CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

TIMPUL
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
TIMPUL - Strigătul către viteza timpului se fixează șoptindu-ne în ritmul roților de tren – nu trece. Lasa-mă să mă agăț de trenul speranței. Cel cu multe vise. Cu amintiri de păcat. Trenul timpului care zboară nebun spre tărâmul necunoscut. Nu alunga iubirea din suflet, nu părăsi vara florilor în forța ce-i lege a naturii. Stai, timpule. Nu alerga nebun. Incotro te duci când noi, noi suntem aici? Noi cei părăsiți de iubiri, căutând încă în zborul îngerilor glasul cu care putem opri timpul. Si daca legea e ca timpul să nu se oprească atunci redă omului iubiri înflăcărate ce aduceau cândva poate de mult, sau poate de mai aproape tresărirea nestăpânită a emoției. Ar fi oare deajuns pentru a înțelege oprirea timpului? Noi oamenii vrem totul, dacă încă visăm, dacă încă vedem, dacă încă sperăm, dacă încă suntem parte a pământului care respiră dând gândurilor puterea de a subordona tot ceea ce se mișcă, tot ceea ce există, tot... nu, știu, asta nu se va putea. Dă-ne tu atunci, cerule, o putere să oprim timpul. 
  
Si glasul iubirii răspunde ca din străfundurile pământului. Nu puteti oameni opri timpul, dar puteți trăi fiecare clipă si atunci anii vor trece în cântecul notelor înalte ale trairilor și iubirilor. În numerele fără sfârșit ale bucuriilor, ale înfloririlor. Si fiecare îmbrațișare ar cântări mii de lumini către cerul tău. Si fiecare sărut va trece peste timp și va da aceeași încântare și emoție oricând și oricui. Ai în mâna ta timpul dacă-l vei număra în fapte, în zâmbete, în bucurii. Ai în mâna ta timpul, dacă gândul cel bun va fi stăpânul vieții tale adevarate. Vei avea în mâinile tale timpul dacă o clipa din șirul clipelor va deveni icoana trăirilor în care emoția tinereții să fie reeditată și recântată în imaginile întâlnirilor cu natura, cu animlele din jur, cu, cel mai important, prietenul. 
  
Si stiți dece? Pentru că timpul nu există în lumea spiritului. Sufletul tău nu va înbătrâni niciodată. Vei fi, calculând dincolo de timpul conceput de oameni pentru a da vieții o lumină organizată, vei fi veșnic tânăr. Oricât ai vrea să pui chipul vârstei în oglinda timpului nu vei înțelege rolul clipei veșnice. Acea clipă care oriunde și oricând în fața timpului real al vieții spiritului, va trăi veșnic. Trăiește clipa. Cu tot extazul fericirii, cu mâgâierea bucuriei, cu lacrima și emoția sărutărilor legiuite sau nelegiute! Trăește-o din plin. 
  
Referinţă Bibliografică:
TIMPUL / Silvia Cinca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1809, Anul V, 14 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Silvia Cinca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Silvia Cinca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!