CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

CANTECUL ZBORULUI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CANTECUL ZBORULUI 
  
Sunt eroul câmpurilor. Eroul florilor. Eroul copacilor. Eroul cântului şi al cerului senin. – aşa mi-a spus. Aşa a fost cântecul lui revărsat peste câmpii şi flori sub cerul albastru. Sub el? Mocirlă în urma vorbelor moarte, dar vii răului, mânuirea tâlharilor şi discipolilor lor. Sub ei, rămăşiţele unei imense cruci defăsfăcută bucăţică cu bucăţică în aşchii de durere şi crimă. Eroul a întins mâna binelui şi a zburat peste dureri şi lacrimi. A prins mâinile doritoare de iubire şi au alergat împreună în cântecul zborului. 
  
Aţi auzit voi oare de cântecul zborului? Aţi auzit de eroul câmpurilor şi florilor şi copacilor? L-am văzut. El trăieşte în fiecare dintre noi. S-a născut odată cu prima respiraţie. Cu răsăritul soarelui, Odată cu bobocul florilor. El este miezul raţiunii noastre, a iubirii pentru frumos, a înaintării spre bine. 
  
Zburând peste duşmănie, hoţie crimă a crezut că va reuşi să lase răul să moară în propria lui mocirlă. Dar nu a reuşit să audă decât marşul funebru al sufletelor. Atunci cu puteri înzecite a strigat tuturor oamenilor de bine. Si din aşchiile lemnului crucii au început să se desprindă note şi versuri şi forţe de care răul de orice fel s-a înfricoşat. Atunci cântecul zborului a strigat oamenilor: Treziţi-vă! Nu mai cântaţi marşul funebru al sufletelor, cântați imnul zborului care vă va susţie ca o orchestră vie ce-ţi va repeta: Sunt eroul câmpurilor, al florilor, al copacilor, sunt eroul iubirii. 
  
Referinţă Bibliografică:
CANTECUL ZBORULUI / Silvia Cinca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1826, Anul V, 31 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Silvia Cinca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Silvia Cinca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!