CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  

Sergiu GĂBUREAC - REVOLUŢIE SI CONTRAREVOLUŢIE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Se împlinesc 26 de ani de la aprinderea necontrolată (Sic!) a scânteii Revoluţiei poporului român. Totodată se împlinesc tot 26 de ani de la reuşita Contrarevoluţiei în România. Adevărul, ştiut de toată lumea, se lasă greu oficializat! A trebuit ca tot dna. Evropa să ne tragă de urechi pentru ca Justiţia română să-şi facă meseria! Dar nu sunt semne că vrea să-şi facă datoria. Corect ar trebui să se vorbească „înainte de revoluţia din Decembrie 1989” şi „după contrarevoluţia din decembrie 1989”. Spre aducere aminte!  
 
Pe 18 decembrie 1989, în ziarul Scînteia Tineretului apare articolul  
„Câteva sfaturi pentru cei aflaţi în aceste zile la mare”  
„Evitaţi expunerea intempestivă şi prelungită la soare. E de preferat să începeţi mai prudent, cu reprize scurte de 10-15 minute – când pe-o parte, când pe alta. Astfel, vă veţi asigura un bronzaj plăcut şi uniform. Nu vă avântaţi prea mult în larg. Oricum, în caz de pericol, nu strigaţi. Este inutil. Şansele ca prin apropiere să se afle vreo persoană dispusă a vă asculta sunt minime. Profitaţi de binefacerile razelor ultraviolete. După cum se ştie, ele sunt mai active între orele 5:30 şi 7:30. Se recomandă cu precădere persoanelor mai debile. Dacă sunteţi o fire sentimentală şi agreaţi apusurile soarelui, librăriile de pe litoral vă oferă un larg sortiment de vederi cu acest subiect. Şi încă ceva – dacă aceste v-au pus pe gânduri şi aveţi deja anumite ezitări, gândindu-vă să renunţaţi în favoarea muntelui, înseamnă că nu iubiţi în suficientă măsură marea.”  
 
Iată şi o decodificare mai mult decât plauzibilă:  
„Câteva indicaţii pentru cei aflaţi în aceste zile în misiuni la diferite obiective”  
„Evitaţi atacurile prelungite asupra obiectivelor. Este indicat să atacaţi cu prudenţă, în serii scurte de 10-15 minute din diferite direcţii. Astfel vă veţi asigura o supraprotecţie şi rezultatele vor fi mai bune. Nu vă apropiaţi prea mult de obiectiv (pericol de capturare sau de ucidere). În caz de pericol (rănire sau capturare) nu cereţi ajutor, fiindcă nu va fi nimeni care să vă ajute sau să vă asculte. Acţionaţi şi atacaţi obiectivele dimineaţa mai devreme, în special între orele 5:30 şi 7:30. Acest sistem se recomandă pentru apărătorii mai fricoşi sau mai neinstruiţi, între aceste ore oboseala fiind mai accentuată după o noapte de veghe. Este indicat ca pe înserate, să vă refaceţi rezervele de muniţie şi alte produse: depozitele ştiute sunt bine dotate, cu sortimente variate. Dacă aveţi ezitări, sunteţi afectat într-un fel sau altul, sau vă gândiţi să renunţaţi, înseamnă că nu v-aţi îndeplinit în totalitate misiunea pentru care aţi fost pregătiţi.”  
 
Mare parte a revoluţionarilor a fost redusă la tăcere prin executarea în plină stradă de către regimul ceauşist (126) şi după 22 decembrie, ora 12:06, de echipa de contrarevoluţionari iliesciană (978). La care se adaugă mii de răniţi. Mai multe pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Revoluţia_Română_din_1989.  
 
Din nefericire, cvasitotalitatea celor rămaşi în viaţă, rareori, s-a manifestat ca veghetori ai democraţiei româneşti. Mulţi dând cinstea pe ruşine. Nici la această dată Secretariatul pentru Problemele Revoluţionarilor nu a publicat drepturile acordate tuturor revoluţionarilor. Din bani publici! Am avea nişte surprize uriaşe! Celor puţini, implicaţi în demersul democratic al României şi oficializarea adevărului, omagiul meu!  
Susţin, în continuare, nu a fost, totuşi, degeaba!  
La Mulţi Ani !  
---------------------------------------  
Sergiu GĂBUREAC  
decembrie 2015  
Bucureşti  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - REVOLUŢIE SI CONTRAREVOLUŢIE / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1819, Anul V, 24 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!