CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (159): CE NE-A ADUS UNIUNEA EUROPEANA !?
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
Dacă love(le) nu e,  
nimic nu e !  
(primar 00)  
 
De ceva timp circulă pe internet un mesaj ce tratează succint acest subiect. Cineva neinformat şi ultrapatriot, înghite pe nemestecate fiecare punct din cele „adevărurile” comunicate.  
 
1. Răsturnarea ierarhiei valorilor a început după insturarea „puterii populare”, mai bine zis după ce am devenit colonie sovietică. Elitele româneşti au fost „neutralizate” la canal şi celebrele închisori de exterminare, locul sutelor de mii de victime ale regimului „democrat-popular” fiind luat de cei care au făcut pactul cu diavolul (foarte puţini) şi elementele ridicate din popor (analfabeţi unul şi unul). A existat o perioadă scurtă de reevaluare a valorilor (1964-1971), după care ierarhia a rămas în aceeaşi parametri, mai ales, în domeniul deciziei politice. Nu proştii ne conduc, mai degrabă urmaşii mafioţi ai sistemului comunist, votaţi periodic de proştii nostalgici, amatori doar de ajutoare de la stat. Aşa că, nu UE ne-a adus răsturnarea ierarhiei valorilor!  
 
2. Demolarea industriei, plănuită şi realizată de echipa de specialişti (formaţi în perioada interbelică) a lui Gh. Gheorghiu-Dej pentru perioada 1960-1975, devenită megalomană după 1975, a început în 1980, odată cu obsesia „marelui conducător” de a plăti datoria externă. Ceea ce a dus la neglijarea retehnologizării majorităţii unităţilor industriale, falimentul fiind inevitabil, accentuându-se după 1990, când urmaşii cadrelor PCR plus fii au distrus-o şi au vândut-o la fier vechi (sic!). Aşa că, nu UE a demolat industria, ci chiar Nicolae Ceauşescu şi urmaşii săi postdecembrişti!  
 
3. Desfiinţarea agriculturii a fost începută tot de Nicolae Ceauşescu după 1980. Distrugerea CAP-urilor şi IAS-urilor a fost făcută de însăşi proprietarii bunurilor comune furând tot ce se putea (sisteme de irigaţii, utilaje, maşini, clădiri...) imediat după 1990. Nu UE a vândut pământul strănilor, ci românii! Aşa că, nu UE a desfiinţat agricultura, ci chiar Nicolae Ceauşescu şi urmaşii săi postdecembrişti!  
 
4. „Donarea” unor resurse străine a fost făcută chiar de către conducătorii români postdecembrişti până la intrarea României în UE, contra unor şpăgi grase. Aşa că, nu UE a impus donarea, ci conducătorii României de până la 2007!  
 
5. Scăderea nivelului de trai a început după 1975, care nu şi-a mai revenit nici în ziua de azi. Dacă nivel de trai decent se putea numi ceea ce a fost între 1967-1975! Aşa că, nu UE ne-a adus scădrea nivelului de trai, ci conducătorii României!  
 
6. Pierderea suveranităţii şi autonomiei. Asta e cea mai mare gogoriţă. Condiţiile aderării la UE au fost cunoscute cu mult înainte de a solicita aderarea. Nimeni nu ne-a impus să intrăm în UE. A fost, de fapt singura soluţie viabilă, altfel ne-ar fi mâncat de mult timp mafioţii noştri!  
 
7. Corupţia generalizată şi statul mafiot erau deja constituite la intrarea în UE. Despre ce vorbim?  
 
8. Defrişarea pădurilor am făcut-o noi cu mâna noastră şi le-am vândut străinilor nu Uniunii Europene!  
 
9. Distrugerea sistemului de învăţământ a început în 1975, prin măsurile halucinante de acordarea a opt clase membrilor de partid cu patru clase, înfiinţarea liceelor industriale în detrimentul şcolilor profesionale, creearea învăţământului obligatoriu de zece clase, ultimele două fiind de fapt prostituarea învăţământului românesc. Accentuarea decăderii, a fost impusă de urmaşii postdecembrişti, şi dezvoltarea aberantă a sistemului universitar privat. Aşa că, nu UE a distrus sistemul de învăţământ, ci conducătorii României de până la 2007 prin neacordarea resurselor financiare necesare dezvoltării sistemului!  
 
10. Distrugerea sistemului de sănătate a început după 1950, când s-a trecut de la sistemul de educaţie sanitară preventivă la cel bazat pe tot soiul de medicamente (aducător de foloase personale cadrelor sanitare), ajungându-se să fim pe primul loc la farmacii pe cap de locuitor în UE. Aşa că, nu UE a distrus sistemul de sănătate, ci conducătorii României de până la 2007 prin neacordarea resurselor financiare necesare dezvoltării sistemului!  
 
11. Fracturarea, otrăvirea solului. Treaba cu fracturarea e o aiureală, ea nefiind aplicată. În schimb otrăvirea solului, tot în timpul „epocii de aur” a început cu recoltele şi produse agricole chimizate, continuată cu sârg de agricultorii români, nu UE, şi în zilele noastre.  
 
12. Coldrex Alim, otrăvirea alimentelor. Acceptarea lor s-a făcut cu acordul decidenţilor români din domeniu, tot contra unor şpăgi grase. Nu UE a impus acest lucru, ci ai noştri!  
 
13. Migrarea populaţiei. Dreptul de a circula şi de a munci în ţările UE a fost de fapt salvarea a milioane de români. Cei plecaţi au trimis în ţară anual 7-8 miliarde de euro, fiind cei mai buni investitori în România. Ei, da, asta ne-a adus UE!  
 
Aşa cum ne-a adus Justiţie, democraţie, ne-a dat bani de ordinul miliardelor de euro, cu care am făcut canalizări, aducţiuni de apă, instalare de gaze naturale, staţii de epurare, parcuri, şosele şi autostrăzi, subvenţionarea agriculturii şi sprijinirea micilor întreprinzători. Bugetul aprobat de UE pentru România în exerciţiul financiar 2007-2013 a fost de 35 de miliarde de euro, dar n-am fost în stare să-l cheltuim! Inţelegi, tu, cârcotaşule? Cel pentru 2014-2020 este de 39 de miliarde de euro. Câte lucruri se puteau şi se pot face cu banii aştia? Că i-am cheltuit aiurea, că i-am furat cu neruşinare, că se putea face mai mult, nu e vina UE, ci a guvernanţilor şi aleşilor locali. Şi chiar a fiecărui român lipsit de iniţiativă.  
 
UE ne-a dat libertatea de a circula nestingheriţi doar cu buletinul prin cele mai civilizate ţări din lume. De a munci unde dorim. De a învăţa pe viu ce înseamnă civilizaţia. De a te comporta fără să fii mârlan. Am învăţat ce înseamnă să ai onoare şi să te ţii de cuvânt.  
 
Oricând prefer civilizaţia UE, civilizaţiei lui Putin. Ştiu că pentru unii argumentele raţionale n-au nicio valoare. E o chestie ce ţine de educaţie. Capitol la care stăm tot mai prost. Imoralitatea invadând toate straturile societăţii româneşti. Hoţia, minciuna, şmecheria şi pălăvrăgeala au ajuns să fie principalele preocupări ale multor români.  
 
Cârcotaşule, pune mâna şi te informează sau eşti rău intenţionat?  
Deşteaptă-te române, nu este întâmplător imnul României !  
 
*  
Toate bune!?!  
P.S. Vrei tabelete? Ia de aici http://blogulluigabu.blogspot.ro/  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
 
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă 2 iulie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (159): CE NE-A ADUS UNIUNEA EUROPEANA !? / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2034, Anul VI, 26 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!