CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (136): GÂNDURI DE GERAR
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertisment!  
Tableta poate crea un disconfort accentuat!  
 
2016 - an bisect. Alegătorilor li se dă o zi în plus pentru a se informa mai bine în vederea exerciţiilor electorale ce urmează! În Duminica Orbului! Deşi e una singură, anul ăsta se vor declara două. De primăvară şi de toamnă!  
 
Văd că amicul Radu Tudor n-a avut somn în noaptea dintre ani. În prima zi a anului mă întreaba, pe facebook, dis-de-dimineaţă: „Cu cine votaţi?” E mult prea devreme, amice, pentru a răspunde la această întrebare! Mult prea devreme! Întâi să vedem partidele curăţate de potlogari.  
 
Deocamdată sunt trâmbiţate angajamente. Peste tot. Şi de o parte şi de cealaltă a marilor dalmaţieni! Lumea ştie deja că, la români, angajamentele se iau doar pentru a fi încălcate. Aştept deratizarea de iarnă-primăvară! Să mai are DNA-ul şi, apoi, să fie semănate noile seminţe! De calitate, tratate cu soluţii eficiente împotriva corupţiei, declaraţiilor inepte, promisiunilor fără acoperire...  
 
Despre partiduleţele bastarde, născute prin parlamentul imoral, pline de traseişti, nici n-ar trebui să mai discutăm în acest an. Cu siguranţă, vor răsări altele noi. Ca ciupercile! Inclusiv cele de unică folosinţă! De tip familial! Atenţie! Cele prea colorate, se ştie, sunt otrăvitoare  
 
Guvernul de 366 de zile (!), după victoria glorioasă a adoptării bugetului, a dat-o cotită. A mai făcut analize, psihanalize şi-a zis, în final, fie! Mărim salariul minim! Din păcate a tăiat de la investiţii că să-l mărească la 1.250 de lei. De Paşti! Al cui, vom vedea! Între timp, unii miniştri o dau din gard în gard. Cu declaraţii nepotrivite, unele reinterpretate de mafioţi cum le convine mai bine. O fi din cauza vinului fiert?! Cu mirodenii de import!  
 
Preşedintele ne-a spus una, ne-a spus alta şi a şters-o peste baltă la un tenis! O fi având peşte? Balta. Bine că, măcar el, priveşte cu încredere viitorul, care capătă contur şi consistenţă! Aşa să fie! După cum am prevăzut, atacurile sistemului mafiot sunt tot mai veninoase, ceea ce înseamnă că neamţul e pe drumul cel bun! Ultimul e de noaptea minţii! Vorba lui MB. Florin Chilian a găsit mâna criminală de la Colectiv! Paranoici sunt de când lumea şi vor mai fi! La noi, se pare, proporţia este peste media generală! Şi Florin şi colonelul STS (!?) de la guvern trebuie, întâi şi întâi, verificaţi de un pshiatru. Urgent! Altfel, paranoia cuprinde încet-încet România! Aşa se întâmplă cu mai toate popoarele slab educate.  
 
Parlament nu mai avem! Din clipa în care alianţa USL a decedat. Când ar fi trebuit organizate alegeri anticipate. În băncile Casei Poporului (sic!) stau nişte ilegitimi care îşi bat joc zilnic de întregul popor. „Bă, eu fac legea!” Ultima a fost votarea, la finalul anului, de noi privilegii. Lor şi aleşilor din reţelele lor mafiote, ce alimentează conturile! Constat că noua societate civilă a închinat steagul, mirându-se de ce a fost în stare prin toamnă!  
 
Doar DNA-ul mai umblă cu steaua (sus) şi laţul ursului (jos) să mai prindă câte un rechin, însă plasa are, încă, ochiuri mari! Înregistrăm succesuri peste succesuri în domeniul culturii. Uniunea Scriitorilor Puşcariaşi, recent înfiinţată, sporeşte! Librăriile sunt aprovizionate cu noi şi variate lucrări ştiinţifice. Cel mai mult mi-a plăcut cea cu emoticoane! Ştiinţă 0,00003%!  
 
Aflu de la Ministerul Finanţelor că în perioada 2007 - 30 noiembrie 2015, România a primit de la Uniunea Europeană 31,94 miliarde de euro (inclusiv fonduri de preaderare), iar România a contribuit la bugetul U. E. cu 12,12 miliarde de euro. Cea mai slabă absorbţie a fost la fondurile structurale şi de coeziune, alocate României prin 7 programe operaţionale. Doar 58% din cele 19,2 miliarde de euro alocate. S-ar putea ca suma să crească, dacă nu mai demolăm din bucăţelele de autostrăzi inaugurate, cu surle şi trâmbiţe, în capania electorală a marelui pontist!  
 
Analizând bilanţul, concluzie vine de la sine asupra „bunelor guvernări” Boc/Băsescu-Ponta! Despre cea din urmă aflăm din ce în ce mai multe nefăcute! E clar că avem o mare problemă. De cadre. Lipsesc profesioniştii. Ca să fiu exact avem, în posturi de decizie, doar profesionişti în ale furatului şi înşelatului! Te cutremuri ce scot, seară de seară, la lumină câinii de pază ai democraţiei!  
 
A mai trecut o zi naţională. A României. Tristă! Fără a avea curajul să spunem deschis adevărul istoric. Consfinţirea unirii cu Regatul României a provinciilor Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş şi Sătmar s-a legiferat prin Decretul-lege nr. 3631 la 11 decembrie 1918, semnat de Ferdinand I şi de I.I.C. Brătianu, iar pe 29 decembrie Parlamentul României votează legile de ratificare a unirii provinciilor amintite cu România. Abia la 4 iunie 1920 prin Tratatul de pace de la Trianon între Puterile Aliate şi Asociate şi Ungaria este recunoscută pe plan internaţional Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România; a Slovaciei şi Ucrainei Subcarpatice cu Cehoslovacia; a Croaţiei, Sloveniei şi părţii de vest a Banatului cu Serbia etc., care a intrat în vigoare la 25 iulie 1921.  
 
Realitatea arată că ziua naţională a multor ţări este, de regulă, ziua când acel stat îşi declară independenţa şi nu când se mai alipeşte o provincie sau alta. S.U.A. îşi sărbătoreşte Ziua Naţională pe 4 iulie şi nu ziua unirii cu cel de-al 50-lea stat. Hawai. 21 august 1959.  
 
De fapt, văd că nimeni nu-şi mai aminteşte că România şi-a declarat independenţa în zilele de 9 şi 10 mai 1877? Deşi avem multe sărbători naţionale, laice şi religioase, cele două zile nu au, nici la această dată, un astfel de statut!  
 
În rest, pentru 2016, scenarii peste scenarii. Care de care mai paranoice. Cel cu sfârşitul lumii a ajuns pe ultimul loc! Între timp la noi şi la fraţii noştri de peste Prut, şparlamentarii joacă tontoroiul pe trupul ţării.  
 
Curat, noaptea minţii!  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 9 ianuarie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (136): GÂNDURI DE GERAR / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1838, Anul VI, 12 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!