CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

DESTIN
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cine mi-a întrerupt visele? Tocmai scriam cu litere de aur că sunt ultima ramură a romantismului terestru. M-am născut din întâmplarea clipei și am trăit în tumultul alergărilor. Am poposit scurt timp doar, în drumul urcușului pe care voința și dorința mă aruncaseră în cerințele de nevăzut ale ceea ce spun unii că-i destin. M-am luptat în disperarea momentului să-i țin calea și să-i explic dorințele mele. Si el, nu m-a ascultat, la fel ca tine. Tu și destinul mi-ați încătușat visele și am devenit sclavul puterilor predestinate din care n-am vrut să recunosc decât chipul tău. Si știi oare pentru ce? Pentru că am iubit numai frumosul, m-am încătușat lui și am renunțat la tot pentru chipul tău. 
  
Frumosul absolut. Căruia nu-i stau în față nici vânturile cele mai puternice și nici țunami înverșunat să supună pământul. I-am spus destinului că eu și numai eu îmi construiesc viața cu fiecare lacrimă și fiecare tulburătoare privire către un viitor desenat și prins în luminile cerului. 
  
Tu spui că destinul mă doboară și visele mele sunt fără de putere. Si eu, vă spun că nu sunt prada unor preziceri fie ele tulburător de advărate, ci propria mea gândire a născut și monștrii si stelele care mi-au cântat victoria și căderea și Înălțarea... M-am prăbușit în adâncul peșterilor cu nevăzute adâncimi și am țâșnit ca un vârtej de lumină aruncat direct în mijlocul soarelui pe timpul verii. M-am pravalit în singurătatea romantismului și am spus de la început că destinul mă pregătea pentru o altă epocă în care sufletele mărturiseau iubirea și cântul nu asculta de note ci de chemările nesecătuite ale spiritului. 
  
Am dreptul să mă proclam aici ultimul romantic pentrucă vin din epoca marilor iubiri în care creionul, lumina sclipirile sufletului dându-i contururi de poveste eternă, soră a lacrimii și simțirilor vrăjite. Iubesc frumosul omului și mă închin sufletului dar și ochilor care scânteiază spre înălțimile cerului cu focuri de nemurire. 
  
Te iubesc omule pentru divinul tău etern, pentru lacrima ta pe care o poți o clipă stăvili, pentru suferințele pe care le-am înscris vieții unora dintre voi pe când îmi căutam drumul în lumea timpului meu spre a spune da, romantismului meditativ pentru care am fost creată. 
  
Mă iartă omule, dacă în drumul unor iubiri nelegiuite am creat suferința acolo unde poate merita să lumineze iubirea. Blamez doar timpul care m-a născut prea târziu, atunci când romantismul sucombase de ceva vreme. Blamez epoca romantică și timpul acela, în stare să mă părăsească înainte de a mă naște. De ce ai plecat epoca mea de vise și iubiri? Vino înapoi destin care umbli pribeag nechemat de nimeni, vino înapoi fiindcă vroiai să te împlinești numai prin mine. Numai că... eu eram în întruchiparea unui alt destin și am rămas să iubesc continuu. 
  
Referinţă Bibliografică:
DESTIN / Silvia Cinca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1833, Anul VI, 07 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Silvia Cinca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Silvia Cinca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!