CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (191): BALENA ROŞIE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Liderii poporului pesedist au intrat în vrie! Propaganda capătă forme aberante. La Piatra-Neamţ o tovarăşă adună cu arcanu mai multe Miţe şi trece la plantat de arbori, lăsând în şomaj pe cei abilitaţi de la Direcţia Judeţeană de profil. Minune garantată! Vor creşte gorunii în trei zile cât alţii în 80! De ani. La Capitală, o altă socialistă, care nu-şi ţine deloc firea, a luat-o prin şcoli cu bodyguard de soi, ditamai ministrul de interne, cu alţi guarzi în juru-i. L-am zărit, în uniformă Che Guevara, pe însuşi Cerebel. Gata de luptă cu inamicul virtual. Au explicat, în detaliu, copiilor uluiţi cum e cu balena. Albastră. Cool! Poate de-acum să asistăm la ceva gesturi extreme prin ţară din partea copiilor informaţi pe această cale şi cu ajutorul televiziunilor isterice!  
 
Despre rechinii roşii nu au sulfat, însă, niciun cuvânt! Văd că şi DNA-ul a intrat în adormire! În ciuda veştii bombă cu udreniana. Să fim serioşi! Mai e până la sentinţa definitivă. Cine ştie pe cine mai toarnă şi scapă de pedeapsă! Rechinii cei mari sunt, în continuare, la adăpost. Alţii au plătit cu câteva luni de răcoare maltratând biata hârtie şi acum dau sfaturi naţiei! De râsul planetei!  
 
Deja, trimestrul I al noii guvernări a trecut. Ceaţa, emanată de marijuana electorală mioritică, se risipeşte. Vedem că împăratul e gol. Pardon, visteria! Gogoriţele guvizilor-promotori tv se sparg cu zgomot sec. Mocirlele RTV şi A3 se fac, deocamdată, a nu-l auzi. Ghiţă, necăutatul de serviciile noastre cele mai ce, a muţit!?! Şi pe la servicii să fi ajuns corapşânul!?!  
 
Legea salarizării, gata de trei ani (!), bubuie de promisiuni fără acoperire, dar ce mai contează! Olguţa munceşte! Până în 2022 seara, termenul finalizării (!), e cale lungă!  
 
Între timp, cine poate, oase roade! „Nimeni nu poate trăi fără o mie de euro pe lună” se jeluie un parlamentar aldist, cerând insistent să i se mărească leafa. De parcă l-a obligat cineva să fie parlamentar! Scumpirile se ţin lanţ. Leul slăbeşte tot mai mult, iar rechinii şi balenele roşii se îngraşă! Nu au învăţat nimic din reacţia pieţelor la vreme de iarnă. Acum au simţit că boborul a dat de leurdă şi ştiu că până la toamnă nimeni nu-i va mai colinda! Serios!?! Mai mult, şparlamentarii îşi apobă, ostentativ, încadrarea la vedere a rubedeniilor pe tot felul de sinecuri grase. Legile serioase stau pitite, de ani de zile, prin sertare.  
 
Parlamentul este într-o vacanţă perpetuă. Care reforme, ce eficientizări ale activităţii ? Să fim serioşi! Vine sezonul excursiilor. Mamă, ce „schimburi de experienţă” vor mai fi prin ţările exotice ale planetei! Am auzit că nici Las Vegas-ul nu va fi ocolit! Să lase şi acolo bieţii ceva dolărei.  
 
Parlamentari imberbi, primari analfabeţi şi consilieri inconştienţi, vor pleca în voiaj pe banii boborului pentru a se relaxa după „munca extenuantă” pentru binele comunităţii. Cu secretare sau fără. Se vor descurca, săracii, cu ofertele locului ? S-ar putea să dea pe-acolo chiar peste migratoarele noastre! Cum, nu ştiaţi ? Deţinem locul prim la acest capitol. În sfârşit, Republica România a III este pe locul întâi la ceva de clasă în Uniunea Europeană! Nu doar la boli cronice, analfabeţi funcţional, asistaţi social, corupţie generalizată, mârlănie ostentivă, hoţie la ceas de noapte ...!  
 
Credeţi că dragnenienii porniră vreuna din investiţiile promise cu tam-tam în campanie ? Aiurea, abia se mişcă cele vechi. La Capitală e jale! Totul e încremenit. Ba nu! Senzaţional! Două staţii de metrou au fost date, după ani şi ani, în exploatare. Cu gargara de rigoare. Facem-dregem ...  
 
Aţi sesizat ? În afară de toarşa prim, la Capitală niciun primar nu mai apare pe sticlă. S-a terminat cu concurenţa între sectoare, iar acolo unde nu e concurenţă, nu există evoluţie! Şoseaua Pantelimon tot e neterminată după şase ani de lucrări anemice, se promit însă „trotuare provizorii” prin Prelungirea Ghencea. Bravo, toarăşa! Cu noii regizori, România exersează bătuta pe loc. Legea a ajuns să fie interpretată după bunul lor plac! Curtea Constituţională a devenit din nou urechistă! Deşi vătaful de Telorman îşi simte sfârşitul aproape nu se lasă.  
 
Împreună cu celălat lotru, ajunşi la cârma Parlamentului României, caută rezolvări rapide. Cu Iordache au dat-o-n bară punând ţara pe jar! Drept răsplată l-au pus vice la Camera Deputaţilor! Halal politică dâmboviţeană! Nici cu actualul nu au şanse de spălarea cazierului. Se zbat, de fapt, tot mai singuri. Se ştie! Toarşii, când simt că unul de-ai lor e în colimator, iute îi întorc spatele. Ba, îl mai şi toarnă la greu. Ponta turcitul, iese tot mai des cu declaraţii belicoase. Vin veşti naşpa şi dinspre d-ra Codruţa, pe care au vrut să debarce. Aud că U.E. vrea să o promoveze prin posturi grele. Europene. Că doar nu o fi corupţie numai la noi!  
 
Pe afară, extremiştii olandezi populişti şi-au luat-o, din plin, de la alegătorii lucizi. Britanicii, tot cu coada pe sus, sunt tot mai mult în corzi cu brexitul lor neinspirat. Efectele sunt devastatoare. Stângista Le Pen de France şi-a pierdut suflu tocmai acum înainte de alegeri şi a alergat la Kremlin după indicaţii preţioase. Însă nici gospodin Putin nu se simte prea bine. Boborul mârâie, iar „pretinii” i-au pus nişte atenţii la metrou. Dodon lucrează pentru reunirea neamului, mai ceva ca unii unionişti declaraţi!...  
 
Primăvară, cu rece şi cald! Sunt zilele premergătoare marii sărbători a Sf. Paşti. Totul renaşte, ne încărcăm cu noi energii pentru a străbate calvarul verii. Până la caniculă e doar un pas!...  
*  
Toate bune!?!  
P.S. Vrei tabelete? Ia de aici http://blogulluigabu.blogspot.ro/  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
----------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 8 aprilie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (191): BALENA ROŞIE / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2295, Anul VII, 13 aprilie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!