CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (135): LUPII LA STÂNĂ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Neîndoielnic. A lăsa o stână fără câini, duce la pieirea oilor. A turmei. Cam în această situaţie e România de 25 de ani. Au mai pierit din oi, multe şi-au luat câmpii, iar cele mai multe sunt costelive. Contrarevoluţionarii, îmbrăcaţi în blănuri de miei, conduşi de baciul-bolşevic, au preluat abil Stâna naţională în seara zilei de 22 decembrie, după ora 17, prin ademenirea câinilor de serviciu.  
 
Apoi, au pus la cale sistemul de conducere de tip mafiot. La nivel naţional şi local. Dacă până la cucerirea Dreptei, de către comandoul special al Sistemului iliescian, condus de Traian Băsescu, mai exista o brumă de Opoziţie, după 2006, structurile de tip mafiot se întăresc tot mai mult sugrumând ţara. Degeaba behăiau oiţele pe la colţuri, câteva manifestându-se prin bătătura centrală!  
 
Sub masca austerităţii, liber impuse, mafioţii României au continuat jefuirea banului public şi a bunurilor fostului „avut obştesc”. Marile tunuri, pe care le cam ştiam încă de la săvârşirea lor, au început să fie scoase oficial la lumină de noii câini apăruţi la Stâna naţională. Unii chiar se întreabă cum de au apărut, de unde, cine i-a instruit? Întrebări care îşi găsesc răspunsul tocmai în realităţile tot mai triste ale României. Milioane de săraci, în timp ce la polul opus se află o mână de îmbogăţiţi, inclusiv cu iz regal. Fals. Un dezechilibru social greu de acceptat într-o ţară europeană.  
 
Incoruptibilii actuali s-au născut greu. Însă nu pot cârcoti ca alţii şi accept vorba strămoşească „mai bine mai târziu decât niciodată”. Lupta e foarte grea. Sistemul Mafiot Român se află în toate şi peste tot. În condiţiile în care alţi câini „de pază ai democraţiei” sunt extrem de vocali, având în dotare tehnologii de ultimă oră. Cvasitotalitatea lor se află în slujba lupilor sub acoperire cu mesaje contrafăcute în stil hollywood. Mulţi aciuaţi în Parlamentul României. Profitând de libera exprimare javrele otrăvesc, zi de zi, oră de oră, sufletele bietelor ovine, făcându-le să nu mai vadă, corect, realitatea. Sunt lansate scenarii, care de care mai aberante. Cel privind organizarea premeditată a tragediei de la Colectiv, pentru a fi înlăturat guvernul plagiatorului Ponta, fiind unul dintre cele mai abracadrabante.  
 
Desigur, recentele schimbări pe scena politică românească par de domeniul sf-ului, Decojind gogoloiul ajungi la convingerea că trebuia să se întâmple. Nu dna Evropa ne-a impus noul guvern, cum tot vehiculează răspândacii, ci realitatea dramatică a ţării. Că propunerea făcută s-a dovedit cea viabilă arată câtă putreziciune există, de fapt, în partidele noastre, incapabile să prezinte un candidat profesionist. Curat!  
 
Comportamentul liderilor de partid a părut bizar, dar a fost corect. Acceptarea noii realităţi s-a făcut fără prea mari strigături. Mai mult mârâituri. Retragerea partidelor şi reformarea lor este esenţială pentru viitorul lor şi al ţării. Criteriile de integritate recent adoptate de PSD şi PNL sună promiţător. Mai ales în contextul apariţiei inerente de noi partide, care vor muşca adânc din cadavrele politice ce stau, încă, în scaunele poleite ale Puterii.  
 
Au rămas lupii şparlamentari care nu dau semne că au înţeles mesajele societăţii civile româneşti şi europene. Caută, pe ultima sută de metri, să tulbure mersul lucrurilor cu tot felul de legi aberante şi autoprotectoare. Ar vrea ca şi numărul câinilor-lup din DNA&Co. să fie redus cât mai mult pentru a putea vâna în linişte pe toate proprietăţile. De stat sau private. Clamate ca fiind garantate de biata Constituţie!  
 
Atenţie! Corciturile din teritoriu sunt mult mai periculoase. Acolo trădările se ţin lanţ, încât o realitate consemnată seara, dimineaţa este caducă! Aplicarea criteriile de integritate doar candidaţilor va conduce la situaţia hilară, de a avea aleşi integri care vor conduce organizaţii cu sute de membri corupţi, plini de tot felul de bube. Urmează un început de an plin de reforme şi schimbări decisive. Revenirea la o normalitate europeană este obiectivul ambiţios al preşedintelui şi guvernului tehnocrat într-un timp extrem de scurt. Asta cere spirit de solidaritate la nivelul naţional al societăţii atât de dezbinate de sistemul mafiot român.  
 
Cine să conştientizeze masele de necesitatea solidarităţii? Poate mass media din Daltonia! Se vrea politică fără populism, extremism sau radicalism. O guvernare responsabilă. Să fie evitată capcana „nimic nu e bun”. Aşa ne recomandă preşedintele. Să nu-şi închipuie cineva că va fi uşor! Deja, asistăm la atacuri furibunde ale sistemului mafiot dornic a-şi apăra priviliegiile legiferate. Bombele cu efect întârziat plantate de alde Ponta&Co încep să fie amorsate. Permanent societatea civilă va trebui să reacţioneze prompt. În stradă.Tocmai ce-a fost nevoie ca mii de ciobani autentici să ia cu asalt „Stâna de gradul 0” pentru a da un semnal clar lupilor-vânători din interiorul târlei, viitorii pensionari de lux ai unei Românii sărăcite tocmai de ei!  
 
Curat, Kafka!  
 
Lelea Safta îmi aminteşte regula de trei simple: „Dacă la 1.000 de oi trebuie trei câini, câţi jandarmi trebuie la 600 de parlamentari? R: 1,8 jandarmi!”. „Eşti prost!? Eu fac Legea!” zice stropşit doamna Anghel-fomista, care nu mirose a oaie. Păi, cum să nu sari gardul şi să-i iei de gât pe făuritorii de legislaţie strâmbă?  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Tel. 0731 936 615  
Bucureşti  
sâmbătă, 19 decembrie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (135): LUPII LA STÂNĂ / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1816, Anul V, 21 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!