CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (154): REPUBLICANI ŞI REGALIŞTI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
A fost Ziua Europei! Trăiască! La Cotroceni s-a dat o grandioasă recepţie! Nu au fost invitaţi toţi penalii României. Foarte bine!  
 
10 MAI este Ziua Independenţei României! Independenţa, adevărata, zi naţională a oricărei naţiuni! Linişte pe toate fronturile! Să fie aceeaşi cauză ca pe timpul lui republicanului Ceauşescu? Doar pentru că Ziua Naţională se întâmplă să fie odată cu Ziua Regalităţii!  
 
Mă aşteptam ca televiziunile să se inflameze! Mai nimic. Singura care a onorat, cât de cât, evenimentul a fost Digi24. Mă tot întreb, zecile astea de televiziuni din România or fi româneşti? Ne-a dat Dumnezeu o zi naţională în plină primăvară şi noi o tot ţinem în prag de iarnă. Evenimentul este într-adevăr important, dar nu de anvergura Independenţei ţării! Oare de ce americanii nu sărbătoresc ziua naţională la data alipirii nu ştiu cărui stat din cele 37 la SUA, ci 4 iulie?!?  
 
10 MAI 1877 este ziua în care domnitorul Carol I sancţionează decretul privind proclamarea oficială a Independenţei României! Cum turcii nu acceptă, trupele române intră imediat în luptă. Prin victorii răsunătoare pun Europa în situaţia de a recunoaşte României independenţa. Ţara va cunoaşte, tot mai mult, modernizarea, prin continuarea aplicării reformelor domnitorului Al. Cuza, alungat de alţi parlamentari ai neamului românesc, trădători ai intereselor Principatelor Unite. Programul de reforme culminează cu reîntregirea ţării în hotarele regatului lui Burebista, prin alte jertfe de sânge ale poporului român.  
 
Domnilor-tovarăşi parlamentari, când vom reveni la adevărata zi naţională şi continuarea luptei pentru reîntregirea neamului românesc? Când vom mai avea un Kogălniceanu în Parlamentul actual? Regret că indolenţa a cucerit Parlamentul, Preşedinţia şi Guvernul! Îmi este jenă cu unii dintre conducătorii actuali. Imorali, lipsiţi de onoare, respect şi hoţi. Pe deasupra, republicani plini de ifose comuniste. Republicani analfabeţi din Republica a III-a, care au scos de pe stema ţării simbolul Independenţei, Coroana de oţel, crezând că e un simbol monarhic! Ce să faci cu asemenea loaze care au umplut Parlamentul? Ruşine celor care ignoră adevărata zi naţională a României!  
 
Trăiască 10 MAI !  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
N.B. Mai multe tablete pe Blogul lui Găbu' - http://blogulluigabu.blogspot.ro/  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
marti 10 Mai 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (154): REPUBLICANI ŞI REGALIŞTI / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1963, Anul VI, 16 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!