CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE DUPĂ WEEKEND (178): SCRISOARE PRIETENULUI MEU
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
Mihăiţă, îţi înţeleg bucuria ca fan al Stângii! Ai o ţară roşie, aşa cum ţi-ai dorit-o. Predicţia seniorului Coposu s-a împlinit. Dormi liniştit, PSD veghează peste ţară! Cu excepţia celor două ţinuturi transilvănene. PNL şi UDMR (Când roşu, când albastru, după context, coane Liviule!). Acum, PSD-ul nu prea are nevoie de el, dar e bine să fie acolo la grămadă. Aşa că va căpăta un os-două! Ca şi alde manechinul cu cei 3 impuri! Sânge-mâl, că tot am revăzut seria Harry Potter!  
 
În mesajul tău, lansat pe facebook în dimineaţa de după încheierea votului, sunt, însă, câteva afirmaţii care arată unele lacune pe care le ai în gândire. Le pun pe seama nesomnului. Când va ajunge epistola mea la tine sper să te fi trezit din euforie. Vox populi înseamnă, în cazul de faţă, puţin sub 20% din numărul total de alegători, aşa că uşor cu pianul pe scări! Dar, asta e democraţia!  
 
Asta nu-ţi dă dreptul să spui „ciocul mic” celorlalţi 80% din alegători, fapt care arată o gândire primară! Eu n-aş putea spune niciodată cuiva „ciocul mic” sau să-l înjur. Vezi, asta ne deosebeşte! Mai reflectează! Nu înseamnă că nu vom rămâne prieteni. Avem multe alte lucruri în comun, în afara patimilor politice.  
 
Constat că numai 279 de parlamentari din totalul de 466 (de ce nu 300, cum a decis boborul?!?) au fost votaţi, restul fiind „aleşi” după redistribuire. Un fel de cezariană. Tăietura rămâne. Ce fel de parlament vom avea, vom vedea! Se vorbeşte, deja, de o a treia forţă în parlament!?! Să nu păţească forza ca PPD-ul senzaţionalului DD. Sezonul traseismului e, de regulă, în plină caniculă, când unii „nu se mai regăsesc” în politica partidului care i-a propulsat! Liderii politici perdanţi, îşi dau demisia, dacă au un comportament european, iar partidele lor aflate în opoziţie vor trimite, în viitoarea bătălie ce începe după Anul Nou, noi echipe. Alţii vor da tare din clanţă, deşi au în spate 2-3 parlamentari. C-aşa au învăţat la partidul unic!  
 
Orice analiză este curată pierdere de vreme. O vor face seri întregi (iarna-i lungă) cu detalieri, picanterii, scenarii … mercenarii şi jurnaliştii din media românească. În rândul aleşilor, văd cam aceleaşi figuri exersaţi în rele! Forestiere, de pildă! Feţe penale, uşor penale sau în viitor penale! Nu se conturează, din păcate, niciun om politic. Doar politicieni. Caţavenci de ani buni. Ştii, la fel de bine ca şi mine, că parlamentul nostru e condus, în realitate, doar de o duzină de oameni! Ceilalţi sunt pentru ridicat mâna la ordin şi participarea la diverse festivităţi, excursii, activităţi… sforăitul şi jocul pe tabletele nou-cumpărate (sic!) fiind preocupări de bază. În Parlament. M-aş bucura nespus să fiu contrazis în viitoarele sesiuni!  
 
Lumea se întreabă dacă e posibil să avem ca prim ministru un penal. Da, în România totul e posibil! Nu întâmplător suntem ultimii în Europa civilizată. Cu siguranţă, preşedintele Iohannis va accepta propunerea de prim ministru a socialiştilor, grăbind astfel formarea noului guvern. Nu are rost să inflameze ţara. În rest, îşi va vedea de atribuţiile sale de preşedinte european. Sper, să nu devină preşedinte jucător cu băţul prin gard. Am avut unul. Ajunge!... Lui Dacian Julien Cioloş trebuie să i se mulţumească, totuşi, pentru că a păstrat România stabilă (asta a fost principala sarcină), aducând, totodată, numeroase corecturi în actul de guvernare. Sunt chiar curios pe care dintre acestea le va elimina noul guvern. De mulţumit, mira-m-aş!  
 
Desigur, şobolanii tăi roşii exultă! Nu mă refer aici la toţi socialiştii români. Ştii bine care sunt. E firesc! Privind, însă, lucrurile la rece vom vedea că este o bucurie uşor amară, când ştii de fapt că mai puţin de patru milioane de români maturi te susţin. Mulţi cu grave probleme privind înţelegerea realităţii politice. Mult mai mari decât ale tale. Diferenţa până la 18.263.875 e uriaşă. Că au votat sau nu, aceştia vor fi permanent cu ochii pe noii-vechi aleşi şi guvernul pe care îl vor gira. Orice pas greşit va fi contorizat. Pe mass media nu se prea poate conta, fiind toată aservită.  
 
Personal, aştept ca socialiştii să-şi aplice nenumăratele angajamente luate faţă de popor, exprimate şi motivate la nesfârşit în această campanie electorală. Dacă nu, prevăd mari mişcări de ordin social, cât de curând. Urmate de cele politice. Cel mai îngrijorat din acest punct de vedere mi s-a părut a fi chiar liderul socialist.  
 
Aşteptările sunt enorme. Chiar din partea propriilor susţinători din cele mai sărace regiuni ale României. La terminarea lunii de miere, de o sută de zile, mai discutăm.  
 
S-ar putea să cântăm zi de zi Deşteaptă-te române încă vreun cincinal!  
 
*  
 
Toate bune!?!  
P.S. Vrei tabelete? Ia de aici http://blogulluigabu.blogspot.ro/  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
 
luni, 12 decembrie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE DUPĂ WEEKEND (178): SCRISOARE PRIETENULUI MEU / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2174, Anul VI, 13 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!