CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

GABUREAC Sergiu - (TDW 166) - BUN SIMT VERSUS POPULISM
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
Nu e suspect faptul că mass media a pus batista pe ţambal şi nu a dezbătut cele întâmplate luni în Parlamentul României? De ce? Pentru că stăpânii ziariştilor mercenari au luat-o din plin peste tot.  
 
Premierul a primit provocarea lui Dragnea şi a venit în Parlamentul României cu raportul solicitat privind starea economică a României. Concis, în timpul solicitat, Dacian Cioloş a prezentat principalele date ale guvernării sale. Din noiembrie 2015 la zi. Numai, ce să vezi, Liviu Dragnea nu a înţeles limba în care a vorbit primul ministru al României. „Dl. Ciolos nu a vorbit în limba română, ci în limba tehnocraţilor, o limbă străină şi ruptă de realitate.”  
 
Ca să declari aşa ceva, te descalifici din start. Cum să intri în politică dacă nu înţelegi limba română? Inclusiv a tehnocraţilor. Români. Problema e mult mai gravă decât la o primă vedere. Dacă preşedintele PSD nu înţelege limba română, ce să mai zici de cei 530.000 de membri? E o recunoaştere, în faţa întregii ţări, că acest partid e un partid de analfabeţi, susţinut de analfabeţi!?! De-aş fi membru PSD sau simplu susţinător m-aş revolta pentru afirmaţia neroadă. În fine!  
 
În discursul preşedintelui socialiştilor români, pregătit meticulos de acasă, am recunoscut, în multe locuri, stilul lui Victoraş. Multe petarde pontiste! Practic, intervenţia lui Dragnea s-a lovit ca nuca în perete de realitatea prezentată. „Ce a spus domnul premier nu reprezintă realitatea." Măi, să fie!?!  
 
Priveam figura lui Dacian, siderat de acuzele aduse. Vasăzică sunt prezentate date oficiale şi un neica nimeni penal, de la tribuna celui mai important for al ţării, susţine, roşu la faţă ca o primată, că nu s-a făcut nimic. Un discurs populist, plin de şopârle electorale. Nu m-a mirat deloc amicul, liberalul-roşu de la ALDE, ajuns prin trafic de influenţă în cel de-al doilea post al ţării, prin reluările repetate obsedant ale celor spuse de stâpânul său. Eşec, eşec, eşec… cu ameninţări voalate!  
 
De eram în locul premierului, recunosc, îi strângeam de gât pe amândoi. Acolo, în faţa şparlamentarilor ţării. De aceea, nu am mers pe această cale. Mârlănia mă face să explodez. Asta e! Calm, premierul, le-a răspuns simplu: „Nu vreau sa învăţ limba demagogiei, să spun lucruri doar de dragul de a da bine. Mi-aţi cerut cifre, v-am oferit cifre. /…/ Limba română, pe care o vorbesc, e una directă, clară /.../ Pentru mine, patriotismul nu înseamnă discursuri sforăitoare. Pentru mine, om crescut la ţară, înseamnă să nu minţi, să îţi cuvântul, să fii judecat după fapte. /.../ Patriotismul este o chestie mult prea profundă pentru a veni cu el în faţa ţării ca să obţin voturi." „În noiembrie anul trecut ne-aţi oferit un mandat pentru a asigura în primul rând stabilitatea economică a ţării.”  
 
Să vedem, in brevi, ce înseamnă „eşecul” guvernării Cioloş, eşec insinuat zi şi noapte de televiziunile sistemului mafiot, postaci şi de cei doi demagogi lipsiţi de orice bun simţ: creşterea economică estimată pentru acest an este de 4,8%, fiind o creştere sustenabilă; exporturile au crescut cu 4,2% în primul semestru; rămâne nivelul prognozat al deficitului de 2,8% din PIB; numărul de salariaţi a crescut, la sfârşitul semestrului cu 152.000 de salariaţi, din care 12.000 în sectorul public; salariul mediu net a crescut cu 12% în iulie 2016 faţă de luna similară din 2015; turismul a crescut cu 20%; investiţiile cu 15 %, cele cu infrastructura cu 22%; în primele 8 luni, încasările ANAF au ajuns la 132,4 mld lei, nivelul de colectare a veniturilor a crescut cu 1,6 mld lei (1,2%); datoria publică se situează la 38,2%, mult sub nivelul maxim admis de 60%; rata de absorbţie a fondurile europene, de care se face atâta caz, pentru 2007 - 2013 a fost crescută de la 58% la finele anului trecut la 78% în prezent, cu cca 3 mld euro; plăţile în agricultură - în acest an aplicându-se noua politică agricolă comună, de aici venind unele întârzieri - au ajuns acum la peste 90%; în noiembrie anul trecut toate şantierele de infrastructură erau blocate, acum se lucrează pe toate autostrăzile şi la alte mari proiecte; un alt obiectiv important este debirocratizarea, unde s-au făcut paşi importanţi ş.a.m.d.  
 
Apropo! De unde absobţie mai mare dacă niciunul din cele 200 (două sute) de proiecte ale Guvernului Ponta, din anii precedenţi, nu a fost bine pregatit, fiind respinse, rând pe rând, de Comisia Europeană? Cioloş nu a spus niciun moment că lucrurile sunt roze, din contra a repetat că mai sunt multe lucruri de îndreptat. În cele trei luni rămase guvernul îşi va face datoria, în ciuda tuturor sabotajelor. „Poate că această creştere nu s-a văzut nici în buzunarele clientelei politice şi poate asta vă afectează cel mai mult” a conchis sec premierul. K.O.! Dacă ar fi după mine, pentru toate aceste „eşecuri”, l-aş condamna pe Cioloş la ani de grei cu executare la locul de muncă!  
 
P.S. Văd că societatea civilă se trezeşte!?! Dragnea, deja, s-a lepădat de Oprea. Bun şi protestul, totuşi votul e decisiv! La DNA arde!!! Famiglia nu se simte bine deloc! Doar calul şi Maria au rămas fără dosar penal.  
 
*  
Toate bune!?!  
P.S. Vrei tabelete? Ia de aici http://blogulluigabu.blogspot.ro/  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 24 septembrie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
GABUREAC Sergiu - (TDW 166) - BUN SIMT VERSUS POPULISM / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2098, Anul VI, 28 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!