CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

RUGA
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
RUGA: Dă-mi Doamne viaţă să pot întoarce această lume. Pe cealaltă parte. Așa cum trebuie să fie! Să-i sugrum răul şi s-o fac victorioasă în lumina razelor de soare. Alerg de colo-colo în străfundurile inimii mele, să pot afla esenţa răului din jurul nostru. Scot la lumină rămăşiţele încă având ecouri în învălmăşeala amintirilor de altă dată. 
  
Promisiunile mele ar putea fi prea palide în faţa Ta. Aşa că lasă-mi puterea să-ţi fac dovada adevărului care stă gata să răbufnească spre lumea din jur, spre lumea noastră de departe şi de aproape şi e gata să-şi ia avânt spre înălţimile cerului confundând adevărul cu lumina Ta.. 
  
Dă-mi Doamne anii cei rămaşi în profunzimile razelor de soare, absorbiţi de căutările frumosului şi uitaţi în iubiri şi pasiuni de-o clipă. Amintirile zăvorâte în lăzile cu diamante ale lumii vor da la iveală chipuri tinere pline de dorinţi, de vibraţii şi de iubire. Nu lăsa ascunse aceste adevăruri ce nu vor fi vreodată repetate, nu le ţine încuiate cu lacăte grele când ele au adus frumuseţea şi cântecul cerului în sunetele de îngeri ale păsărilor din rai. Aruncă lanţurile şi redă-ne anii pe care i-am trăit prea repede în vârtejul căutărilor şi înţelegerilor de sensuri şi prinderi de speranţe. 
  
Promit. Da, promit că voi întoarce din drum fiarele rele şi le voi aşeza la stâlpul infamiei unde este ura, dispreţul şi nimicul. Iar Tu le vei judeca! 
  
Dă-mi Doamne anii cei trecuţi prin inel de aur, zdrobiţi de safire şi răsăriţi în rubine. In apele lor se vor afla speranţa zilelor şi lumina răsăritului de soare. In adâncurile sufletului trăiam exaltarea glasurilor neauzite dar străbătând câmpiile şi brazdele pline de rouă. 
  
I-am mâna şi condu-mă spre limanul reînvierii şi arată-mi cum totul va fi altfel. Lacrima va fi transformată în ploaie şi rana se va vindeca prin doar atingerea binelui. Arată-mi cum florile îşi desfac petalele în cântecul de greieri şi ochii oamenilor transmit raze înflăcărate de iubire. I-am mâna şi du-mă spre izvorul dătător de viaţă de unde voi da drumul adevărului şi iubirii. Cu ele oamenii ar trăi altfel, ar relua viaţa de la capăt şi crezând în vorbele Tale ar oferi copiilor iubirea şi vârstnicilor bucuria înţelepcinii şi fericirii. Unde sunt acum chemările împietrite ale căldurii de suflet cu care mamele noastre ne creşteau odată? Unde sunt azi înţelepţii lumii care să preschimbe ura şi dispeţul în gânduri de bine şi fapte dăruitoare? Unde sunt zâmbetul fratelui şi sărutul speranţei? 
  
Dă-mi Doamne anii zâmbetului senin pe care-l adresam trecătorului îngândurat sau copleşit de durere. 
  
Mă voi înapoia în timp şi voi răpune spiritul răului spre a aduce în schimbul lui elogiul bucuriei Tale. 
  
Si dacă reîntoarcerea mea este pecetluită de Tine, dă-mi măcar forţa lucrurilor de bine spre a răsării în puterea adevărului pur şi a desvălui răul învăluit precum foile legumelor verzi, care odată scos la lumina soarelui să pălească el însuşi în ruşinea fără de margini a razelor din privirile celor buni. 
  
Si dacă anii cei tineri sunt îmbrăţişaţi de puterea Ta în iubire, dă-mi energia cu care să pot vorbi încă în mijlocul minciunii şi suferinţei, de iubire şi de fericire. Ajută-mă să prindem mâinile spre a susţine înăuntrul lumii, binele şi frumosul şi să fiu şi eu la capătul şirului. Apoi să eliberăm împreună forţele înălţătoare dătătoare de lumină în lume. Căci şi iubirea şi fericirea există undeva părăsite la marginea unui drum uitat de noi. Calea e lungă până acolo dar alături de cei mulți de pe tot cuprinsul țării, de mână cu cei tineri vom păşi încet şi cu ajutorul Tău vom descătuşa adevărul şi iubirea, cele două prizoniere şi le vom aduce aici şi acolo, dincolo şi pretutindeni. 
  
Referinţă Bibliografică:
RUGA / Silvia Cinca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1812, Anul V, 17 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Silvia Cinca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Silvia Cinca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!