CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (167): JOHANNIS NU ARE DREPTATE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
„Situaţia lui Vasile Blaga este o surpriză foarte neplăcută. Trebuie să fim foarte realişti. Prin această evoluţie PNL a ajuns într-o situaţie complicată.” Regret că trebuie să-l contrazic tocmai pe preşedintele României, dar vreau să-mi exercit dreptul de exprimare liberă câştigat la Revoluţie. În ciuda Contrarevoluţiei, declanşată de echipa Iliescu&Co., nu a putut reintroduce cenzura securistă. Doar perpetuarea sistemului, adus la perfecţiune de Traian Băsescu. Convingerea mea!  
 
Aşteptam, împreună cu foarte mulţi români, acest moment de mai mult timp. Am tot spus, Vasile Blaga şi încă câteva persoane liberale, erodate sau penale-penale, sunt adevărate pietre de moară pentru noul PNL. Nu mă feresc să spun că e vorba de persoane atât de la fostul PDL, cât şi de la vechiul PNL. Ceea ce m-a surprins cu adevărat a fost modul elegant de retragere a sa din structurile partidului. Instantaneu şi fără răgetele de prost gust, arhicunoscute, ale altor politicieni aflaţi în aceeaşi situaţie, cu acuze aiuritoare la adresa celor care au responsabilitatea „strângerii” de pe piaţa politică a indivizilor, care au dat cinstea pe ruşine! Fără jeluiri şi miruiri prin Parlament etc. etc. Pentru asta merită o bilă albă!  
 
Pentru mine, Vasile Blaga rămâne principalul vinovat în promovarea, pe eşicherul politic românesc, a celui mai nociv personaj postdecembrist. S-ar putea să fi fost şi înainte, dar nu am probe. Calităţile lui Blaga, de de foarte bun organizator, au fost puse în slujba unui individ, care a făcut ca sistemul de tip mafiot să capete proporţii de masă. Din acest punct de vedere, Traian Băsescu este mai vinovat chiar şi decât criminalul Ion Iliescu, alt personaj care îşi aşteaptă dreapta judecată. Vinovat de perpetuarea cadrelor PCR şi ale securităţii, a urmaşilor lor, la conducerea statului român postdecembrist. Odată cu declanşarea urmăririi lor penale, poate sunt în cele 6.500 de dosare anunţate de DNA a fi în lucru, deşi la Iliescu sunt necesari alt tip de procurori, am păşi cu adevărat într-o nouă Republică. Democratică.  
 
Aşadar, demisia lui Vasile Blaga nu este deloc o surpriză neplăcută pentru PNL. Comunicatul dat mi se pare absolut normal. Şi nici pentru ţară. Din contra, abia acum s-a deschis o mare oportunitate pentru Partidul Naţional Liberal de a intra în normalitatea aşteptată de cei cu opţiuni liberale. A celor care acceptă concurenţa cinstită în locul pomenilor de stat. Soluţia politică, pe care am exprimat-o de mai multe ori, devine tot mai realizabilă. Congres extraordinar înainte de alegeri, care să încheie procesul de fuziune, reformarea cu adevărat a partidului şi prezentarea la alegeri cu un program ferm şi o listă de oameni curaţi pentru alegerile parlamentare.  
 
Pentru a termina cu isteria de la cine să fie viitorul preşedinte, există o soluţie mai mult decât credibilă, care ar linişti orgoliile tuturor adevăraţilor liberali. Până şi alde alţi liberali rătăcitori ar reveni la matcă. Bineînţeles fără capul / capetele răutăţilor. Avem, deja, un prim ministru tehnocrat cu evidente opţiuni liberale, cu câteva realizări certe, deşi timpul a fost extrem de scurt, cu proiecte clare pe termen lung. Dacian Cioloş este acceptat, ca o variantă fezabilă viitoare de prim ministru, de tot mai mulţi români, conştienţi de valoarea şi potenţa sa administrativă. Totul e să facă pasul decisiv şi să se accepte să conducă noul PNL. Altă soluţie nu văd. Toţi aceşti paşi ar induce rapid alegătorilor convingerea că ceva serios s-a petrecut în sânul Partidului Naţional Liberal.  
 
P. S. Ca să nu se spună că nu am scris nimic despre PSD, pot comenta că, paradoxal, lucrurile sunt oarecum asemănătoare. Şi acolo e nevoie de un congres, de mult dero pentru curăţenie şi o altă opţiune serioasă de premier. Liviu Dragnea e pe făraş. Ce-i acum, în acel stup, e mult mai grav decât în PNL. Se vede asta din atitudinea celor daţi în gât la procurori, care se agaţă de orice pai de pe valurile înspumate ale veritabilului ţunami declanşat de DNA. 6.500 de dosare aşteaptă să intre pe rol! Şi nu e vorba de mărunţişuri, ci de marea corupţie, cu puşcăribili de primă mână!  
 
La televiziuni, circul continuă, uneori cu manipulări tot mai groteşti!  
 
Să vezi urlete la declaraţia preşedintelui!  
*  
Toate bune!?!  
P.S. Vrei tabelete? Ia de aici http://blogulluigabu.blogspot.ro/  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
 
Bucureşti  
 
sâmbătă, 1 octombrie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (167): JOHANNIS NU ARE DREPTATE / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2101, Anul VI, 01 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!