CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

CETATEA
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Construiește cetatea. Cetatea în care tu însuți vei locui întreaga viață. Vânturile vor bate. Viscolele vor șuiera. Zăpezi vor îngreuna mersul, dar tu... vei sta în cetatea ta, neatins. Dacă vei știi s-o construiești, ea te va apăra. Acolo nu vor pătrunde nici frica, nici pasul greșit, nici lumea din afară fără voia ta. E lumea ta interioară. E lumea de vis în care doar tu vei locui. Dacă inima ta va culege iubirea, ea va fi mângâiată de căldura din cetatea ta. Ea va fi întreținută de puterea zidurilor tale, ea va fi, dacă tu vei permite, regina cetății. Cetatea în care tu însuți vei locui întreaga viață. Dacă vei ști să constuiești ziduri groase, cetatea nu va putea fi cucerită decât cu voința ta. Căci dacă vei dori să intre în cetatea ta iubirea, de tine va depinde locul în care o vei așeza. Iubirea e totul în Univers. Iar noi, oamenii suntem o parte importantă din Univers, suntem cei ce hotărâm ce loc îi oferim iubirii. Ea, iubirea, va sălășlui în cetatea ta. 
  
Poți face din cetatea ta o fortăreață în care nimeni nu va putea pătrunde. Sau poți lăsa să se citească înăuntrul ei ca într-o bibliotecă. Acolo va fi o construcție care va combina în lumină și culoare întreaga ta viață. Totul, absolut totul va depinde de tine. 
  
Construiește cetatea ta înțelegând bine că ea se poate înălța numai cu GANDURILE tale. Acest drept, de a construi propria ta viață prin gândul instruit, învățând de la alții, judecând realitățile din jurul tău, privind adânc în ochii celor întâlniți spre a desluși adevărul, văzând înțelepciunea din cărțile uitate poate, cu tot ce vezi, cu tot ce auzi, începi să clădești prin gândurile tale. 
  
Vei pune în cetatea ta cu ziduri poleite cu aur și sclipiri de diamante, gunoiul de pe străzile pustii și reci? Vei aduna ura privirilor încețoșate care ar pângări cristalele din care e construită podeaua cetății tale? Vei plasa urâțenia celor tăvăliți în mocirla întunecată din străfundul societăților, în ușile deschise iubirii pentru oameni, uși făcute din cristal prin care trece lumina răsăritului de soare și asfintitul? Nu! 
  
TU ești singurul constructor al cetății tale. Fă din gândurile tale cel mai bun material de construcție. Ai grijă cum vei dirija gândurile tale, spre a construi binele tau. Binele tău e în cetatea ta. Pune în cetatea ta visele și lumina lumii. Pune în cetatea ta frumosul fiecărei păsări cântătoare și privirea pură a viețuitoarelor pământului. Pune căldura iubirii. Pune sunetul muzicii universului care poate fi auzit doar din cetatea ta. Simte-i frumusețea și lumina. 
  
Cetatea gândurilor tale va fi sprijinită de puterea Divină. Si de pază îți va sta Ingerul Gardian. 
  
Construiește în cetatea ta puterea visului și gândul te va ajuta să vezi frumusețea trupului tău. Frumusețea chipului tau, sănătatea pe care tot tu o întărești prin credința ta, siguranța gândului și puterea imginii tale. Prin lumina arzătoare a ochilor tăi care-ți vor vedea trupul și lumina spiritului într-o perfectă armonie cu Universul. Atunci, vei înțelege că fiecare om frumos a învățat să-și construiasca cetatea dinăuntrul lui. Si acolo își primești părinții, iubita, copii și prietenii. Si tot acolo se pot adăposti cu voia ta, toți oamenii de bine! 
  
Referinţă Bibliografică:
CETATEA / Silvia Cinca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1830, Anul VI, 04 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Silvia Cinca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Silvia Cinca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!