otrǎvitoare sau de iubiri neîmplinite. 
  
Unde sunt oamenii aceia aşteptaţi sǎ continue oda bucuriei noastre a celor ce cred în Divin, a celor ce aştepatǎ deschiderea lumii lui Dumnezeu. Unde sunt acele minuni, în a cǎror priviri arde bucuria de a trǎi şi mulţumirea cǎ existǎ pe acest pǎmânt, fie şi în treacǎt. Sigur ei existǎ. Dar tac, ei nu au glasul rǎului care sǎ strǎpungǎ vǎzduhul cu urlete de fiarǎ. Ei cântǎ în surdinǎ umplând sufletele de bine şi frumos. 
  
Dar unde sunt ei? De ce nu-i vedem peste tot, în fiece clipǎ? Am sǎ-i caut printre prietenii mei de aici, pe câţiva îi pot numi. Pe unii îi pot simţi. Pe alţii îi zǎresc şi le aud glasurile. Ieşiţi cu toţii în miezul vieţii de afarǎ, de peste tot, la rǎsǎritul soarelui şi la lumina lunii, în întunericul nopţii şi în lumina zilei, cântaţi oda bucurie pentru cǎ trǎim. Suntem, printre cei aleşi spre a trǎi pe acest pǎmânt şi a savura minunile şi frumuseţii lui. Nu pierde clipa vieţii tale. Ea e unicǎ, magicǎ în splendoarea cu care te îmbracǎ. 
  
Referinţă Bibliografică:
ODA BUCURIEI / Silvia Cinca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1836, Anul VI, 10 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Silvia Cinca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Silvia Cinca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!