CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (164): AICI, EXPRIMAREA LIBERĂ !
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
„Victor Ponta a venit aseară la mine acasă. Am vorbit despre România, despre PSD şi despre viitor. Va lupta alături de mine şi de colegii din partid pentru ca familiile din România să aibă o viaţă mai bună. Victoria din decembrie o să fie victoria românilor!” scria pe blogul său Liviu Dragnea. Acum 17 ore.  
 
Un justiţiar sibian titrează „Anii tinereţii noastre, când ne durea în cur de comunism, pentru că eram prea ocupaţi să ne trăim tinereţea…” pe http://sibiu.justitiarul.ro/anii-tineretii-noastre-cand-ne-durea-in-cur-de-comunism-pentru-ca-eram-prea-ocupati-sa-ne-traim-tineretea/#.V9PMYmB0doY.facebook urmând un material, lung cât o zi de post, cu punctarea deceniilor tinereţii noastre. Mă rog, a multor dintre milioanele de români. În acest caz, e uşor de tras o concluzie.  
 
Ce ne păsa nouă, milioanelor de tineri, cu mici excepţii, de sutele de mii de români băgaţi în închisori sau ucişi pe la canal şi în puşcării ? Iar cei mai în vârstă cu frica băgată peste tot, zi şi noapte, nu prea îndrăzneau să ne spună adevărul!  
 
Ei bine, pentru că nu ne-a durut atunci, suportăm şi azi consecinţele, când nu am scăpat de sindromul ciumei roşii. Îi vedem, non stop, pe urmaşi cum defilează nonşalant pe la televiziunile personale intoxicându-ne cu ceea ce vor ei! Sau nostalgicii „Ei, ce bine era pe timpul lui Ceauşescu!” Oameni cu mintea selectivă.  
 
Sigur, vizita între prieteni e ceva absolut normal. Acest lucru nu poate fi contestat. Am câştigat acest drept în ciuda Contrarevoluţiei echipei lui Iliescu, cu uciderea inutilă a 828 de semeni. Reamintesc că în timpul Revoluţiei (17-22 decembrie 1989) s-au înregistrat alţi 271 de martiri, împuşcaţi la ordinul lui Ceauşescu.  
 
Cine sunt cele două personaje e, deja, de notorietate. Au ocupat la viaţa lor funcţii importante, au avut responsabilităţi deosebite, au luat decizii cu mari urmări asupra vieţii românilor. Fie dintr-un judeţ, fie la nivel naţional. Mai mult sau mai puţin contestate! Deciziile. Au avut o viaţă publică plină de evenimente ce au făcut deliciul presei tabloide din România. Nu e cazul să facem rememorări. Sunt suficiente, din punctul meu de vedere, plagiatul şi „votul” celor de prin cimitirile patriei. Pentru unii sunt bagatele, alte lucruri, de o gravitate maximă, fiindu-le puse în sarsanaua politică. Asta-i treaba Justiţiei, ca şi în cazul marelui coabitant Traian Băsescu, ale cărui dosare stau la „dospit” prin tot felul de sertare.  
 
Cert e că situaţia lor actuală nu e deloc de invidiat. Practic, Victor şi Liviu, ca oameni politici, nu există! Nici nu au existat, de fapt. Au fost doar nişte bieţi politicieni, din Caragiale, şmecheraşi ce au ajuns să pună un mare partid într-o situaţie imposibilă. Ca să fim drepţi, nu numai ei.  
 
Ce m-a intrigat în declaraţia de pe facebook a penalului Liviu Dragnea, nu e faptul că Victor Ponta a fost la el acasă, ci faptul că au vorbit despre România. Ce mai puteau discuta cei doi indivizi despre ţara mea şi a celor 18 milioane de români ? Cum să o mai fure ? Cum să-i mai păcălească pe cei naivi (cca 30% din electorat) la proximele alegeri ? Au vorbit despre PSD. Adică, cum să-şi mai păcălească încăodată proprii colegi ca să-i păstreze la butoanele partidului ?!? Au vorbit despre viitor. Care viitor ? Al lor e destul de previzibil.  
 
Ar putea părea interesant de aflat toate aceste, dar nu e! Ne vor intoxica în zilele ce urmează prietenii lor din mass media cu tot felul de detalii. „ Atenţie! Urmează scene şocante!” Tupeul cu care se afişează cei doi şi alţi câţiva din aceeaşi gaşcă este uluitor.  
 
Ponta protestează vehement că procurorii nu-i dau voie să vorbească. Iată că Înalta Curte de Justiţie i-a dat voie. Ce credeţi că mai are de spus ? Adevărul ? Slabe speranţe! „Trebuie să fim uniţi!” spune Victoraş. Normal, cei doi vor lupta să se salveze. Sunt în aceeaşi găleată. Urât mirositoare.  
 
Citeşti şi te cruceşti! Vor lupta ca „familiile din România să aibă o viaţă mai bună”! Dar de ce nu au făcut-o timp de atâţia amari de ani ? Amari cu adevărat pentru mulţi români.  
La final, apoteotic, Dragnea spune un mare adevăr „Victoria din decembrie o să fie victoria românilor!” Aşa va fi neîndoielnic! Depinde doar de alegătorii români!  
 
Ultima oră!  
 
Candidatul Moscovei la preşedinţia R. Moldova, Igor Dondon, promite anihilarea „pericolului unionist” când va ajunge preşedinte.  
 
 
- Tov. Dondon, nu-i mai bine să trimiţi un milion de români-basarabeni în Siberia, cum au făcut înaintaşii tăi, şi să aduci câteva sute de mii de ruşi în locul lor ?  
Aşa poţi rezolva problema, care te tot chinuie!  
 
*  
 
Toate bune!?!  
P.S. Vrei tabelete? Ia de aici http://blogulluigabu.blogspot.ro/  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 10 septembrie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (164): AICI, EXPRIMAREA LIBERĂ ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2082, Anul VI, 12 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!