CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (175): CU MASCĂ ŞI FĂRĂ MASCĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
Mai toţi liderii de partid au îmbrăcat tradiţionala blană de oaie şi umblă din judeţ în judeţ cu sorcova electorală. Frazele, cunoscute din campaniile anterioare, reîncălzite în cuptorul cu unde, sună jalnic. Nu mai au nimic din vigoarea cu care erau rostite altădată. Candidaţii, chiar dacă sunt în mare parte figuri noi, cei vechi ascunzându-se de ochii publici, plasaţi însă abil pe locuri eligibile, repetă obsedant propoziţiile date de la partid. Practic, foarte, foarte puţini sunt capabili să gândească cu propria căpăţână, fiind, de fapt, bieţi papagali dresaţi de directorul de campanie.  
 
Pe ici-colo, se mai plasează şi sacoşa cu „produse electorale”. Mă aştept că în ultima săptămână să se îndesească astfel de mituiri ale găinarilor vânători de voturi. Acelaşi circ ieftin din oraşele şi satele ţărişoarei se derulează şi pe ecrane. Televiziunile de partid nici nu mai mimează echidistanţa. Atacurile golăneşti au loc la vreme de seară, adversarul fiind întrerupt atât de candidatul partidului aflat la butoanele acelui post tv, cât şi de moderator/moderatoare sau „analistul de serviciu”, care ar trebui să aibă o oarecare decenţă în dezbatere. Mercenarii joacă la scenă deschisă. Când vorbeşte cel care i-a plătit, analistul tac mâlc. Cum vorbeşte oponentul declanşează adevărate şarje pentru reducerea sa la tăcere.  
 
Din tot acest carnaval politic, bietul alegător nu mai ştie ce să creadă. Albul devine negru şi negrul devine alb. Penalii defilează în fete mari, cu şiroaie de plasmă după ei. Se dau victime ale violului politic şi ale justiţiei. Justiţie care nu are cum să-şi oprească mersul firesc, şi aşa greoi, doar la strigătele veritabililor puşcariabili, pe care boborul de mult timp îi aşteaptă în locurile de odihnă ale renumitelor staţiuni Jilava, Poarta Albă şi care vor mai fi. Oricum, se dovedesc a fi puţine. Multe fără servicii SPA! Mulţi analişti dantonieni vorbesc de reconstituirea unor foste guverne chiar în spatele zidurilor de siguranţă! Sunt „curtaţi” şi foşti preşedinţi, care au girat potlogăriile postdecembriste.  
 
Sondajele acreditează insistent ideea că dalmaţienii partidului cameleon, născut în focul marii Contrarevoluţiii din Decembrie, au şanse reale de a conduce ţara după 11 decembrie. Împreună cu alde alţii. Mult mai penali. E posibil să avem un prim ministru condamnat. Ar fi o premieră planetară! Nu degeaba, România e ţara tuturor posibilităţilor! Deja, o cameră a Parlamentului este condusă ceva timp de un alt potenţial penal. Cu bileţel roz la gambetă! De fapt, măruntul partid conduce detaşat în topul urmăriţilor penal şi al traseiştilor.  
 
Tot felul de găinari politici, vocali şi plini de tupeu, au preluat marota „străinii ne vor răul” ce capătă resuscitări demenţiale. De parcă străinii ne-ar fi distrus ţara şi nu mafiotismul local şi naţional! Lipsa de obiectivitate conduce la accese paranoice pe uliţele patriei. O fantomă, numită Soros, activată la nivel mondial, face victime printre mulţi creduli din România. Soroş e-n toate, fiind în diverse locuri în acelaşi timp. Măi, să fie! De parcă lumea ar fi o turmă de oi!?!  
 
Tehnocraţii sunt mitraliaţi din toate poziţiile, în ciuda unor realizări evidente. Se cere lichidarea lor pentru simplul fapt că timp de un an de zile nu s-a mai putut fura ca lumea pe plaiuri româneşti!?! Nimeni nu rosteşte un adevăr simplu. Orice candidat, ce se vrea politician, trebuie să fie, în primul rând, tehnocrat, stăpân pe meseria sa. Toţi neaveniţii, care au dominat scena politică timp de 26 de ani, s-au dovedit doar mâncători de cuvinte, golite de conţinut, fără a-şi demonstra calităţile profesionale şi intelectuale. Din contra, mulţi au ajuns de râsul lumii prin inepţiile susţinute la tribuna Parlamentului sau prin declaraţiile în faţa camerelor de luat vederea.  
 
Caţavenci, cu carnete de partid de toate culorile, găsim pe la toate tribunele publice. „Să ne luăm ţărişoara înapoi!” urlă apocaliptic tocmai cei care au furat-o la greu. Manipulările sunt uneori atât de abile, alteori de-a dreptul groteşti, încât, repet, bietul alegător, nu mai ştie ce să aleagă!  
 
Ultimele două săptămâni sunt decisive pentru a mai ghici ce se află dincolo de măşti. Carnavalul electoral, anost până acum, va căpăta, cu siguranţă, accente stridente prin hămăiala fără de sfârşit a celor amatori de uriaşele drepturi parlamentare.  
Trai, nineacă!  
 
*  
Toate bune!?!  
P.S. Vrei tabelete? Ia de aici http://blogulluigabu.blogspot.ro/  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 26 noiembrie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (175): CU MASCĂ ŞI FĂRĂ MASCĂ / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2159, Anul VI, 28 noiembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!