CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (153): ALINIEREA PROGRAMELOR
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
O nouă fereastră se deschide localităţilor şi României în general. La startul campaniei electorale s-au înscris zeci de mii de cetăţeni ce vor să obţină votul altor cetăţeni pentru a fi primari şi consilieri. Aşa e jocul democratic!  
 
Fiecare alegător are în faţă candidaţii şi programele lor, de fapt programele partidelor, care îi girează pe baza criteriilor de integritate asumate (!?!) şi clamate cu surle şi trâmbiţe ! Le studiază se uită şi la CV-ul candidatului şi votează ! Aici nu e alba-neagra ! Un singur joc la patru ani! Doar de inteligenţa alegătorilor fiecărei comunităţi depinde calitatea celor care vor fi aleşi. Cine vrea penali, va avea parte de penali, cine vrea oameni de onoare, va avea oameni de onoare!  
 
La Capitală, unde sunt direct interesat, Biroul Electoral Municipal a admis 12 apostoli la fotoliul de primar general şi 588 de sfătuitori pentru poziţia de consilier în Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Astfel au fost validaţi pentru a candida la fotoliul de manager general al Capitalei: Mirel Amariţei (ProDemo), Daniel Barbu (ALDE), Cătălin Berenghi (independent), Nicuşor Dan (USB), Bogdan Diaconu (PRU), Petrică Dima (PSR), Gabriela Firea (PSD+UNPR), Iulia Gorea-Costin (PNŢCD), Niculae Neamţu (Partidul Republican), Cătălin Predoiu (PNL), Adrian Severin (PDS) şi, ultimul pe listă, Robert Turcescu (PMP).  
 
Semnalul pentru întreaga ţară a fost dat ! În ciuda zvonisticii, niciunul din cei vechi nu mai aspiră la un nou mandat. Cu voia lor sau a DNA-ului! Să înceapă oare schimbarea la faţă a României ? Să vedem dacă partidele îşi respectă cuvântul dat, de reformare, şi prin ţară! Au fost validate şi candidaturile a 588 de persoane pentru cele 69 de locuri în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. ALDE are 69 de candidaţi, PDS - 69, PER - 37, PMP - 69, PNL - 66, PNŢCD - 6, PRU - 69, PSD+UNPR - 69, UDMR - 65, USB - 69.  
 
Am mai spus, mai important sunt consilierii decât primarul, care nu decât un biet executant. Că mulţi capătă ifose de prim secretar ceauşist, după ce sunt aleşi, e o altă problemă!  
 
Pentru ce se întâmplă într-o Primărie de vină sunt, în primul rând, consilierii ! Ajuns acolo nu mai au interese de gaşcă de partid, ci interesele comnităţii! Toţi fac o echipă spre binele general ! Sună al naibii de frumos, în teorie! Nu doar în teorie. În lumea civilizată vedem şi rezultate practice şi nu certuri interminabile, gen capra vecinului, de pe malurile dâmboviţene! Ai consilieri inteligenţi, devotaţi, oneşti evoluţia comunităţii e asigurată ! Ai potlogari, analfabeţi, ciolănari, jmecheri de partid, lucrurile se vor repeta negativ, ca în anii precedenţi, unde penalii şi şpăgarii mişunau pe toate culoarele primăriei fără nicio jenă! Campania electorală a început oficial vineri 6 mai a.c (neoficial suntem într-o campanie continuă de vreo 26 de ani) şi va dura până vineri 3 iunie, ora 24, urmând ca în 5 iunie să votăm. Parcă e un făcut ! Tot de Duminica Orbului!  
 
„Conform legii, singurele materiale de propagandă electorală permise în perioada campaniei sunt: afişe cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură, afişe prin care se convoacă o reuniune electorală cu 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură amplasate în locurile speciale pentru afişaj, materiale de propagandă electorală audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuală, publicitate în presa scrisă, materiale de propagandă electorală online, broşuri, pliante şi alte materiale tipărite. În campania electorală pentru alegerile locale din 2016 sunt interzise următoarele forme de publicitate electorală: bannere, mesh-uri, panouri publicitare mobile, steaguri publicitare, ecrane publicitare, panouri publicitare fixe sau mobile, publicitate luminoasă, publicitate pe vehicule, vehiculele inscripţionate cu sloganuri de campanie, vehiculele care difuzează materiale audio, spectacole, serbări, focuri de artificii etc.  
 
În campania electorală, competitorilor electorali le este interzisă achiziţionarea, oferirea, distribuirea sau darea, în mod direct sau indirect, a pixurilor, a cănilor, a ceasurilor, a tricourilor, a jachetelor, a gecilor, a impermeabilelor, a pelerinelor, a vestelor, a şepcilor, a căciulilor, a fularelor, a sacoşelor, a pungilor, a umbrelelor, a găleţilor, a brichetelor, a chibriturilor, a produselor alimentare, a produselor alcoolice, a ţigărilor şi a altor produse asemănătoare”. (AEP)  
 
Tot Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) i-a atenţionat pe candidaţii la alegerile locale să-şi retragă de pe străzi bannerele, corturile şi toate celelalte materiale de propagandă electorală. Poliţia naţională şi Jandarmeria vor da, celor care încalcă legea, amenzi cuprinse între 600 şi 1000 de lei şi sesizează AEP. În urma controalelor efectuate AEP este abilitată să sancţioneze, la rândul ei, cu amenzi cuprinse între 15.000 şi 50.000 de lei, potrivit Legii finanţării campaniilor electorale. De altfel, orice persoană îi poate sesiza pe poliţişti sau jandarmi cu privire la existenţa acestor materiale de propagandă pe străzi.  
 
E un prilej bun de a colecta bani serioşi la buget, de la cei care vor trata superficial regulile jocului. Tot se plâng guvernanţii de lipsa banilor la bugetul ţării! Însuşi prezidentul Kohannis a ieşit pe sticlă şi a atras atenţia asupra seriozităţii cu care trebuie să se desfăşoare campania şi alegerile. Ce va fi, vom vedea ! În privinţa condiţiei candidaţilor avem tot timpul să-i analizăm şi să le studiem programele.  
 
Nu uitaţi! Votul e mai puternic decât glonţul! (JFK)  
 
P.S. Tot AEP ne informează că a eliberat 109 adeverinţe pentru românii rezidenţi candidaţi la alegerile locale din ... Italia !  
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
N.B. Mai multe tablete pe Blogul lui Găbu' - http://blogulluigabu.blogspot.ro/  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 7 mai 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (153): ALINIEREA PROGRAMELOR / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1957, Anul VI, 10 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!