CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

VISE RATACITE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cu avânt, visele care și-au luat zborul din sufletele tinere plecate la Clubul Colectiv, s-au revărsat din cer prin șiroie de lacrimi. Au căzut fără-ncetare peste suferințele celor rămași. O vreme s-au crezut rătăcite. Mai apoi, au mângâiat și au pătruns prin porțile mari ale gândului bun, în inimile milioanelor de tineri răsăriți în lumina razelor de soare, în iarba verde a pământului. Si ei s-au trezit din durere cu mii de vise cerând împlinirea. Așa s-a născut o nouă generație de visători. 
  
La marginea pădurii, rezemat de copacul de sute de ani, sta unul dintre ei. Privea iarba pământului și se întreba cum poate un singur om să împlinească un noian de vise. Atunci, în fața lui s-a arătat o fată tânâră acoperită de flori, de cer, de culoare și zboruri, precum îngerii din închipuirile noastre. Si-a plecat capul pe umarul lui și i-a șoptit cu vocea gândurilor. 
  
“Acum pământul e plin de suferințe. Cel mai puternic vis e să curățați lumea de negrul voalurilor care acoperă bucuria cu ură, și viața cu moarte. Aerul pur al pădurilor și munților pământului a fost împroșcat cu smoala diluată în enegiile scăldate în sânge. Visele tale nu se pot împlini acolo unde ura și dușmănia domină locul. Ridică-te și pornește la drum. E drumul șerpuit al unor împliniri care se cer auzite. A venit timpul. Trecuse prea mult timp și liniștea părea să-i fie anii dominați cu rău. Ajunge, s-a auzit peste întreaga lume vocea cerului. N-ai auzit. Nimeni nu a auzit-o. 
  
Eu vin să o fac auzită. Puterea de bine a mulțimilor de tineri e glasul cerului adus de adierile timpului peste sufletele curate. Prin voi, sufletele vor sălta din nou pentru a gusta din frumusețea și înbietoarea forță a razelor de soare. Vor da viață viselor lor și a celor primite de la ceilalți prin sacrificul vieții. Vor face să reînvie ei, prin împlinirea viselor lor. 
  
Ce sunteți voi oamenii dacă nu, un imens balsam de vise trasformate în dorinți. Sunteți greierii cântători ai lumii ce vine. Sunteți furnicile dătătoare de hrană. Sunteți cocorii zburând în înaltul cerului susținând comoara viselor deslănțuite și doritoare de o nouă întruchipare. Sunteți frumusețea ființelor vii, creatorii zilei de mâine. 
  
Visați copii. Visați tineri. Visați și voi maturii încă înflăcărați de forțele vieții, visați cu toții. Fără visele voastre sunteți mașini, gata de execuție. Gata de mișcare. Gata de a distruge. Vă vreți unelte oare, mașini conduse de șuruburi și manete, sau vreți să fiți culorile florilor, încălzite de rasele de soare și purtătoare a iubirilor nestinse? Visați, credeți în visele voastre, luptați și trăiți. Din vise faceți planuri, din vise faceți fapte, din vise faceți viață. 
  
O, fiii unei lumi de neînțeles, scuturați-vă de nepăsare și de ignoranță, păstrați visele voastre și visele încă strălucitoare ale celor plecați din lumea vie și oferiți zâmbetul deschis și sincer, faceți un cuib nou fericirii în sufletele voastre, desenați conturul luminat al viitorului”. 
  
Referinţă Bibliografică:
VISE RATACITE / Silvia Cinca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1823, Anul V, 28 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Silvia Cinca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Silvia Cinca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!