CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Shanti Nilaya         Ediţia nr. 1620 din 08 iunie 2015        Toate Articolele Autorului

Din trup de Femeie, cuvantul autorului, fragment
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
După părerea şi simţurile mele, poezia pe nivelurile ei conţine şi pe acesta în care dincolo de structuri şi forme, principii estetice, determinări de ordin social istoric, pe lângă rigorile curentelor literare trecătoare, să intervină şi o cunoaştere bine fundamentată a fiinţei ca întreg. La cum arată în prezent lumea noastră, e nevoie de o „eră a feminităţii” care să polarizeze frumos şi complementar structura masculină a societăţii, a tot ceea ce a emanat dintr-o formulă cu aproape... o singură aripă.  
 
Femeia din poezia mea nu este ruptă în iubire de aspectele realităţii imediate, aceasta în dinamica manifestării, dar nu intră niciodată în drame, ci le prefigurează existenţa uneori, ca apoi să le ducă în Lumină.  
 
Ce înţeleg prin Lumină?! Soluţia Iubirii conştientă că suntem toţi, aici, camarazi spirituali capabili de noi soluţii în orice scenă ne propune viaţa – viaţa cu infinita ei fantezie. Cred că asta este acum poezia autentică a unui suflet ce fiinţează pe pământ, din trup de Femeie; de pe orice treaptă a iubirii, cu oricâte nuanţe de fatidic proiectăm, să transmute către alte valenţe ale noastre într-un Balet al luminii, trăirea!  
 
Pe toţi cei ce vor ţine cartea în mână îi invit să intrăm în câmpul poveştii cu un îndemn pe care mulţi dintre prieteni îl ştiu:  
 
„Ai intrat vreodată într-un loc în care să exclami «E atâta Lumină! De unde vine?» şi în următorul moment să simţi că Lumina eşti tu?! Un spaţiu în care să dăruieşti şi să primeşti, un spaţiu al atingerilor de cea mai înaltă frecvenţă unde tu poţi să vibrezi prin armonii. Am dorit să creăm aici, împreună, tărâmul acesta sau doar să-l reflectăm pe cel gata creat de Artă, de majuscula ei; acestea sunt primele gânduri, şi le aştern pentru voi”...  
 
Shanti Nilaya, fragment din vol 'Din trup de Femeie' (imagine din spectacolul de poezie si muzica, versuri Shanti Nilaya, Iasi, 5 iunie 2015)  
 
Referinţă Bibliografică:
Din trup de Femeie, cuvantul autorului, fragment / Shanti Nilaya : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1620, Anul V, 08 iunie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Shanti Nilaya : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Shanti Nilaya
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!