CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (200): TUDOSIENII
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Petre, Otto şi cu Ferry  
Se-ntâlnesc în miezul verii  
Într-o tabără la mare  
Zece ani au fiecare.”  
Cu suspendare!  
 
De ziua sfinţilor apostoli Petru şi Pavel s-a terminat criza (?) politică şi noua manipulare apocaliptică a tembel-viziunilor de „ştiri bombă”, cu ipoteze în cascadă, amazoanele salvează România, Tăriceanu se întoarce (scenariu horror), cu SF-ul alegerilor anticipate etc. etc. 9 grindenieni au fost neutralizaţi, restul devenind peste noapte tudosieni. Sau, aceeaşi Mărie cu altă pălărie!  
 
Dragnea a găsit rapid noua marionetă cu chip de zmeul zmeilor. Tudose este peşte (rechin!?). Născut de ziua refomei agrare a lui Petre Groza! Bineînţeles la Brăila! Nici moldovean, cum firesc ar trebui să fie, nici muntean. Brăilean. Punctum. Tudose, nu Tudosă! Nu vă îngrijoraţi! Iubesc brăilenii, inclusiv pe tanti Elvira, rudă prin alianţă cu lelea Safta.  
 
La vârsta deplinei maturităţii, Mihai Tudose urmează cursurile Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative a feciorelnicei Universităţi Independente „Dimitrie Cantemir”, ce abia împlinise un an. Până la acreditare au mai trecut zece, dar ce mai înseamnă zece ani în ziua de azi? La români.  
 
Conform noilor obiceiuri şi liniei trasate de FSN, Tudose, tânăra speranţă, face cursuri peste cursuri postuniversitare la… şi la…, apoi la… şi de ce nu şi cel de… să fie la curriculm vitae!? Doctoratul, floare la ureche! Lucrarea plagiată (?!), îl determină pe domnul senator să ceară, în 2016, retragerea titlului de doctor. Ceea ce, partidul nu a permis. Sau băieţii!?  
 
Şi-o fi dat seama, chiar posesorul, că titlul de „doctor”, atât de comun prin Republica România a III-a, nu mai are nicio acoperire în majoritatea cazurilor (doar ceva parale în plus la leafă), aşa că era jenant pentru condiţia sa! Politică. Mai e o variantă. Fiind doctor în domeniul Ştiinţei Militare şi Informaţii, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informaţii, nu prea se lega cu cariera politică! Nu dădea bine la autobiografie. Oricum, gestul a fost corect, îmi susură lelea Safta! Hmm…!  
 
Practică în meserie, Tudose nu prea are, politica fiind hobby-ul său de tânăr. Nu poate fi considerat purtător al „brăţării de aur”, fiind simplu deţinător al unui un vraf de diplome, certificate sau atestate. Cum nu e singurul prin Parlamentul ţărişoarei fără un spate profesional solid, nu are rost să ne cramponăm de nimicuri. Are omul patalamaua, ce mai contează ştiinţa?!  
 
Tudose e tare la politică! Din 2000 („Noi în anul 2000”), luptă şi luptă pe meterezele Parlamentului pentru binele...  
 
Cu ţara, parlamentarii noştri nu prea au treabă. Aşa a învăţat, timp de două cincinale, prin birourile Senatului, toate dedesubturile politichiei dâmboviţene. „Una spui, alta faci !”, „Te faci frate cu UDMR numai să treci puntea!”, „N-ai pe cineva!”, „Vezi ce faci cu licitaţia aia!”… Adică, ce, alţii pot şi el nu? Mai ales că a jucat la tineret-speranţe! Lipeală de afişe, ducerea servietei boss-ului…  
 
Acum a primit, cu patru abţineri, cartea cărţilor guvernării. Explicată, din bob în bob, de neica Liviu. De am ajuns să o visez şi eu noaptea. La virgulă! Numai termenele sunt uşor decalate. Mai la vară, mai la iarnă. Bineînţeles din cauza. „trădătorului” de Grindeanu, care era, cât pe ce, să-l faulteze grav. Pe Dragnea, nu programul. Noroc cu vigilenţa vătafului şi a manechinului, care au sesizat perfidul joc de glezne al cuplului Sorinel&Viorel (ajuns fulgerător la nişte butoane la Victoria). Gurile rele insinuează că Viorel ar fi fost activat de nişte butonari estici!? Ei, acum, comanda a fost preluată de g-ral Koniak Koniakov! (vocea poporului liber) Guvernul României nu va mai fi atât de uşor de penetrat de viorei!  
 
Tudose a fost ministru în cabinetele anterioare. Nu trebuie judecat după aspectul fizic, ci după realizări. 0 (zero). Noroc cu Olguţa guraliva: „Tudose şi-a făcut treaba (sic!), însă proiectele sale au fost blocate de premierul Sorin Grindeanu!” Măi, să fie!  
 
Lelea Safta o contratacă precizând norocul României e privatizarea realizată în proporţie de 85%, altfel era jale! Dacă nu se vor pune piedici (T&I) de către guvern, ca până acum, economia va merge singură! Prezidentul a procedat corect acceptând propunerea. „Guvernaţi!...” Ei dacă era la Cotro ştim noi cine, aveam spectacol de spectacol. Aşa, şobolanii sunt siliţi să se ţină de promisiuni. Să se vadă cine sunt în realitate socialiştii de mucava. Unii români, de toate etniile, nici după 27 de ani de gogoşi şi şase luni de liru-liru, nu-şi dat seama! Rămâne ca tudosienii să mănânce nori toată vara la Palatul Victoria. În ăst timp, parlamentarii ţării, cu cei doi mari conducători în frunte, vor petrece zile minunate pe plajele Terrei! Să vadă lumea largă ce bine o duc românii!  
 
Toate bune!?!  
 
P.S. Vrei tabelete? Ia de aici http://blogulluigabu.blogspot.ro/  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
----------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
 
Bucureşti  
 
1 iulie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (200): TUDOSIENII / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2375, Anul VII, 02 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!