CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (184): CIRCUL DIN DEAL
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
Băieţii deştepţi au hotărât să neutralizeze tigrul! Fusese adus, pe post de vedetă, acum doi ani la cerere a milioane de spectatori, urmăritori fideli a ceea ce se întâmpla sub marea cupolă. Şi-au zis că e o investiţie sigură, care va asigura stabilitate şi control asupra lupilor şi şobolanilor, cei mai hrăpăreţi în manejul circului naţional. Care se înmulţeau cu o viteză incredibilă. Normal, din moment ce aveau asigurate toate condiţiile. Bio!  
 
O bună perioadă, tigrul părea indiferent la giumbuşlucurile maimuţelor care umpleau arena, distrând spectatorii cu jongleriile lor ieftine. Furtul portofelului plătitorului de bilet, era numărul de rezistenţă. Abia după un timp boborul se dezmeticea, sesizând la returnare că avea mult mai puţini bani decât în momentul subtilizării. De aceea, Consiliul de Administraţie (CA) avea grijă să înlocuiască, periodic, prestidigitatorii. Să nu bată la ochi. Dar banii subtilizaţi ajungeau tot la membrii CA şi chiar mai sus! Erau şi alte numere, care ţineau seară de seară, spectatorii cu sufletul la gură. Înmulţirea banilor fără muncă, dispariţia asistentei magicianului, ghicirea viitorului roz, hora şobolanilor, show-ul baloanelor de săpun, maimuţele faţă-n faţă etc. etc. Seară de seară spectacolele transmise prin televiziunile proprii cu iluzionişti notorii făceau ratinguri de neimaginat! Se mai întâmplau şi grozăvii. Odată, la un număr cu leii jigăriţi din dotare, însuşi dresorul era să fie mâncat. A scăpat la intervenţia hotărâtă a stewarzilor. Din afara arenei. Când au devenit prea mari costurile, poporul a cerut reducerea personalului a cărui întreţinere devenea un lux. S-a mai umblat la schema de încadrare, au dispărut vreo trei clovni, câteva zeci de şobolani, s-a tăiat suplimentul la vulpile de la ora 10 şi 17, însă, tot nu era suficient.  
 
Pentru scurt timp, în speranţa redresării, a fost adusă o trupă de profesionişti români răspândiţi prin lumea largă. Deşi torpilată din prima zi, cu tot felul de sabotaje, întreruperea luminii, luarea gazelor, bruierea realizărilor, echipa reuşise să readucă speranţa. În zadar! Vox populi (17%) a reintronat bâlciul tradiţional! Ceilalţi nu au cumpărat bilete. Şi lume, lume… coana Manda din nou sub reflectoare! Totul părea să reintre în „normalitatea” cunoscută de aproape şase cincinale. La puţin timp, după trâmbiţata victorie din decembrie (alt decembrie), un porcuşor, sub acoperire de mistreţ, după ce a fost pierdut în ceaţă chiar de Ignat(!) a lăsat, la loc sigur, tot felul de filmuleţe. Regizate de alţi păpuşari. Cu el în rolul vieţii. Unele de râsul lumii, dar boborul este avid de manipulare. Puţini văd scenele contrafăcute. Sau se fac că nu le văd! Mă rog, numărul de magie este în plină desfăşurare.  
 
Conducerea bicefală, pişicheră, a Circului din Deal devine tot mai depăşită. Circurile din străinătate au reziliat toate turneele, greu se vor mai face schimburi de delegaţii, din cauza numerelor tot mai slabe şi răsuflate ale circarilor de pe Dâmboviţa. Aceeaşi actori cu educaţie incertă, aceleaşi actriţe cu iz de centură, aceeaşi scenă cu recuzită ieftină, aceleaşi numere răsuflate!... Magia cuvintelor, „poporul a decis”, „buzunarele rrromânilor”, „străinii care ne vor răul”, „patria”, „rrromânii vor”, pare să nu mai funcţioneze. În plus, se confirmă tot mai mult zvonuri care devoaleză dedulcirea din greu a păpuşarilor şi personalului la banul public, încălcând regulamentele în vigoare. Maşini, vile, vacanţe în locuri exotice, amante / soţii noi… S-a ajuns la afaceri care atentează chiar la siguranţa spectatorilor! Şi buzunarul rrromânilor! În ciuda promisiunilor fără număr. Conducerea bicefală vrea să iasă din situaţia creată, scăzând preţul la bilete, acordând tot felul de facilităţi. La trei bilete se promite şi o gogoaşă. Caldă, pudrată cu mult zahăr. De Teleorman.  
 
Lovitură! Papagalul cu pene multicolore a fost pus la dispoziţie. Deşi cei care îl îngrijeau şi-l serveau susţin că nu a încălcat nici ROI, nici ROF, păsăroiul a fost eliminat din statul de funcţiuni. Un caz rezolvat la foc automat. De tigru! Declaraţia sa la despărţirea de colegi a fost ca la premiile Oscar! Patria, familia, onoarea, servirea statului, amicii, mă voi întoarce …Până atunci va fi, se pare, la refacere în Seychelles! Depinde cum va suporta canicula!?!  
 
Boborul cere trezirea tigrului. Ţinut într-o cuşcă separată. Pe alt deal. De la bun început, păpuşarilor nu le-a plăcut achiziţionarea lui. Presimţeau că ceva nu era în regulă, dar nu aveau ce face. Poporului i-a plăcut ideea! Şi celui dinăuntru şi celui plecat în bejenie. Cum, la câteva spectacole de promovare, tigrul a avut o evoluţie interesantă, s-a hotârât eliminarea lui din scenă. Tigrul, prin lungile lui tăceri, le frigea pielea la foc mic. Când dădea mesaje laconice, de multe ori greu de înţeles de bobor, se clătina tot decorul de mucava, „artiştii” fugind îngroziţi prin culise. Regizorii nu mai ştiu ce să facă! Ameninţările, în direct, la lumina reflectoarelor, nu aveau niciun efect. Tigrul tăcea. Cum au trecut timpurile când se puteau executa dispariţii în plină noapte s-a trecut la bălăcăreala cotidiană! Au fost puse în mişcare toate mijloacele „democratice” de compromitere a imaginii fiorosului tăcut prin mass media mercenară. În van, boborul s-a prins de fumigenele jnapanilor circari.  
 
Transparenţa este clamată tot mai mult prin pieţe! Au fost câteva aglomeraţii protestatare, care au zdruncinat puternic temeliile circului apărut în perioada postdecembristă. Se cere chiar capul echipei fondatoare a Circului din Deal. Toţi cu mâinile pătate de sângele a sute de mioare sacrificate doar spre hrana carnivorelor din menaj! Se încearcă o spălare oficială a imaginii multor multor capete de afiş. Însă, mesajul tigrului a fost clar. Fără amnistierea elefanţilor!?! În PUB se scandează: „Hoţii stau la puşcărie, în Democraţie!” Spectacolul contiună!  
 
ULTIMA ORĂ!  
 
1. Pe 16 ianuarie 2017, criminalul Ion Iliescu a fost inculpat în Dosarul Mineriadei, ce trenează de decenii. Datorită unui revoluţionar vertical, Teodor Mărieş, care nu a putut fi „cumpărat” de FSN (PSD&PDL), acest proces va fi finalizat în România. Iliescu este inventatorul celei de a treia căi de evoluţie a unei ţări, prin care a obturat, de fapt, drumul către democraţia reală. A dat, astfel, liber la distrugerea şi jefuirea României unei echipe instalate după doar câţiva ani, atât pe stânga (PSD), cât şi pe Dreapta (PDL) eşicherului politic. Nu mai socotim puzderia de partide-sateliţi pe care le-a folosit în diverse momente. Plus minierii!  
 
Întreaga echipă trebuie să-şi primească pedeapsa pentru Contrarevoluţia, declanşată la 22 decembrie ora 18,30, prin care au confiscat Revoluţia din 14-22 decembrie 1989, ucigând peste 800 de oameni pentru a pune mâna pe putere.  
 
2. În sfârşit am primit un SMS de la dispăruta lele Safta.  
„Profesore, (asta înseamnă că e supărată pe mine - n.n.) văd că eşti îngrijorat de plecarea mea. Ştii că în zona Buzăului semnalul la telefon este şi nu este în multe locuri. Află că sunt la Peştera Misterelor să găsesc gaura denunţată de Dragnea. Voi reveni în curând!  
Văd că claxoanele pesediste au dat în dambla! Transformă invitaţia privată al lui Dragnea şi Grindeanu în invitaţie oficială. Am accesat prin satelit Departamentul de Stat al SUA şi nu se confirmă o astfel de invitaţie. Se pare că e o afacere pe mulţi bani! E musai să se ducă! Trebuie să-l înveţe pe Trump câteva şmecherii de Teleorman! Informal. Pentru buzunarele americanilor!  
Pot să-ţi mai spun ceva. Trump este o combinaţie perfectă de nastasian, băsescian, becalian şi udreniană! Va fi un circ pe cinste în toată America! Ca la poale de Carpaţi. Pe curând.  
Ti pup! LS”.  
 
Ger uşor! (2)  
 
*  
Toate bune!?!  
P.S. Vrei tabelete? Ia de aici http://blogulluigabu.blogspot.ro/  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
----------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 21 ianuarie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (184): CIRCUL DIN DEAL / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2218, Anul VII, 26 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!