CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Sibiana Mirela Antoche         Ediţia nr. 2954 din 01 februarie 2019        Toate Articolele Autorului

O zi... ca o Poezie!

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Într-o zi posomorâtă de iarnă, am urnit bucuroasă spre Mizil. Ce-avea să urmeze nu știam, era pentru prima oară când poposeam în cochetul oraș. Veneam de la Brăila, unde bătrâna Dunăre își duce albastra trenă spre vărsare. 
  
Am pășit sfioasă în curtea Liceului Teoretic ,,Grigore Tocilescu’’, așa ca un om ce nu cunoaște locurile. Am deschis ușa și am rămas încremenită. Patru fete și doi băieți, înalți ca brazii și frumoși ca merele coapte, aranjați la patru ace, ne întâmpineau cu pâine (colac) și sare. Impresionant, mi-am zis eu în minte! O așa primire, rar mi-a fost dat să văd! Tot la intrare am primit și o mapă cu Antologia Festivalului Internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”, ediția XXI-a, 2018, unde mi-am regăsit poeziile participante anul trecut. 
  
Am fost condusă în cancelarie la o cafea, un suc, o felie de cozonac... Tot liceul era un furnicar. Totul se vedea a fi făcut ca la carte, nimic nu era netrecut prin filtrul celor doi sufletiști organizatori ai festivalului, prof. Badicioiu Laurentiu și prof. Victor Minea, cărora le adresez cele mai calde felicitări. 
  
Priveam în stânga și-n dreapta mea în speranța că voi găsi și oameni cunoscuți, dar n-am zărit decât câțiva epigramiști ce i-am văzut anul trecut la Festivalul de Epigramă și Umor, Brăila. 
  
A urmat poza de grup, în fața liceului. Acolo am observat un chip frumos, un zâmbet larg... era doamna Elena Mândru. Am fost invitați, apoi, în sala de festivități a liceului, o sală primitoare și bine aranjată. Am simțit experiența celor ce și-au pus sufletul pe tavă, nouă, celor ce le-am trecut pragul cu aleasă căldură sufletească. Dar mai bucuros ca mine a fost soțul meu, care a aprins blitzul la fiecare minut pentru a nu scăpa vreo secvență din festival. 
  
Nu peste mult timp s-a dat startul premierii, prezentator fiind binecunoscuta și îndrăgita soprană, Daniela Vlădescu. Au urmat momente unice, momente ce-mi vor rămâne pe retină mult timp de-aici înainte. Momentul culminant al zilei a fost spectacolul oferit de balerina italiană Roberta Di Laura. 
  
A venit rândul meu! Îmi pregătisem minuțios micul discurs, dar de puternicele emoții ce le-am avut, spre rușinea mea am uitat tot. Dar am spus exact ce-am simțit: O zi... ca o Poezie! Așa am perceput eu ziua de 26 ianuarie 2019, la Mizil! 
  
Referinţă Bibliografică:
O zi... ca o Poezie! / Sibiana Mirela Antoche : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2954, Anul IX, 01 februarie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Sibiana Mirela Antoche : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sibiana Mirela Antoche
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!