CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

VORBELE IZVOARELOR
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
In lumina razelor de soare în izvoarele lumii se nasc diamante. Strălucesc și vorbesc. Sunetul cascadelor de oriunde, mici și mari, vărsările de râuri și căderile în murmur din munte, vorbesc de om. Si spun cu glas de apă limpede: M-am născut pentru voi. Din adâncurile pământului în ocrotiri de veșnicie, mă dăruiesc vouă celor vii de pe pământul trăind îmbrățișat de frumusețe. Vouă vă spun. Apa mea curată, venită din izvoare cu puritatea cerului și sub ocrotirea pământului e viața voastră. Eu port în mine forța Divinității ocrotitoare a sufletului încălzit de botezul etern. Sunt sensul vieții și fără mine respirația ta nu poate fi, cum strălucirea diamantului nu poate oferii fețele nemuriri și înțelepciunii. In îndestularea mea stă surâsul tău și jocul alergării spre fericirea clipelor în lumina unui soare arzător. 
  
Plimbă-mă pe chipul tău pentru a-l face strălucirea vieții. Umezește-ți mâinile pentru a le da forța muncii aducătoare de împliniri, gustă și cuprinde-ți mintea cu gândurile de bine ale unei vieți pline de sănătate. 
  
Te-ai gândit vreodată la iubirea pe care o port eu pentru tine? Am cerșit această iubire pentru a înțelege că fără mine nu reziști. Si nu vreau să te pierd. Arată-mi iubirea ta pentru a te scălda în frumusețea diamantelor mele. Dacă vrei să înțelegi frumusețea mea atunci admiră cascadele mele. Acolo vei putea lua cu tine prin privirile tale strălucirea mea. O vei purta întreaga viață. Atunci, eu voi știi că ești lângă mine și mă vei iubi mereu. Acolo vei auzi cântecul veșnic al vorbele mele. E o melodie frumoasă pe care poate nu a-i mai ascultat-o vreodată. Sufletul tău o va auzi atunci când căderile șiroaielor mele de apă pură unite în energi ascunse, vor aduce imnul suprem al nemuririi noastre. Căci am fost la început ca DAR suprem al pământului și vom fi pururi pentru înălțarea sufletelor voastre. Vom dăinui pentru ca viața voastră să asculte continu imnul adus Puterii ca semn de recunoștință pentru îmbogățirea terrei și pentru frumusețea pe care noi o sădim în chipul oamenilor, în tot ce-i viu, ca și în rodul pământului hrana de fiecare zi, în splendoarea florilor. Ascultă cântecul cascadelor și cele ale stropilor de ploaie care vin într-o unică frumusețe în aceste zile. Imbrățișează razele de soare și prețuiește zilele în care ploaia îți vorbește de mine și de iubire. 
  
Referinţă Bibliografică:
VORBELE IZVOARELOR / Silvia Cinca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1799, Anul V, 04 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Silvia Cinca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Silvia Cinca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!