CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (162): REGALIŞTI VERSUS REPUBLICANI PROLECULTIŞTI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
Am lăsat să treacă tristul eveniment al înmormântării celei de a patra regine a României. Ana. Omagiu! Comentariile viscerale ale republicanilor proletcultişti, analfabeţii României de mai bine de 70 (şaptezeci) de ani, mă determină să scriu această tabletă.  
 
Pornesc de la realităţile zilei. În prezent, Uniunea Europeană, este alcătuită din douăzeci si unu de republici, şase regate şi un mare ducat. Nu întâmplător marele ducat Luxemburg şi cele şase regate (Olanda, Suedia, Danemarca, Belgia, Marea Britanie şi Spania se află în primele 12 state cu cel mai mare venit pe cap de locuitor. De la 78.395 euro la 31.963. Asta în 2013! România are un PIB de 11.917 euro/locuitor pe locul al 27-lea, deşi, ca populaţie e pe al 7-lea loc, iar ca suprafaţă pe locul 9!  
 
De ce ne aflăm în această situaţie ştim cu toţii! Proasta guvernare începând cu anii ‘70. Nu discutăm de perioada cât am fost sub ocupaţia directă a sovieticilor. Atunci România a fost jefuită de sovromuri la drumul mare, sub pretextul plătirii daunelor de război, deşi se clama pe toate drumurile marea prietenie româno-sovietică! A urmat perioada de relansare economică cu planul pe 15 ani (1960-1975), după care a urmat prăbuşirea. Principala cauza fiind megalomania „marelui conducător” şi, mai ales, a neglijării industriei şi agriculturii după 1980 pentru a se plăti datoria externă. Greşeli fatale!  
 
În 1989 a expirat înţelegerea de la Yalta şi ţările cuprinse în lagărul sovietic şi-au recăpătat libertatea deplină. Însă, anii regimului totalitar au lăsat amprente adânci în toate statele foste socialiste. În funcţie de educaţia din familie şi cea asigurată de stat, popoarele au optat democratic spre diverse doctrine politice, evoluţia fiind pe măsura inteligenţei alegătorilor din acele ţări. Slovenia şi Cehia au ajuns să se plasează pe locurile 16-17 în Uniunea Europeană.  
 
Revoluţia din România a fost înăbuşită rapid prin Contrarevoluţia echipei Iliescu, reuşind să convingă poporul, prin manipulări groteşti de tip securist, că poate exista o a treia cale. Iluzorie. Nici comunistă, nici capitalistă. Astfel, s-au pus bazele unui stat de tip mafiot, cu reţele în toate domeniile de activitate şi în toate judeţele. Acest sistem a făcut ca România se evolueze foarte greu, nereuşind nici peste 26 de ani să-şi reia locul normal în Uniunea Europeană.  
 
Ce s-ar fi întâmplat dacă România ar fi revenit la sistemul monarhic consitituţional? În primul rând, ar fi fost asigurată o stabilitate politică, care ar fi permis o dezvoltarea economică rapidă. Legătura cu statele Uniunii Europene şi celelalte ţări ale lumii ar fi fost mult uşurată. Credibilitatea Casei Regale fiind de departe peste credibilitatea regimurilor Iliescu&Băsescu, ceea ce ar fi avut uriaşe efecte benefice în toate privinţele: economic, financiar, social, cultural. Sistemul mafiot ar fi fost, cu siguranţă, ţinut sub un control sever, devalizarea şi distrugerea ţării nu s-ar fi produs la o asemenea scară dezastruoasă. Sistemul monarhic constiuţional, nu ar fi permis ca luptele politice să ia proporţii caragialeşti, cu prilejul alegerilor prezidenţiale. Reîntregirea ţării ar fi cunoscut paşi importanţi, şi nu sabotată sistematic de politica iliesciană de temporizare a reunirii neamului românesc.  
 
Regalitatea înseamnă nobleţe, nu mârlănie proletcultistă. Republicanii să meargă în ţările cu regim monarhic şi să vadă uriaşele diferenţe, care ne separă! Iată un articol pentru republicanii proletcultişti! http://www.caleaeuropeana.ro/sangele-albastru-la-putere-in-ue-cat-de-bine-traiesc-europenii-sub-monarhie/  
 
Tragedia constă, însă, în faptul că marea majoritatea nu ştiu să citească. Iar dacă unii ştiu să citească, nu înţeleag ceea ce citesc. Comentariile par de prisos într-o republică proletcultistă cu 42% analfabeţi funcţional. Aşa că mai bine să se voteze la fel ca în ultimii 70 de ani şi să trăim în coada Europei civilizate, cârcotind non stop pe marginea şanţului ca lelea Safta!  
 
*  
Toate bune!?!  
P.S. Vrei tabelete? Ia de aici http://blogulluigabu.blogspot.ro/  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
 
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 19 august 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (162): REGALIŞTI VERSUS REPUBLICANI PROLECULTIŞTI / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2059, Anul VI, 20 august 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!