CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (193): RIDICAREA ŞI DECĂDEREA CIUMEŢILOR !
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a confirmat, defintiv, pe Liviu Dragnea ca infractor naţional. Degeaba s-a zbătut ca peştele pe uscat să dea lovituri pe sub centură Justiţiei române, în cele patru luni de guvernare, prin uneltele sale fidele Nicolai şi Nicolicea. Acum, cu noul dosar pe rol, în care „vătaful de Teleorman” este acuzat de instigare la abuz în serviciu ce a condus la angajarea fictivă a două pesediste la DGASPC Teleorman. Fapte arhicunoscute, dar nesancţionate. Credeţi că va avea bunul simţ să-şi dea demisia din funcţiile de partid şi din demnităţi ale Statului român? Să fim serioşi, doar nu-i Ludovic Orban!  
 
Nici celălalt mare „conducător” al Parlamentului României nu stă prea bine cu Justiţia fiind prins cu mâţa-n sac. Este audiat de bună vreme în legătură cu multe fapte rămase neelucidate de Justiţie. Încă. Călin-Anton Popescu-Tăriceanu, ajuns cu trafic de influenţă preşedintele Senatului, este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului în dosarul vizând retrocedarea nelegală a unei importante suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, unui fals membru al Curţii Regale a României. În mod normal, şi manechinul naţional ar trebui să facă gestul demisiei de onoare. Să fim serioşi, de unde onoare, la cei doi „mari lideri” români. De paie. Izolaţi total pe plan internaţional, ei vor continua să facă de râs România.  
 
Iată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă deschiderea dosarului cu privire la alegerile prezidenţiale, truncate(!), din 2009, urmare a basmelor(!?!) lansate de jurnalistul Dan Andronic. Ca în orice basm, există şi un sâmbure de adevăr. Cercetările in rem vizează infracţiunile de abuz în serviciu şi de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale. Wow! Încă de atunci, lelea Safta afirmase că, de fapt, Prostănacul a câştigat alegerile! Vânzarea liderului PSD s-a făcut, în acea noapte de pomină, chiar de către lideri ai socialiştilor. Cine nu ştie că Băsescu este interfaţa feseniştilor pe Dreapta politică cu o misiune precisă: destructurarea Partidului Naţional Liberal !?! PSD şi PDL erau mână-n mână, cu multe conserve plantate în PNL, care explodează la comandă. Parcă văd ce tărăgănare urmează! Între timp marele dosar Revoluţie şi Contrarevoluţie bate pasul pe loc! Până când? Doar nu se aşteaptă moartea lui capo di tutti capi!?  
 
Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, mai nou cu potcoave de oţel, a venit, după ani, luni şi zile de amânări şi răsamânări, la Parlament, pentru a depune proiectul Legii salarizării. Era gata, conform propagandei socialiste, încă de acum trei ani! Cu atât mai jenantă este declaraţia „proiectul a suferit doar câteva modificări minore, solicitate de parlamentari, care nu afectează prevederile importante”. Serios? Atunci de ce a fost ţinut la fereală atâta vreme, aruncându-se tot felul de gulgute românilor prin media de partid? Oare se mai gândesc socialiştii la buzunarele românilor, cum tot clamau isteroid în campania electorală? Constat că pe primul loc sunt, acum, buzunarele forţelor de ordine ale ţării (poliţie şi jandarmerie). Tot mai numeroase! Oare de ce? Aşa se construieşte „statul de drepţi”? Mafiot.  
 
Senatul a aprobat numirea unei creatoare de modă (sic!), Liliana Ţuroiu, în funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român. Împreună cu alţi doi nimeni, numiţi, politic, vicepreşedinţi, va duce faima culturii româneşti în lume. Ce să mai fie audiate în plen asemenea loaze? Cum îi sacul, aşa şi peticul! Şi la Radio România a fost numit un Georgică! Trăiască incultura română pe noi culmi socialiste! Halal, senatori! Cum să nu rămână mai prejos, ministrul Cercetării a schimbat din temelii componenţa a patru instituţii esenţiale în domeniu. Au fost scoşi toţi cercetătorii români de la universităţi străine sau ai marilor universităţi româneşti, fiind înlocuiţi, firesc, cu un cercetat penal, un consilier local PSD, sindicalişti, sinecurişti... toarşi de bază, care servesc cauza! Ciocu’ mic!  
 
Externe.  
 
Suntem anunţaţi că Emmanuel Macron, candidatul mişcării centriste „En Marche!”, a câştigat (la ce loterie o fi jucat!?!) primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa. Pe locul al doilea s-a clasat, previzibil, extremista Marine Le Pen. Cam multă abureală media pe această temă, exagerările ducând până la ideea paranoică a destrămării celei mai mari pieţe economice a lumii. Uniunea Europeană. Aiureli de la sputnik.ro! După ce supuşii Marii Britanii au fost duşi de nas de propriii naţionalişti extremişti, care acum apelează la tot felul de tertipuri pentru a nu mai ieşi din U.E., iar olandezii au dat peste nas propriilor extremişti, nici francezii nu vor da curs scenariului apocaliptic al unor duşi cu pluta. Tot lelea Safta a declarat, încă de toamna trecută, că francezii sunt oameni raţionali, dar cine să ia în seamă părerea exprimată de un om din popor?  
 
În continuare, mass media românească este fixate pe crearea de ştiri false, interne şi externe, promovate cu praf de Bălăceanca pe toate canalele mioritice. Apropo, de ce Consiliul Naţional al Audiovizualului, păzitorul adevărului mediatic, nu sancţionează răspândacii de ştiri neconforme cu realitatea? Să fie şi acolo oameni, numiţi politic, cu grave probleme morale?  
 
ULTIMA ORĂ!  
 
Se anunţă vremuri bune pentru hoţii României. Mult controversata Lege a graţierii a fost modificată de honorabili senatori. Astfel, se graţiază în întregime pedepsele până la 3 ani. Se taie 3 ani din pedepsele de la 3 la 10 ani. Pedepsele infractorilor de peste 60 de ani se vor înjumătăţi, iar călcătorii de lege de peste 70 de ani, vor fi graţiaţi total. Uraaaaaaaa! Prejudiciul poate fi achitat în 2 ani. Poate! La Sfântu’ Aşteaptă...  
 
Asta nu-i tot! Nicolae propune chiar iertarea faptelor de corupţie şi a abuzului în serviciu. Deocamdată, dezbaterile au fost amânate. Tactic. Urmează noi surprize, surprize! Băieţii lucrează! Despre plata întreţinerii la închisoare de către deţinuţi nu se suflă niciun cuvânt! De ce? În schimb, îşi vor putea cumpăra zile libere! Trai nineacă! Furaţi! Furaţi! Furaţi! Cei care au luat şpăgi grase la tinereţe, pot activa cu succes şi la bătrâneţe. Sistemul Mafiot Român are grijă de oamenii săi!  
*  
Toate bune!?!  
P.S. Vrei tabelete? Ia de aici http://blogulluigabu.blogspot.ro/  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
----------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
29 aprilie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (193): RIDICAREA ŞI DECĂDEREA CIUMEŢILOR ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2312, Anul VII, 30 aprilie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!