CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (188): VRĂBIILE MALAI VISEAZA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
Nu s-au stins bine ecourile devastatoarei ordonanţe guvernamentale 13 (sic!) şi unii au început să umble la credulitatea românaşilor noştri. Cică totul pute, totul este decredibilizat, trebuie ras totul şi create noi forţe politice. Era normal ca speculatorii politici să apară la scenă deschisă şi să plângă pe umerii alegătorilor duşi cu sorcova (a nu se interpreta în sensul de Socola) de către marii beneficiari ai alegerilor de anul trecut. PSD a minţit cu neruşinare şi acum o tot amână, căutând vinovaţi prin vecini. degeaba, adevărul gol-goluţ iese la iveală. Numai dacă m-aş referi la mult vehiculata Lege a salarizării, care era gata de 3 (trei) ani, şi ar fi suficient. Abia la vara dacă, dacă va fi votată de parlamentarii noştri ciubucari de drepturi speciale şi pensii speciale. Cu carul.  
 
M-am lămurit şi cu aşa zisele măriri de salarii şi pensii, bieţii votanţi ai şobolanilor luând o plasă de zile mari. Nici veniturile pe primele două luni nu sunt cele la care visa Guvernul Grindeanu. Râdeau de tehnocraţi că tot schimbau minştri şi acum practică aceeaşi schemă. Au vehiculat sintagma Guvernul 0 (zero) referitor la cel condus de Cioloş şi acum iese la iveală că nu a fost deloc aşa. Oricum, pesedeii şi aldiştii au început guvernarea prin a-şi da cu stângu' în dreptu'! Tot susţin ei că sunt de Stânga. Se vede, clar, de la o poştă că nu ştiu ce înseamnă, de fapt, o doctrină de Stânga. Fură măsuri de Dreapta, zi şi noapte, însă nu au specialişti care să le aplice, care să gândească de Dreapta. Nu poţi aplica măsuri liberale, cu o gândire stângistă. Mai ales de către neprofesionişti, care promit salarii peste salarii şi... două norme de hrană pentru bugetarii ţării! Nu se pune deloc problema reformei administrative, a refomei parlamentului şi guvernului. Din contra guvernul devine tot mai obez. A ajuns la peste 110 persoane cu rang de ministru!?! Unul mai bocciu ca altul! Cât despre Parlament, nimic de bine. Trece anul şi amendarea Constituţiei şi alte reforme promise rămân un vis!  
 
Nu pot înţelege de ce nu-şi aduc tehnocraţii lor. Le-o fi jenă că au făcut mişto de tehnocraţi şi acum văd că o dau în bară cu politicienii lor de carton? De ce nu-şi elimnă de pe scenă „vedetele” tupeiste total compromise?!  
 
Măcar cei de pe Dreapta, mă refer la PNL, sunt într-o adâncă prefacere, frământare şi reformă. Au o sută de zile la dispoziţie pentru a putea trage linia şi a face bilanţul relansării. Va prima competenţa sau şi acolo tot aranjamentele pe după uşi vor fi la ordinea zilei? Cu mişulei şi gigei?  
 
Pe acest fond, apar făcătorii/făuritorii de noi partide. Noii scamatori, ai scoaterii iepurelui imaculat din joben, ar fi liderul coagulator de traseişti, provenit chiar din neamul criminal al FSN-ului. Tânărul balaoacheş, uşor spân, cu urme grele de plagiat prin barbă, dar cu un tupeu nemăsurat. Celălalt anunţă intenţia creării unei fundaţii! Schemă ştiută, încă din 1990, fundaţie care se va transforma în partiduleţ. PAC, MAC, RAC... Asta după ce ratat un moment extrem de favorabil, oscilând între glasul sirenei şi propria promisiune, pe care nu a apreciat-o nimeni. În România. Unde eşti adulat numai în cazul în care nu-ţi ţi-i promisiunea şi trădezi la prima mişcare! Igen?  
 
Nu-i pot bănui că ar fi ageamii în materie de politică. Dâmboviţeană. Nu cred că nu ar şti cât de greu este să fie create noile structuri de partid prin teritoriu. USR s-a poticnit tocmai din imposibilitatea de a-şi crea filiale credibile în teritoriu, iar la ora asta este la reanimare în comă profundă.  
 
Poporul, nu boborul, s-a lămurit cât de cât optând de-acum fie pentru Stânga, fie pentru Dreapta. Normal, va fi cu partidele existente, care au structuri puternice şi stabile în judeţele patriei. Că aceste mari partide, PSD şi PNL, au făcut-o de oaie e o altă problemă, însă tot ele rămân sub lumina reflectoarelor. Procentele vor depinde doar de felul în care vor finaliza propria reformă a doctrinei şi programului şi, mai ales, cum vor elimina persoanele compromise şi infiltrate. Apoi, îşi vor putea relua discursul electoral.  
 
Nu văd apariţia, într-un timp record, a unui partid nou şi, mai ales, credibil. Nici Cioloş, nici Ponta nu au echipe puternice. Ei au rămas la stadiul de speranţă, primul, şi o realitate ratată prin propriile decizii. Sinucigaşe. Cu asemenea voci singulare nu se poate construi nimic durabil. Amândoi şi-au trăit clipa! Primul a încheiat-o printr-o bâlbâială de neiertat, trădând speranţele multor români, celălat printr-o laşitate de neimaginat. Deocamdată, alt grup „independent şi de atitudine” nu se vede la orizont!  
 
Din aceste răzmeriţe de februarie ne-am ales măcar cu ceva. O instituţie de prim rang a ţării s-a reabilitat. Cât de cât! Administraţia prezidenţială. Prin deciziile apreciate şi la intern şi la extern, preşedintele a ieşit din cuşca pusă la dispoziţie. În schimb, Curtea Constituţională&CSM şi-au arătat caracterul, abil ascuns sub blana de miel, unde doar vreo două mioriţe mai mişcă-n front! În rest, sistemul mafiot continuă să hălăduiască peste tot! Chiar şi în mult clamata şi invocata Justiţie! În care, culmea, penalii au mare încredere!  
 
*  
 
Toate bune!?!  
 
P.S. Vrei tabelete? Ia de aici http://blogulluigabu.blogspot.ro/  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
----------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 11 martie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (188): VRĂBIILE MALAI VISEAZA / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2265, Anul VII, 14 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!