CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Contemplare >  

CE ÎȘI SPUN PĂSĂRILE LA ORA CINCI DIMINEAȚA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CE ÎȘI SPUN PĂSĂRILE LA ORA CINCI DIMINEAȚA  
Scurt eseu de ornitologie umană  
de Silvana Andrada Tcacenco  
 
Da, vă spun cu toată sinceritatea, există păsări cu o aripă, cu două aripi, cu trei aripi. Există și păsări fără de aripi dar despre acestea prefer să nu vorbesc acum.  
Este o artă a ști a zbura în sensul luminii și nu în contra ei.  
Păsările cu o aripă sunt chinuite, zboară în cercuri strâmte, în cercurile altora de cele mai multe ori dar trebuie să zboare. La cinci dimineața, cât roua încă mai este, semințele încă mai sunt, trebuie cumva să le ridice până la cuib, acolo unde le așteaptă zborul, zborul acela pe care ele nu l-au avut. Acolo sunt pui cu două aripi, merită orice sacrificiu, chiar dacă și aceștia, în lumea uneori de neiubit, trebuie să zboare doar pe linia orizontului, rotund în jurul pământului a carui utilitate înghite astăzi frumosul.  
Trei aripi, da, într-o lume incerta, când la orice colț de clipă îți poate fi amputată o aripă, acestea sunt păsările norocoase, cu aripa de rezervă își permit picaje nepermise în hăurile acestei lumi.  
Stăteam cu bărbia sprijinită în palme, ca pe o scenă a geamului deschis, în aerul sobru al toamnei, ascultând ce-și șoptesc păsările la ora cinci dimineața. Priveam aproape, sacrificând văzul în favoarea auzului când o pasăre gri, cu ochi blânzi s-a așezat lânga mine. “Este adevărată teoria ta”, mi-a spus, “dar vrei să privești pasărea cu un infinit de aripi?” Și atunci s-a ridicat in zbor, s-a dat pe sine infinitului de aripi, a dispărut devenind ea, una dintre acestea.  
 
19.09.2018  
Referinţă Bibliografică:
CE ÎȘI SPUN PĂSĂRILE LA ORA CINCI DIMINEAȚA / Silvana Andrada : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2819, Anul VIII, 19 septembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Silvana Andrada : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Silvana Andrada
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!