CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (182): GUVERNUL KAMIKAZE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
În gerul aspru al Bobotezei, s-a născut, pe repede înainte, guvernul bicolor al României! Ca un ou roşu cu brâu galben! La şale. Mult mai obez ca precedentul, de parcă nu era suficient Parlamentul plin de lipide. Sper, ca noul guvern, preponderent sudist, să nu aibă probleme cu rezistenţa! La caniculă! De iarnă va trece hârr-mârr!...  
 
Despre Opoziţie, doar „javra naţională” (ştiu, sună naşpa), cum îl numesc sugestiv unii, nu va scăpa vreo ocazie de a-şi pune poalele-n cap. Cum îi este obiceiul! Ceilalţi intră în reorganizare profundă. Abia prin toamnă, liberalii vor căpăta glas autentic, deşi interimara a fost extrem de tăioasă. Şi Nicuşor a punctat pe ici-colo. La tobe!  
 
E drept, mă aşteptam la un guvern suplu, cu maximum 15 ministere. Ca în lumea civilizată! Cum n-au făcut pasul spre acea lume, decât vreo trei milioane de români, ne mulţumim cu executivul Yes Man. Mulţi au crezut că e un guvern cu oameni noi. Aiurea! Doar câţiva sunt noi. În rest, dalmaţieni vechi şi doi tehnocraţi. Sunt incluşi oameni chiar de pe timpul regimului ceauşist! De sămânţă. Pentru culoare, PSD şi-a adus omul de la Tel-Aviv, care n-a reuşit să răspundă la nicio întrebare la audieri!?!  
 
De fapt, oamenii pesedeului nu au fost nicio o clipă daţi jos din ministere şi agenţii în perioada acordată reformării partidelor. Doar miniştrii au fost tehnocraţi şi câţiva secretari de stat. În rest, la butoane a fost garda PSD. Astfel, au fost blocate marile reforme pe care le aşteptăm de câteva cincinale: reformarea guvernului, a parlamentului, reforma administrativă, revizuirea Constituţiei...  
 
Mulţi uită că aşa a fost înţelegerea! Tehnocraţii au avut doar misiunea menţinerii stabilităţii ţării. Că şi-au permis să crească salariile, să aducă şapte miliarde de euro de la Bruxelles, plus altele două-trei prin investitori sau să pună bazele unor noi proiecte şi să deblocheze altele îngheţate pe timpul plagiatorului naţional, e o altă poveste. Bine ascunsă de ochii lumii, cu sloganul mincinos „Guvernul 0”! Bineînţeles, panglicile, la finalizarea tuturor acestor proiecte, vor fi tăiate de noul guvern. Cu tam-tam-ul mediatic de rigoare! „Noi am făcut pentru popor!”, poporul, poporul, poporul!  
 
În timpul sărbătorilor de iarnă, telemanipulatorii de partid şi jurnaliştii mercenari au vehiculat zeci de scenarii, cel al preluării guvernului, prin siluirea legislaţiei actuale, peste câteva luni, de către însuşi Dragnea, „sora şefă” din Kiseleff, fiind cel mai invocat. Dacă teleormăneanul nu ar avea şi alte dosare penale, în afara condamnării definitive, ar fi plauzibil scenariul, dar aşa nu mi se pare fezabil.  
 
Sigur, versatul Iordache-Marţea Neagră va dori să pună căluş Justiţiei, mulţi din zona Puterii fiind cu ditamai musca pe căciulă. Prin votarea Legii amnistiei, penalii ar ieşi de la „Nufărul Parlament srl”, curăţaţi de toate încălcările. Mai ales încălcarea poruncii a VIII-a! Însă, în contextul actual, nu cred poate sări calul. Nici măcar pârleazul. Ar inflama restul poporului (82%), o adevărată oală sub presiune, care nu a votat coaliţia penalilor. Ar înseamna, totodată, izolarea economică şi politică României în mai puţin de şase luni. Iar izolarea înseamnă moarte curată, în ciuda sloganelor naţionaliste!  
 
Aberaţia săptămânii. Suspendarea preşedintelui ţării. După limbajul golănesc, utilizat la greu de cuplul Dragnea-Tăriceanu, şi manipularea grotescă, promovată isteric de mocirlele RTV şi A3, unii credeau că lovitura se va da chiar de Anul Nou. De fapt, regele (sic!) Teleormanului este imaginea răsturnată a prezidentului.  
 
Neamţul comunică concis, discret, numai în situaţii absolut necesare. Mulţi îi înţeleg scurtele mesaje abia după ce le citesc a zecea oară! Alţii, nici atunci. Analfabeţii funcţional ai României (peste 45%), mulţi forma(ta)ţi de alde Abramburica în anii postdecembrişti, sunt incapabili să priceapă mesaje simple. Pe aceştia, televiziunile sistemului mafiot îi manipulează la greu. În schimb, liderul pesedist o lungeşte la nesfârşit. La cele 20-30 de cuvinte ale lui Johannis, LD vine cu o adevărată beţie de cuvinte. Cu sloganuri proletcultiste de tipul „mai mulţi bani în buzunarul poporului”, „aşa au votat românii” (18% - sic!), „binele poporului”, „nu ne lasă preşedintele / duşmanul poporului să trecem la aplicarea programului”, „prim ministrul a fost numit prin SMS” (în realitate prin decret prezidenţial)… tot felul de gogoşele bine pudrate, de nu se mai vede conţinutul. Ceauşescu ar fi invidios, auzind promisiunile fără număr, dacă ai săi colegi de partid nu l-ar fi asasinat. De Crăciun!  
 
Deşi nu sunt fan PSD, cu toate că 60% din programul său e de sorginte liberală, însuşit de la USL sugrumat în zori de zi, sunt de acord să-i acordăm guvernului Dragnea „tradiţionala” sută de zile în care să demonstreze că este de „bună credinţă”. Mai ales să văd că dispar reţelele de tip mafiot din judeţe, că nu e violată Justiţia ziua în amiaza mare şi bunăstarea va coborî peste români!...  
 
Ar fi normal ca FSN, prin principalele sale clone (PSD&PDL), care a devalizat şi distrus premeditat ţara, să o repună pe şine! Aşa ar fi într-o Românie normală şi europeană! Cu PDL m-am lămurit. Să vedem ce va face echipa PSD 2017. Îşi va respecta angajamentele „la virgulă” sau se va ţine tot de ţigăneala postelectorală căutând vinovaţi prin Munţii Carpaţi, unde pândesc duşmanii poporului pesedist!?! Cum abia pe 28 ianuarie începe Anul Cocoşului începe în 28 ianuarie, fiind tot în Anul Maimuţei, lelea Safta a luat-o într-o direcţie ulterioară, unde nu are semnal! Regret, nu am, deocamdată, predicţii de la popor.  
 
Succes noului guvern!  
 
N.B. Cele 14 sărbători publice sau religioase din 2017, vor asigura românilor 11 zile libere în plus faţă de calendarul obişnuit. Din păcate, Ziua Independenţei (10 mai 1877), adevărata zi naţională a României, nu figurează între ele!  
Aude, cumva, vreun patriot de la Parlamentul României ?  
*  
 
Toate bune!?!  
P.S. Vrei tabelete? Ia de aici http://blogulluigabu.blogspot.ro/  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
----------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
Sâmbătă, 7 ianuarie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (182): GUVERNUL KAMIKAZE / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2200, Anul VII, 08 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!